Nederland staat op ‘t punt om een hittegolf te verwelkomen, dus liters water, zonnebrandcrème, ventilatoren, schaduwrijke plekjes en de zomerroosters komen dan om de hoek kijken. Ook op EstrellaWeb is er in zekere zin sprake van een soort zomerrooster. Wat ik precies bedoel, zal ik in deze blogpost wat verder toelichten.

Je hebt misschien wel gemerkt dat ik de afgelopen week enkele dagen niet geblogd heb en ook kwam er sommige dagen pas later op de dag een item online. Je kunt er dus wel van spreken dat het wat ‘onrustig’ is. Dat heeft een reden.

Ik hou van schrijven en ik hou nog meer van bloggen, maar ik hou er niet van om met lekker weer binnen achter m’n computer te zitten zweten ‘omdat ik moet bloggen’. Het is nog altijd een hobby: Niemand die mij iets verplicht, ikzelf dus ook niet.

Ik heb nu eenmaal geen laptop of tablet waarmee ik in het zonnetje aan m’n blog kan werken, dus als ik aan de slag ga, moet dat binnen achter de computer. In de zomermaanden heb ik daar nu eenmaal niet altijd zin in.

Zodra het kwik boven de achttien graden stijgt, wil ik eruit! Lekker wandelen, fietsen of varen, leuke dingen doen, de natuur in, fotograferen, nieuwe plaatsen ontdekken. Wel dingen waarover ik weer kan schrijven, maar alles op zijn tijd!

Wat ik eigenlijk wil zeggen, is dat ik een soort zomerrooster inlas. Dat komt er in het kort op neer dat je de komende periode vaker een dag zonder vers leesvoer kunt verwachten. Op die manier blijft het voor mijzelf ook nog leuk.

En ondanks dat de bezoekersaantallen niet eens gedaald zijn (zelfs nog steeds stijgende), kan ik wel merken dat een deel van de vaste bezoekers minder ‘aanwezig’ is. Veel mensen gaan in deze tijd toch op vakantie en zijn sowieso, net als ik, ook liever buiten dan in een duf kamertje achter de pc. En geef ze eens ongelijk!

Vandaar dus een wat ‘losser’ blogprogramma de komende tijd. Het is in feite niet eens nodig om dat aan te kondigen, maar voordat je misschien gaat denken dat het helemaal niet goed met me gaat, omdat ik dagen oversla met bloggen: Het tegendeel is waar! Ik geniet volop van de zon en alle leuke dingen die ik zie, doe en beleef en dus komt ‘t bloggen dan soms op de tweede plek.