Ik heb weer eens een leuke tag gevonden! En wel één die uitstekend bij het huidige weertype past: Namelijk érg zomers! De tag heet I love Summer en bevat dus een aantal zomer-gerelateerde vragen. Ik vond ‘m trouwens op de blog van Anne.

Wat is je favoriete ijsjessmaak?

Eigenlijk is mijn favoriete ijsje al jarenlang een Sundae ijs met chocoladesaus en nootjes. Ik weet pas sinds kort dat ‘t Sundae gebeuren niet een speciale soort ijs is, maar gewoon het concept van softijs met een smaakje en een topping.

Gewoon softijs zonder iets erop of erdoor vind ik niet zo bijzonder. Smaakjes-ijs heb ik ook graag, en dan uiteraard het liefst van mijn favoriete ijssalon in Woudrichem. Wat ik lekker vind wisselt per seizoen, maar smaken als citroen, bonbon roché en noten zijn wel favoriet! Oh ja en bosvruchten niet te vergeten!

Welke zomerse kledingstukken vind jij onmisbaar?

Grappig genoeg draag ik in de winter juist vaker rokjes dan in de zomer. Ik denk dat dat te maken heeft met het ‘veilige’ gevoel een panty te dragen. Ik heb bijna alleen klokkende rokjes omdat ik die beter bij mijn figuur vind passen.

Het risico daarvan is dat ze kunnen opwaaien. Op warme dagen kun je mij eerder uittekenen in shorts met een shirtje of hemdje en een paar sneakers of slippers/sandalen eronder. Jurkjes draag ik ook, maar dat is bij mij nog altijd meer verbonden met speciale gelegenheden.

Wat is je favoriete zomerse drankje?

Ik slurp momenteel liters gekoeld citroenwater weg. Echt heerlijk voor de dorst en ook nog eens gezond! Verder vind ik het Turkse yoghurtdrankje ayran erg dorstlessend (ook gezond) en blijf ik, net als de rest van het jaar, nog altijd gek op melk. Smoothies doen het uiteraard ook goed en heel af en toe gun ik mezelf een lekker koel fruitbiertje met een flinke dot ijsklonten. Genieten!

Citroenwater

Wat is je favoriete activiteit in de zomer?

Ik keek gisteravond naar mijn Moves app en het viel me op dat mijn gemiddelde wat betreft loop-kilometers, de afgelopen tijd niet onder de zeven is geweest. Normaal heb ik een gemiddelde van vijf kilometer per dag, nu ligt dat aanzienlijk hoger.

Als ‘t goed weer is, ben ik niet naar binnen te krijgen. Vroeger was dat wel anders. Ook fietsen vind ik fijn, mits het niet te heet is. Mijn ultieme favoriet is overigens kajakken. In juni ontdekt en aan verslingerd geraakt. Inmiddels al 3 keer geweest!

Hoe ziet jouw typische zomer make-up er uit?

Make-up loos. Ik ben al behoorlijk lui geworden op het gebied van make-up en maak mezelf er meer dan eens vanaf met een simpel streepje eyeliner en soms wat blush, maar in de zomer en met name als het kwik flink de hoogte in gejaagd wordt, gebruik ik het liefst helemaal geen make-up. Het loopt anders toch alleen maar uit.

Als ik me wel opmaak, is dat nog vrij summier. Dingen als poeder en foundation laat ik helemaal achterwege. Ik heb een egale huid en vind het juist leuk dat je mijn kleurtje en zomersproeten kunt blijven zien, die ga ik niet onder plamuren! Zeker niet omdat ‘t één van de sporadische dingen aan mijn lichaam is, waar ik wel trots op ben.

Wat is je favoriete zomerliedje?

Er komt zo snel niets in m’n hoofd op wat nu echt mijn favoriete zomerliedje is. In elk geval iets zomers. Ik vind Spaanse muziek en latin vaak erg leuk om naar te luisteren in de zomer. Ik heb ook een aardige collectie van dat soort meuk in m’n iTunes staan.

Welk zomers gerecht eet je het liefst?

Warmte is wat mij betreft het beste dieet ooit: Ik heb als het flink warm is gewoon geen trek. Ik een praktisch geen grote maaltijden meer, maar neem af en toe iets kleins. Als het echt warm is, leef ik grotendeels op liflafjes bestaande uit fruit en rauwkost zoals radijsjes en komkommer.

Ik moet er niet aan denken om boven een bord gekookte aardappels en stomende groenten te zitten als het zo warm is. Zelfs een frietje hoef ik niet. Echt zomervoedsel is trouwens voor mij aardbeien. Daar kan ik van blijven eten!

Wat is jouw ultieme zomer Do It Yourself?

Ik ben niet zo’n DIY-er. In elk geval niet op het gebied van knutselprojectjes. Ik vind gewoon klussen, met hamers, boormachines en ander gereedschap, dan vaak toch een stuk leuker. Ik heb overigens onlangs nog wel mijn spijkerjasje gecustomized, wat leuk om te doen was en een erg gaaf resultaat opleverde. Oh en een destroyed shorts maken heb ik ook eens gedaan.

Welk geurtje draag je in de zomer?

Dezelfde als in de winter. Ik heb geen heel uitgebreide collectie geuren overigens. Ik heb een aantal geuren van Playboy omdat die lekker goedkoop én lekker zijn en de Heat parfum van Beyoncé. Maar die is al zo oud, dat ik me afvraag of ie nog wel goed is. Geurtjes vergaan na een bepaalde tijd en dan ruiken ze vooral heel chemisch.

Overigens draag ik in de zomer overdag minder snel een geurtje dan in de winter. Ik heb weleens gelezen dat het niet goed is om een geurtje te dragen als de zon erop brandt en sowieso is de kans groot dat er allerlei insecten op de zoetigheid af komen en daar zit ik niet op te wachten!

Welke plannen heb je voor deze zomer?

Ik ben niet echt iemand die grote plannen maakt, sowieso is de zomer inmiddels alweer even bezig. Wel ga ik binnen nu en twee weken met Bas een dag naar Zaandam met de NS Dagkaart die ik onlangs bij HEMA heb gekocht.

Verder geen concrete plannen. Lekker veel buiten zijn, fietsen, wandelen, nog een paar keer kajakken. Ik heb geen vakantie nodig om het naar m’n zin te hebben. Oh en vergeet die hangmat niet, ik hóu van dat ding!