De foto die ik vandaag met je deel, vind ik zelf erg geslaagd en zoals de titel al doet vermoeden, is ie typisch Nederlands. De molen, de ronde bladeren van waterlelies in de slootkant, groen gras, een blauwe lucht met hier en daar een enkel wolkje. Ja, het kan zo op een ansichtkaart, voorzien van de tekst ‘Groeten uit Holland’. Of uit Uppel, want daar is de foto gemaakt!

Ik maakte trouwens nog meer foto’s tijdens hetzelfde fietstochtje. Normaal gesproken neem ik mijn camera praktisch nooit mee als ik ga fietsen. Omdat ik bang ben dat er iets mee gebeurt en ook omdat ik ga fietsen om te fietsen en dus niet met als doel om te fotograferen. Doorrijden met die handel!

Dit keer had ik ‘m meegenomen met de bedoeling het papaverveld wat ik een paar weken eerder had gespot nu eens met een goede camera vast te leggen. De iPhone foto die ik er van maakte, heb ik volgens mij zelfs weggegooid. Helaas was ik te laat en was de boel uitgebloeid. Maar gelukkig was er genoeg ander moois te zien!

Molen in Uppel