Gisteren was het opvallend stil op EstrellaWeb en ook vandaag stond er om acht uur niets online. Reden daarvoor is dat ik al een paar keer ‘s avonds erg vroeg voor mijn doen een slaapkick kreeg, en dus maar naar bed ging. Waarschijnlijk omdat mijn slaapritme de afgelopen week nogal te wensen overliet en ik heel wat uurtjes tekort kwam.

Maar gelukkig is de dag nog even niet voorbij, dus tijd genoeg voor iets nieuws! Vandaag een nieuwe Words to live by en wel één met een zelfgemaakte typografie. Ik merk dat ik de laatste tijd weer in een lekkere creatieve flow zit (het resultaat daarvan zie je onder meer als je een stukje omhoog kijkt) en nadat ik wat nieuwe lettertypes aan mijn collectie had toegevoegd, vroeg dat er gewoon om, om mee aan de slag te gaan!

Live to win, dare to fail

Deze tekst is een citaat uit Carpe diem baby van Metallica. Sowieso één van mijn favorieten van deze band, maar ook met een aantal rake one-liners, waaronder ook deze, die al jarenlang één van mijn levensmotto’s vormt. In deze blogpost uit november 2014 schreef ik er ook al iets over.

Grappig genoeg sluit dit motto eigenlijk zelfs nog beter op mij aan sinds ik met mindfulness bezig ben. Durf te falen! Durf het aan jezelf toe te geven als dingen niet gaan zoals je wilt. Accepteer het, aanvaard het.

En dan leer je te overwinnen. Misschien niet een overwinning met toeters en bellen, maar een overwinning voor jezelf. Dat je dit aankon, dat je wederom sterker was dan je dacht. Eigenlijk zou het “Dare to fail, live to win’ moeten zijn, maar het komt op hetzelfde neer.

Wat is jouw levensmotto?