Net als vorige week, verschijnt de Weekly Snaps weer op maandag. Ik ga daar geen gewoonte van maken, het kwam zo uit. Ik ben zondagmiddag met een projectje bezig geweest wat zeg maar gerust heel wat langer duurde dan ik voor ogen had en ik ga niet om zes uur nog aan een blogpost voor die dag beginnen. Vandaar.

Ik ben inmiddels aardig gewend geraakt aan de nieuwe stijl met header foto’s voor elke blogpost. Ik ben zelfs tussen de bedrijven door druk bezig met oudere blogposts updaten (het doel is om alle 1305 van nieuwe foto’s te voorzien), verzamelen van props en vervolgens foto’s maken voor een aantal items die een vaste foto krijgen.

Check bijvoorbeeld de nieuwe afbeeldingen voor Reads of the Week, Throwback Thursday en Webclip. Ook de pagina’s Over mij, Over de site en Contact zijn bijgewerkt met nieuwe afbeeldingen. Leuk hè?

maandag 25 mei

Tweede Pinksterdag. Ik ben even over de Pinkstermarkt gelopen (niets bijzonders) en ‘s middags ben ik op de fiets gestapt om een lekker eind te rijden. Halverwege belde ik Martin om te vragen of ie zin had om mee te fietsen en daar had ie wel oren naar.

Vervolgens reden we een stuk door de Biesbosch en dronken koffie bij hem thuis in Nieuwendijk. ‘s Morgens wandelde ik ook nog met Bas, waarbij ik de foto van hem op het trappetje maakte.

dinsdag 26 mei

Een mooie dag voor een wandeling, dus liepen we onder meer door Gorkum Oost en vervolgens via de Dalempoort terug. Ik vind zelf de tweede foto heel mooi! Later op de dag op de fiets naar de Wolpherensedijk, waar de berm volstaat met margrieten, ik werd vrolijk van zoveel mooie bloemen en heb veel foto’s gemaakt. Verder maakte ‘s avonds een nieuw smoothierecept en stoof ik op de fiets de stad door, om nog snel wat zonsondergang foto’s te maken.

woensdag 27 mei

Weer margrieten, dit keer was Bas er ook bij. Omdat het mooi weer was, besloot ik dat we via de Merwedebrug naar Sleeuwijk zouden lopen. Eenmaal in Sleeuwijk, staken we met het pontje over naar huis en Bas was best moe.

Verder spotte ik de eerste bloem in mijn nieuwe Passiflora plant en werd ik tijdens een avondwandeling met Bas bij Istanbul binnengeroepen, met de vraag of de hond soms nog vlees lustte. Nou, dat lust ie wel! De katten ook. Het vee aan de döner.

donderdag 28 mei

Niet veel bijzonders gedaan. In diverse winkels geweest voor wat boodschappen en eind van de middag even met de pont overgestoken naar Woudrichem, omdat ik wat spulletjes bij de Action wilde hebben.

Het waaide hard en het water stoof over het dek, dus was ik naar boven verhuisd. Mijn fiets (rechtsonder) was wel nat geworden. Op de terugweg maakte ik dit sfeervolle plaatje van de ‘skyline’ van Gorkum en ‘s avonds reed ik weer de zonsondergang tegemoet en maakte wat foto’s bij het Merwedekanaal.

vrijdag 29 mei

Wederom weinig bijzonders gedaan, het hoogtepunt van de dag was een etentje met m’n vader bij De Beren, die sinds een tijdje in de binnenstad van Gorinchem zit. Was gezellig en heerlijk gegeten. Vanuit het raam van de bovenverdieping waar we zaten, maakte ik de foto van de Grote Markt en ik moest lachen om de ‘snoetenpoetser’ die je bij het eten kreeg.

zaterdag 30 mei

Gewandeld met Bas, waarbij ik de rozen spotte en begin van de middag overgevaren naar Woudrichem, om de toren te beklimmen die opengesteld was voor publiek. Was er al eerder op geweest, maar jaren geleden. Superleuk en mooie foto’s gemaakt.

Daarna naar m’n moeder die me uitgenodigd had om postelein te eten, maar eerst nog nieuw raamfolie en wat groenten en fruit gekocht. We wandelden met Bas in het parkje waarbij ik het landelijke plaatje maakte (spot de reiger) en de margrieten met een bij. Bas wilde wel poseren en de lucht was prachtig, op de pont terug naar huis.

zondag 31 mei

Praktisch de hele middag bezig geweest met raamfolie. De nieuwe zat er behoorlijk snel op, maar voordat ik de oude eraf had, heeft dat aardig wat tijd en moeite gekost! Het was al oud en ik heb het eraf moeten bikken met de verfkrabber.

Vervolgens was het nog hard boenen om alle lijmresten eraf te krijgen met terpentine, maar het is gelukt! Het ziet er prima uit, al is het nu nog wat vlekkerig en wit, maar dat trekt na een paar dagen weg.

Raamfolie verwijderen