Een nieuwe tag! En wel één met een verdomd lange titel. Ik ben niet echt dol op lange titels zoals je misschien weleens gemerkt hebt (mijn teksten zijn al lang genoeg), maar ik had geen idee hoe ik hem kon inkorten zonder dat de ‘boodschap’ ervan een beetje verloren ding. Deze tag kwam ik tegen op de blog van Stephanie en ik vond ‘m erg origineel, dus lees je vandaag mijn versie!

ZING » Wanneer zing je?

Thuis en meestal achter de computer. Het ligt eraan of ik de muziek leuk vind. Ik luister veel naar het internetradiostation Joy FM en daar komt veel ‘zingbare’ muziek voorbij. Soms zing ik letterlijk het ene na het andere nummer mee, heerlijk vind ik dat! Buiten of in gezelschap zing ik nooit. Het is iets waar ik me voor schaam, ook al heb ik geen slecht stemgeluid en zing ik ook niet vals, maar toch…

VECHT » De laatste keer dat je hebt gevochten

De letterlijke of figuurlijke variant? De laatste keer dat ik fysiek heb gevochten is al heel wat jaartjes geleden. Er was een jongen op school die mij altijd enorm liep te sarren en op een gegeven moment was ik dat zó zat, dat er een knop omging.

Voor hij het wist, had ik ‘m in de houdgreep (ik deed destijds judo) en lag meneer op de grond te spartelen. Soms heb ik alsnog de neiging om bepaalde mensen met lastig gedrag even een staaltje girlpower te laten voelen.

Figuurlijk vechten heb ik de laatste maanden van 2014 gedaan. Ik zat zoals je weet in een enorm moeilijke periode, waarbij ik dagelijks te kampen had met heel veel angst en paniekaanvallen en het was een gevecht om mezelf overeind te houden, maar het is gelukt! Ik ben er nog niet, maar wel een heel eind op weg!

Witte roos

HUIL » Ben je snel geëmotioneerd?

Nou nee. Ik ben wat dat betreft net een kerel: Emoties hou ik liever binnen en toon ik niet snel aan anderen. Het is ook weer niet zo dat ik een kouwe kikker of een ijskonijn ben. Ik heb emoties, het verschil is alleen dat ik ze niet zo snel toon. Het gaat de rest van de wereld niet aan wat zich allemaal in mijn hoofd afspeelt. Ik denk dat dat een soort zelfbescherming is.

Er is wel een select groepje wat ik op de hoogte breng van sommige zielenroerselen, maar er zijn ook dingen die ik nooit vertel. Geëmotioneerd in de zin van bijvoorbeeld ontroerd raken door een film dat heb ik nooit. Ik kan ook nog steeds niet begrijpen dat er mensen zijn die kunnen huilen door een film of boek. Dat is mij nog nooit gelukt en dat wilde ik graag zo houden! :-)

BID » Hoe uit je jouw spiritualiteit? Waar geloof jij in?

Ik geloof in zelfontwikkeling en de wetenschap. Ik ben niet spiritueel ingesteld. Ik heb als kind een christelijke opvoeding gehad, maar toen ik eenmaal volwassen was, bleef daar niet veel meer van over. Dat was geen toeval, ik had daar zo mijn redenen voor.

Andere religies trekken me ook niet. Ik vind ‘t soms interessant om erover te horen of lezen, maar daar blijft het dan ook bij. Ik ben niet iemand die kan geloven in iets waarvan geen bewijs is. Op andere vlakken ben ik ook niet spiritueel. Geen zweverig gedoe, ben ik te nuchter voor.

LACH » Wie maakt jou aan het lachen?

Eigenlijk ben ik niet iemand die makkelijk lacht. Het gebeurt niet zo snel dat ik écht in de lach schiet en als het al zover is, dan is dat eerder om één of ander maf filmpje, dan om wat iemand vertelt. Ik lach vaak uit automatisme.

Echt voluit lachen, doe ik hooguit een paar keer per jaar. Ik loop het risico dat ik nu overkom als zuurpruim, ik noem het zelf liever serieus. Ik vind dingen gewoon niet snel erg lachwekkend of grappig en er is ook niet een bepaald persoon die me meer dan anderen aan het lachen maakt.

Selfie met een staart

WERK » Werk je om te leven of leef je om te werken?

Ik werk niet, tenminste niet voor geld. Deze vraag is dus vrij lastig te beantwoorden. Als ik een baan zou hebben, zou ik zorgen dat ik ertussenin zit. Van die workaholics vind ik altijd een beetje eng en ongezond, maar werken om te leven klinkt alsof je elke dag met tegenzin naar je werk gaat en dat je ‘t alleen doet om geld te verdienen. Ik zou alleen iets willen doen waar ik ook echt voldoening uit haal en plezier in heb.

BEWONDER » Wie bewonder jij? En waarom?

Is het raar dat ik daar niet echt een antwoord op heb? Ik kan zo snel geen personen bedenken (in mijn naaste omgeving of bekende mensen die een bepaalde prestatie hebben geleverd) die ik nu echt oprecht bewonder.

Natuurlijk zijn er situaties waarin ik m’n bewondering uit over iets wat iemand gedaan of bereikt heeft, maar het is niet zo dat er echt iemand bovenuit steekt die ik enorm bewonder. Ik heb dus geen antwoord op deze vraag!

Wie bewonder jij?