Vandaag – eindelijk – het allerlaatste deel van de 30 Day/Week/Month Blog Challenge! En wat heb ik er lang over gedaan! Het was niet zo dat ik het niet leuk vond (je weet dat ik dol ben op vragen beantwoorden), maar ik had er gewoon steeds geen erg in om er weer één te schrijven. Vandaag dus de allerlaatste vraag en die luidt om dingen te noemen die iedereen leuk vindt, behalve ik.

Winkelen met vriendinnen

IK shop ik het liefst gewoon in m’n eentje. Het gebeurt heel soms dat ik met iemand aan ‘t winkelen ben, maar op de één of andere manier voel ik me dan altijd bezwaard om ergens te kijken of te lang bezig te zijn met snuffelen of passen.

Sowieso haat ik slenteren: Als je met mij op pad bent, moet je doorlopen en dat geldt ook voor winkelen. Ik shop meestal heel gericht. Daarom heb ik aan bepaalde winkels ook een hekel, omdat de indeling zodanig is, dat ik niet snel kan beoordelen of het item wat ik zoek, mogelijk in de rekken hangt.

Wijn drinken

Ik zie op social media nogal eens iets voorbij komen over wijntjes en dat is vooral iets waar veel vrouwen zich graag mee bezighouden. Ik niet. Ik lust wel wijn, maar alleen zoete (mousserende) en hoe goedkoper, hoe beter. Maar ik drink het niet graag. Wijn is voor mij veroorzaker van hoofdpijn nummer één. Ik word er vaak ook hangerig van. Ik geef de voorkeur aan bier.

Kip eten

Ik kan denk ik wel zeggen dat ik ben aangeboren met een enorme afkeer van kip. Ik gruwel er echt van! Je kunt een gerecht nog zo geweldig klaarmaken: Zodra er kip in zit, proef ik het direct en eet ik geen hap meer.

Waar kip met frietjes juist één van de favoriete gerechten is van de meeste kinderen (en dus vroeger ook nogal eens op verjaardagsfeestjes geserveerd werd), bedankte ik voor het malse stukje vlees en at ik alleen wat frietjes. Mijn moeder heeft meerdere malen geprobeerd me kip te laten eten door het te camoufleren, maar ik wist het altijd te herkennen. Voor mij dus geen kip. Nu niet en nooit niet. Bah!

Uitgaan

Vooropgesteld dat ik mezelf te oud vind om in de kroeg te hangen of een club te bezoeken, ben ik er ook niet echt het type voor. Begrijp me niet verkeerd: Ik ben jarenlang uitgegaan, maar dat was meer ‘t idee van er even uit zijn, mijn liefde voor dansen en een soort nieuwsgierigheid. Me bezatten of jongens versieren was er niet bij. Drank heeft me nooit geïnteresseerd en flirten kan ik niet eens.

Sowieso had ik in die tijd niet echt vrienden en ging ik altijd alleen. Dat vond ik niet stom of raar, sommige anderen wel. Ook genoeg minder leuke dingen meegemaakt tijdens die avondjes helaas.

vakantie

Op vakantie gaan

Waar veel mensen rond deze tijd van een welverdiende vakantie genieten, hoeft dat van mij niet. Ik ben door m’n huisdieren en gebrek aan voldoende geld om op reis te gaan wel aan huis gebonden, maar zelfs al zou ik daar geen ‘last’ van hebben, zou ik waarschijnlijk nog niet gaan.

Het trekt me niet. Ik raak snel op dingen uitgekeken en kan ook geen reis bedenken die ik leuk vind. Als kind heb ik veel van de wereld mogen zien, doordat ik vaak met m’n ouders op vakantie ging. Ik ben daar nog altijd dankbaar voor en heb voor mijn eigen gevoel mijn ‘reistaks’ daar wel mee bereikt. Poppetje gezien, kastje dicht.

Meidendingen

Ik ben een vrouw, maar veel typische meiden/vrouwendingen laten me koud. Met vriendinnen kletsen over kleding of make-up: Nope! Dol op roze en meisjesachtige items: Nope! Zwijmelen over knappe kerels: Alleen als ik verliefd ben en dan dus over slechts één knappe vent. :-) Zo kan ik nog wel even doorgaan.

Het is niet zo dat ik het van anderen stom vind. Ik vind het best leuk om een gesprek over typische vrouwendingen aan te horen, maar voor mij is het gewoon niks. Ik ben met veel dingen nu eenmaal anders.

Het feit dat ik lang haar heb, zo nu en dan een rokje of jurkje draag, graag kleding koop en als ik niet te lui ben make-up draag, wil nog altijd niet zeggen dat ik een typisch meisje-meisje ben. Als kind was ik dat trouwens ook al niet.

Ik hou van stoere kleding, praat graag over motoren, weet het nodige van techniek, hou van klussen, draag zelden hakken en als ik ga winkelen, ga ik recht op m’n doel af. Op veel vlakken heb ik qua karakter grappig genoeg meer overeenkomsten met mannen, dan met vrouwen.

Wat vindt iedereen leuk behalve jij?