Ik ben blijkbaar iemand die uren met haar blog bezig kan zijn en dan nog vergeten om iets te schrijven. Daar kwam ik gisteravond rond zes uur ‘s avonds pas achter en toen vond ik het te laat om nog met ‘t weekoverzicht aan de slag te gaan, dus verschijnt ie voor de derde of vierde keer op rij op maandag. Ergens vind ik ‘t lekker om zondag gewoon even niks te hoeven.

Afgelopen week was weer top! Veel leuke dingen gedaan, lekker buiten geweest, liters smoothies gedronken, opnieuw gaan kajakken, plus bezoekjes aan Leerdam, de tandarts en oma.

maandag 8 juni

Maandag heb ik niet veel bijzonders gedaan. Bij Xenos spotte ik kokosnoten. Uiteraard moest er één mee naar huis. Eerst het sap eruit gelebberd en vervolgens een staaltje van het betere gooi- en smijtwerk ten beste gegeven. Best wel lekker eigenlijk. Inmiddels heb ik nog anderhalve kokosnoot opgegeten, lekker!

150608-kokosnoot-02

dinsdag 9 juni

Eerst gewandeld, waarbij ik de gevel van dit prachtige pand op de foto zette. Het is één van mijn favoriete gebouwen in de binnenstad. Het heet “Dit is Bethlehem” en bestaat al sinds 1566. Er heeft vroeger een museum in gezeten. Echt een juweeltje!

‘s Middags heb ik bijna twee uur bij Istanbul gezeten en eind van de middag stapte ik op de fiets voor een rondje over de dijken, met een korte stop bij Action. ‘s Avonds wandelde ik opnieuw, waarbij ik de schattige foto van Bas in het zonlicht maakte.

woensdag 10 juni

Spontaan besloten om Leerdam maar weer eens onveilig te maken. Dus hop in de trein en twee stations verder er weer uit. Bas genoot van het uitstapje (met mooi weer) en ik niet minder. Zoals inmiddels een beetje traditie is in dit leuke stadje, haalden we iets te eten en aten dat op aan het Haventje. Lekker hoor, zo met m’n benen bungelend over de rand van de steiger.

De oranje katten spotte ik trouwen bij Wibra. Het is jammer dat het display niet helemaal op de foto staat, want daar stond dus ‘knijpkatten’ op. Ik vond dat zo hilarisch! Knijpkatten zijn bij mijn weten iets van vroeger (een zaklamp waarin je moest knijpen om licht te krijgen), maar dit is dus wel een heel letterlijke variant!

De ganzen hadden ook wel zin in een hapje en we liepen vervolgens een route die we niet eerder hadden bewandeld, maar waar ik wel eens heb gefietst. De motorfiets (Yamaha Wildstar) spotte ik op weg naar het station en tijdens een avondwandeling maakte ik een foto van één van de kunstwerken toebehorend aan het Symposion, wat door prinses Beatrix is geopend.

donderdag 11 juni

De waterijsjes die ik de vorige dag gemaakt had waren eindelijk genoeg bevroren, dus at ik er één als ontbijt. Vervolgens naar Wijk en Aalburg voor een afspraak bij de tandarts, gecombineerd met een middagje bij oma. Onderweg spotte ik deze spierwitte DAF truck en bij oma zaten we buiten.

Bij de tandarts bleek ik sinds minstens 15 jaar een gaatje in een kies te hebben en ondanks dat ik vroeger echt panisch was bij alleen al het idee dat er geboord moest worden, gaf ik er nu niks om. Het kon ook allemaal gelijk geregeld en ik heb zelfs achteraf geen pijn gehad.

‘s Avonds kwam m’n vader langs met onder meer een gigantische watermeloen die in z’n geheel toch al gauw een kilo of acht weegt, zo niet meer. Daar kan ik wel even van eten! Ik wandelde nogmaals met Bas en zette daarbij de ondergaande zon boven de bootjes op de foto.

vrijdag 12 juni

Weer kajakken! Dit keer alleen, maar Bas ging wel mee. Het was een gokje of ie ‘t leuk zou vinden, maar dat bleek het geval! Bas is gek op varen, maar het pontje of een smal wiebelend bootje van drie meter lang is wel even iets anders! Hij genoot net zo als ik en we hadden een leuke middag.

Helaas moest ik wel iets eerder terug dan ik had gewild, omdat er slecht weer op komst was. Op het water kun je beter geen risico nemen als er onweer op komst is. Uiteindelijk waaide die bui dus letterlijk over. Volgende keer dus maar wat langer. Ik peddelde dit keer 15 kilometer.

Ergens halverwege legde ik de boot even stil in een plas vol waterlelies, dat was echt een prachtig gezicht! Ik heb deze bloemen nooit eerder van zo dichtbij gezien. Ik had trouwens dit keer mijn oude fietshandschoentjes aan gedaan, omdat ik de vorige keer flinke blaren had overgehouden aan het peddelen. Bas nam al na een halve kilometer plaats op de punt, waarmee ik hem gelijk maar omdoopte tot ‘eerste stuurman’. Hij stond er zo parmantig bij!

Na drie uur bijna non-stop peddelen had ik nog energie over en liepen we ‘s avonds nog ruim een uur, waarbij ik de laatste twee foto’s van de zonsondergang maakte. Vervolgens belde Martin of ik zin had om een terrasje te pakken en gingen we weer de deur uit. Lekker volle dag zo!

zaterdag 13 juni

In het weekend heb ik niet zoveel bijzonders gedaan. Een beetje in huis gerommeld en rustig aan gedaan. Na drie behoorlijk intensieve dagen vind ik het dan ook wel lekker om weer even pas op de plaats te maken. Omdat ik zaterdag echt een beetje suf was, had ik ‘s avonds zin om even een rondje te knallen met de fiets. Word je goed wakker van!

Fietsen

zondag 14 juni

Een soortgelijke dagbesteding als zaterdag. Paar boodschapjes gedaan (het was koopzondag en er was braderie) en ‘s avonds weer op de fiets voor een lekker rondje raggen. Ondanks dat mijn weer-app 18°C aangaf, vond ik ‘t te fris voor een shirtje, dus trok ik mijn favoriete Yamaha-jasje maar weer eens aan. In Sleeuwijk vond ik eindelijk het parkje waar ik de dag ervoor al naar op zoek was en ook een kat die een soort liggende handstand deed. Maf beest!

Wat was het hoogtepunt van jouw week?