Twee dagen stilte op EstrellaWeb. Dát is lang geleden! Ik schreef in het item over het dertienjarig bestaan van mijn blog al, dat elke dag een blogpost schrijven, een vorm van discipline is die ik niet achter mezelf gezocht had en soms ontbreekt die discipline en heb ik simpelweg gewoon geen zin om wat te schrijven.

De tijd dat ik me druk maakte om drastisch dalende bezoekersaantallen heb ik inmiddels ook al lang achter me gelaten. Het is maar een blog. Een hobby. Het geeft niet. Ja, dat milder zijn voor mezelf, bevalt me eigenlijk best goed!

Anyway. Afgelopen week was eigenlijk wel prima, met een geweldig ‘startschot’ op maandag, in de vorm van een goede uitslag (ik wilde haast positieve schrijven, maar in de medische wereld houdt dat meestal het tegenovergestelde in) en leuke dingen. Lees je weer mee?

maandag 18 mei

Maandagmorgen had ik om tien voor half tien een afspraak in het ziekenhuis voor de uitslag van de operatie, of eigenlijk van het weefsel wat onderzocht was. Ondanks dat ik ergens wel verwacht had dat ik erg nerveus zou zijn, viel dat mee.

Ik sliep prima en natuurlijk was ik zenuwachtig, maar ik had erger meegemaakt. Terwijl ik na het goede nieuws haast op veertjes het ziekenhuis uit wandelde, belde ik gelijk m’n moeder die aanbood naar Gorkum te komen, om het te vieren.

Een half uurtje later zaten we bij DeliFrance te genieten van latte met karamelsmaak en een warme Luikse wafel met eveneens warme kersen en slagroom. Smullen! M’n moeder had ook nog een flesje Estrella wijn voor me meegenomen. Ik ben geen wijndrinker, maar zoete witte wijn gaat er op zijn tijd wel in.

‘s Middags moest ik naar de huisarts om de uitslag te vertellen en in de wachtkamer kwam ik dit citaat tegen in een Happinez, ‘s Middags ging ik met Bas wandelen en dronk ik een smoothie op het dakterras bij La Place. Ik spotte de twee nieuwsgierige eenden iets eerder en vond vooral het vrouwtje een prachtige kleur hebben!

Omdat het inmiddels een soort feestdag was geworden, vond ik dat ik mezelf best mocht trakteren op iets leuks en iets lekkers en kocht ik het glazen bordje met tekst en de reep. ‘s Avonds leefde ik me uit op mijn avondmaaltijd en vond het zowel qua smaak als qua presentatie goed gelukt. Ik heb mijn roeping niet gemist, maar begin eten bereiden wel steeds leuker te vinden.

dinsdag 19 mei

Een cadeaubon van de ijssalon die ik van oma had gekregen. In weer een ander tijdschrift spotte ik het stukje over het aantal appjes wat de gemiddelde vrouw verstuurt per dag. Ik ben dan blijkbaar geen vrouw, ik app niet eens dagelijks.

De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik eigenlijk een hekel aan WhatsApp heb, omdat ik liever op de pc typ en vaak te veel tekst in m’n hoofd heb, wat er dan met ladingen tikfouten uit komt. Misschien dat ik het leuker ga vinden als Whatsapp Web voor iPhonebezitters beschikbaar is. De mooie bloesem spotte ik ergens onderweg, het paadje is niet ver bij mij vandaan.

woensdag 20 mei

Ik ging na heel wat maandjes weer naar de kapper. Op mijn verzoek is de kleur matter geworden, wat ik veel mooier vind dan een warme tint. De kleur is geweldig, alleen ben ik over het resultaat van het knippen niet zo tevreden.

Aan de voorkant is er minstens vijf centimeter vanaf gegaan met als resultaat irritante kriebelende plukjes haar die niet meer in m’n staartje passen en ook niet eens achter m’n oren kunnen. Gaat lang duren voordat dat weer op de oude lengte is dus.

Ik kocht chocolaatjes bij de boekhandel waar ik een pakketje moest wegbrengen en ging ‘s avonds naar Woudrichem voor een avondje verkeer regelen. De mooie margrieten spotte ik later op de avond, toen ik weer onderweg naar huis was.

donderdag 21 mei

Met Bas naar het stadspark en de kinderboerderij aan de andere kant van Gorkum gewandeld, altijd leuk om daar rond te kijken en wat foto’s te maken. Op de terugweg maakte ik de foto’s van het spoor en de reflectie van de wolkenlucht in de ramen van het stadhuis.

De selfie met rode lipstick heb ik kort gebruikt als nieuwe profielfoto, maar ik vind ‘m toch niet leuk genoeg. Er is iets met die foto, ik lijk oud en lach raar. De lipstick zit wel perfect. ‘s Avonds weer in Woudrichem verkeer regelen voor de avondvierdaagse, dit was de avond van het defilé, altijd gezellig!

vrijdag 22 mei

Met Bas in de ‘hangschommel’ gezeten op het strand. Heerlijk, zo met de zon op m’n gezicht. Ondanks dat ik aanvankelijk van plan was een rustig dagje te houden, zat ik ‘s middags ‘opeens’ op de fiets en reed ik bijna 40 kilometer. Ik ging bij m’n moeder op bezoek, scoorde daar ook nog eens een lekkere maaltijd (burrito’s!) en fietste met een nieuwe plant op m’n rug naar huis. Bijna vijftien kilometer tegenwind, doen we even! De plant was nog heel, m’n benen iets minder. :-)

zaterdag 23 mei

Voor m’n zaterdagse doen vroeg uit bed, omdat ik beloofd had foto’s te zullen maken van een paardrijd-wedstrijd van de dochter van Martin. Aangezien ik zelf lang heb paardgereden, vind ik dat zelf ook leuk. Helaas regende het steeds, maar kon ik tussen de buien door wel wat foto’s maken. Deze maakte ik met m’n iPhone. ‘s Middags lekker zitten lezen op de bank. Bas imiteerde de blik van zijn beertje en Micky stond net op het punt van gapen, wat er wel grappig uit ziet!

zondag 24 mei

M’n moeder belde me wakker met de vraag of ik zin had in een motorritje. Sinds augustus vorig jaar heb ik niet meer op een motor gezeten dus dat werd wel weer eens tijd. Ik heb gelukkig geen last gehad van stress of angst vanwege het motor-ongeluk vorig jaar, maar volop genoten en ook foto’s gemaakt onderweg.

We reden door de Alblasserwaard, wat altijd mooi is, ik fiets er zelf ook regelmatig en grappig is dat we ook een redelijk groot deel hebben gereden waar ik zelf dus ook al met de fiets één of meerdere keren ben geweest. Weer thuis maakte ik een lekkere smoothie. ‘s Avonds kwam Martin op de koffie, we wandelden wat door de stad, dronken nog iets op een terrasje en ik maakte de laatste foto onderweg.