De laatste tijd ben ik weer lekker op dreef met lezen. Zeker met het warme weer, kan ik me haast geen fijnere bezigheid voorstellen, dan lekker in m’n hangmatje liggen met een leuk boek en een verkoelend drankje binnen handbereik. Ondanks dat ik niet zo vaak ‘boekbesprekingen’ doe, had ik nu toch een exemplaar te pakken waar ik erg over te spreken was.

Het genre wat ik lees, is over het algemeen praktisch hetzelfde als het genre waar ik naar kijk qua films. Ik kan absoluut niet tegen enge of gewelddadige films en dan valt er dus al een hoop af. Iets met een romantisch en/of komisch tintje doet ‘t over het algemeen goed, ook bij boeken.

Wat leesvoer betreft, heb ik zelden of nooit zin in ingewikkelde toestanden. De laatste keer dat ik echte literatuur heb gelezen, zal dan ook op de middelbare school geweest zijn. Het is niet dat ik er te dom voor ben, ik lees gewoon voor m’n ontspanning en hou dan van licht leesvoer.

Het boek getiteld ‘Gestoord’, geschreven door Ellis Overbeek, is eigenlijk meer een spannend boek dan een roman, maar voor mij precies goed, zonder dat het té griezelig gaat worden. Noem me een watje, maar ik doe ‘s nachts geen oog dicht als ik in een ‘eng’ boek bezig ben. Dat had ik als kind al, als volwassene is dat niet veranderd.

boek-gestoord

‘Gestoord’ gaat over een jonge juriste genaamd Maaike, die van de ene op de andere dag wordt geconfronteerd met verschillende situaties die zó onwaarschijnlijk zijn, dat ze aan zichzelf gaat twijfelen.

Iedereen vergist zich tenslotte weleens in de plek waar je iets achter hebt gelaten en of je het raam wel of niet hebt gesloten voordat je van huis ging. Maar de bizarre voorvallen nemen steeds grotere vormen aan en inmiddels is Maaike er zeker van dat iemand het op haar gemunt heeft en licht ze ook enkele andere mensen in.

De spanning wordt heel gelijkmatig opgebouwd in het boek en uiteraard volgt er een climax met happy ending, maar wel uit een onverwachtse hoek. Althans dat vond ik, als noob op het gebied van spannende boeken en wie-heeft-het-gedaan theorieën.

Het boek is lekker vlot geschreven en leest prettig weg. Ik heb niet vaak een boek wat ik praktisch niet los wil laten totdat ik ‘t uit heb, maar bij deze was dat wel het geval. Ik heb ‘m dan ook in één ruk uitgelezen! Het boek is te bestellen bij Bol.com of natuurlijk te leen bij je lokale bibliotheek.

Kende jij deze titel al?