Ik weet niet hoe ‘t met jou zit, maar in de zomer heb ik doorgaans geen zin in zwaar leesvoer en wil ik gewoon vooral veel leuke dingen zien, lezen en horen! Ook op EstrellaWeb trek ik deze lijn graag door, vandaag in de vorm van een nieuwe verzameling leuke links! Overigens niet te verwarrend met de Reads of the Week, want dat zijn links die meer gericht zijn op blogs.

schrijvende gifjes

Ik kan echt warm lopen voor prachtig geschreven teksten. En dan bedoel ik niet zozeer inhoudelijk, maar het grafische aspect. Kalligrafie, typografie, handlettering, name it! Als jij ook zo van dat soort dingen houdt, kun je hier je hart ophalen!

  1. pbh2.com/astounding/beautiful-penmanship-gifs/2/
Drie-keer-kijken kunst

Een verzameling foto’s van kunst waarbij je minstens drie keer moet kijken (of met je ogen moet knipperen) om te kunnen zien hoe ‘t nou precies in elkaar zit. Leuk!

  1. linda.nl/persoonlijk/18-x-kunst-waarbij-je-twee-keer-moet-kijken/
Waarschuwing met een extraatje

Waarschuwingsborden heb je overal. Bij de metro (mind your step), natte vloer of een net geverfde deurpost, natuurlijk in het verkeer en in ruimtes waar niet gerookt mag worden. Saaie borden, totdat er mensen ‘antwoord’ geven op deze waarschuwingen.

  1. pulptastic.com/33-signs-that-were-vandalised-hilarious-responses-ever/
Optische illusies op vrachtwagens

Je zou toch raar staan te kijken, als er opeens een vrachtwagen voorbij komt rijden waar een enorme leeuw in lijkt te liggen. Op deze link een aantal foto’s met vrachtwagens die bedrukt zijn met wel héél bijzondere ontwerpen!

  1. nl.pinterest.com/annfreebody/optical-illusion-trucks-and-buses/
Shuffle!

Een grappig (en verslavend) spelletje met balletjes.

  1. shockwave.com/content/shuffle/sis/shuffle.swf
Museum-tour

Museums saai? Deze niet! Op deze link een virtuele rondleiding door het National Museum of Natural History in Amerika. Als ik me niet vergis ook het decor van de hilarische films “Night at the Museum”. Erg mooi om te zien!

  1. naturalhistory.si.edu/visit/virtual-tour
First person Tetris

Grappige variant van de bekende Tetris game.

  1. firstpersontetris.com
I made tea

Grappig gemaakt! Een witte pagina met enkel de woorden “I made tea”. Niet echt interessant, totdat je op één van de woorden klikt en vervolgens zult opmerken dat het zinnetje opeens langer wordt. Op die woorden kun je weer klikken and so on. Zo kun je enorme zinnen maken. Niet nuttig, wel heel origineel bedacht!

  1. telescopictext.org/text/KPx0nlXlKTciC