Eigenlijk is de inhoud van deze blogpost inmiddels een beetje oud nieuws, maar toch te leuk om niet te vermelden! Zaterdag 6 juni was ik ‘s avonds in de feesttent in Nieuwendijk (laatste avond van de feestweek aldaar), om te genieten van een optreden van Liptease. Een naam die ik nog nooit eerder gehoord had, maar die ik sinds die avond niet snel meer zal vergeten!

De volledige naam is Liptease & The Backstreet Crackbangers. Deze mond vol tekst omvat een gezelschap bestaande uit drie mooie dames en drie stoere heren, met heel bijzondere namen als Candy Randy en Beatin’ Burger. Ik ga er vanuit dat het allemaal artiestennamen zijn en dat niet iemand ooit op ‘tĀ idee is gekomen om z’n baby naar een hamburger te vernoemen. šŸ˜€

Op hunĀ site worden ze omschreven als “Zoet en zuiver, maar ook pittig als een oogappeltje. Stoer, stug en geolied als een V8 blok”, met performances waarbij vetkuiven en suikerspinnen eigenlijk niet mogen ontbrekenĀ en bekend van de talentenjacht Holland’s Got Talent.

En talent hebben ze zeker, wat was het een leuke show! Liptease zingt bekende nummers, maar dan in een jaren vijftig jasje en wel compleet in stijl! Behalve dat het zangtechnisch gewoon erg prettig is om naar te luisteren, doen ze er ook een compleet showtje omheen, wat het allemaal nog net wat leuker maakt. Ook voor de heren is het leuk om naar te kijken, met een overdaad aan vrouwelijk schoon! šŸ™‚

Ondanks dat ik mijn camera niet bij me had, stonden we wel helemaal vooraan en maakte ik diverse foto’s met mijn iPhone, die helemaal niet slecht uit de verf zijn gekomen! Ook filmde ik twee nummers, waarbij je beter een idee krijgt van het repertoire van dit kleurrijke gezelschap.

Onderstaand de filmpjes, die ik voor ‘tĀ gemak op YouTube heb geparkeerd. Ik werd erg blij toen ik de eerste klanken van Metallica’s “Nothing else matters” hoorde (maar dan op hun eigen manier) en eerder kwam al “Bang bang!” vanĀ Jessie J, Ariana Grande en Nicki Minaj voorbij. Lekker! Het geluid overstemt hier en daar overigens aardig, maar m’nĀ iPhone kan minder decibel aan dan mijn gewone camera en sowieso is het geluid in zo’n tent al gauw vrij hard.

Kende jijĀ Liptease al?