Ik vind DIY-projectjes hartstikke leuk, maar in de praktijk komt ‘t erop neer dat ik ze niet zo heel vaak doe. Geen zin, bang dat het mislukt, te druk met andere dingen. Smoesjes zat! Eén van de dingen die al een tijdje op mijn long-term-to-do-list stond, was om mijn oude spijkerjack een beetje te vernieuwen.

Ik heb deze heel wat jaartjes geleden alweer praktisch helemaal vol genaaid met patches, maar omdat ik die niet leuk meer vond, droeg ik het jasje nooit meer. Wat zonde was, want het is nog steeds een heel leuk model en anders dan het gemiddelde spijkerjack.

Dus de patches moesten eraf! Dat was nog eenvoudiger gezegd dan gedaan! Ik ben tot diep in de nacht aan het tornen geweest, om er tijdens dat prutsklusje achter te komen dat een groot deel ook erop gestreken was, waardoor er hier en daar lijmresten achter bleven.

Het verhaal hoe ik die eraf heb gekregen zal ik je besparen, maar een halve dag verder kon ik eindelijk verder! Om wat achtergebleven lijmvlekjes te verdoezelen, was het plan om het jasje van een verwassen look te voorzien. Ik pakte mijn eigen blogpost uit 2012 over jeans bleken erbij en ging vervolgens aan de slag!

Het resultaat bevalt me prima! Uiteindelijk heb ik één van de tig patches toch weer opnieuw erop genaaid en de borstzakjes voorzien van zilverkleurige vierkante studs. Ik heb het jasje inmiddels ook alweer gedragen en ben blij dat ik er toch mee aan de slag ben gegaan ondanks dat het een lastig klusje was, van ik vind ‘m zo leuk!

spijkerjack-patches

Hierboven trouwens een collage die ik uit de archieven van m’n blog heb opgediept, waarop je het jack ziet zoals hij jaren is geweest na de eerste customise-sessie. Later zijn er zelfs nog meer patches bij gekomen, hij zat flink vol, dat heb ik dus geweten…

Bleek je ook weleens kleding?