Waarschijnlijk is het je al opgevallen dat mijn blog er ‘iets’ anders uitziet. En dat klopt! Sinds ik ben gestart met de post headers in plaats van de iconen die ik heel wat jaren heb gebruikt, vond ik het geheel op de één of andere manier iets te druk worden.

De header van EstrellaWeb was zeker niet druk, maar wel aanwezig. Als er dan ook nog eens een aantal grotere afbeeldingen op de pagina komen te staan, wordt het een beetje te veel van het goede, vond ik althans. Dus moest er iets aan gebeuren!

Nu ben ik geen fan van de witte paginastijl die je op onnoemelijk veel blogs ziet en was dus niet van plan om die richting op te gaan. Sowieso vind ik zo’n witte site niet veel eigens meer hebben en dat vind ik nu juist erg belangrijk. Uiteindelijk gewoon maar aan het freestylen geslagen en het resultaat is een meer lichtgewicht stijl.

Ik heb een nieuwe header ontworpen die weliswaar overeenkomsten heeft met de oude, maar toch ook weer heel anders is. Ook de achtergrond is gewijzigd (gotta love sterretjes!) en omdat ik toch bezig was en in zo’n creatieve flow zat, heb ik er gelijk een nieuw logo achteraan gemaakt.

Ik vind de vorige overigens nog steeds mooi. Ik hou echt van dat hele strakke en minimalistische, maar juist door die rechte vormen, kwam het misschien een beetje zakelijk over en dat past weer niet bij mij. Het nieuwe logo is wat speelser en straalt creativiteit uit, helemaal Ester dus!

oude stijl

nieuwe stijl

Om je geheugen even op te frissen, bovenstaand 2 screenshots. Eén van de site zoals je ‘m lang gekend hebt en één zoals het nu is geworden. Het is niet opeens een compleet andere site geworden (wat ik ook absoluut niet wil omdat ik dan gelijk mijn herkenbaarheid grotendeels kwijt ben), maar toch oogt het net wat frisser en lichter.

Tot slot heb ik wat nieuw materiaal toegevoegd aan de galerij en heb ik de site sneller gemaakt. Ik ben eens met Google Pagespeed aan de slag gegaan en heb mijn blog aan de hand van tips die ik daar kreeg, op een aantal puntjes verbeterd. Ik kan zelf in elk geval goed merken dat ie sneller is!

Ik heb ook wat spul verwijderd wat viel in de categorie ‘toeters en bellen’. Zo is het icoontje uit de menubalk verdwenen waarmee je een random blogpost kon bekijken. Een leuke functie, maar ik merkte dat niemand hem gebruikte.

Ook CommentLuv heb ik weer verwijderd, evenals de plug-in om berichten te liken. Ik vond het icoontje echt vreselijk en kon geen andere kiezen. Ik maak nu gebruik van de likes functie van Jetpack en ben ook de gerelateerde berichten eveneens van Jetpack gaan gebruiken, in plaats van de losse plug-in die ik eerst had.

Tot zover de meest recente aanpassingen. Ik ben overigens ook al langere tijd bezig om de nieuwe headers ook op oudere blogposts door te voeren, wat een enorme klus is, maar ik hou van een compleet totaalplaatje, dus moest alles aangepakt worden. Ik ben al een heel eind en ik doe steeds weer een stukje als ik zin en tijd heb.