Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan! Ik gebruikte geruime tijd de titel Throwback Thursday voor blogposts met een enkele foto van ‘vroegah’, maar vond dat niet zo lekker klinken, plus dat ik m’n vingers brak over het typen ervan. Back in Time was de rubriek waarin ik foto’s van een bepaald jaar liet zien, maar dat kan natuurlijk ook met ‘losse’ foto’s! Nu dus: Back in Time 2.0!

Bij het doorspitten van wat oude foto’s (de telling van het digitale foto tijdperk begon bij mij in 2000), kwam ik deze foto van een drankje tegen. De naam is Caipirinha en ondanks dat ik dat een beetje vind klinken als zo’n vleesetende vis, gaat het in dit geval om een alcoholhoudend drankje. Zéér alcoholhoudend, kan ik wel zeggen!

Het was in 2007 dat ik voor het laatst op vakantie ben geweest. Met m’n vader naar Brazilië. Ik was nog niet eerder in dit land geweest en vond het leuk, maar hield het strandgebeuren snel voor gezien en trok er bijna elke dag wel op uit, in m’n eentje.

070112-drankje

M’n vader houdt wel van hele dagen in de zon liggen, maar ik trok m’n eigen plan. Ik vierde dat jaar overigens ook mijn verjaardag in het Zuid-Amerikaanse land. Sterker nog: we arriveerden op mijn verjaardag in het hotel in Natal, een klein kustplaatsje.

Als welkomstdrankje kregen we dit voorgeschoteld: Een combinatie van cachaça (vergelijkbaar met witte rum), limoen en rietsuiker. Klinkt niet zo heel spannend, maar ik kan je verzekeren dat het behoorlijk ‘dodelijk’ is, wanneer je koud het vliegtuig uit gerold komt.

Zo gaar als een klontje, lijdend aan slaaptekort en met een grotendeels lege maag, met dank aan de niet echt voedzame vliegtuigmaaltijden. Ik rolde zo’n beetje achterstevoren van m’n barkruk nadat ik dit had opgedronken! Even ter info: Het alcoholpercentage van zo’n gezellig drankje ligt tussen de 38% en 54%.

Heb jij weleens van Caipirinha gehoord? Of het zelf gedronken?