Op deze mooie zomerse dag een originele tag die ik vond op de blog van Malou. Het is de bedoeling om te beschrijven wat je dus niet leuk vindt aan de woorden die genoemd worden. Beetje lastig uit te leggen terwijl het om zoiets simpels gaat, maar als je de rest leest, snap je het vanzelf!

Fietsen

Lood in de benen hebben, slechte benen, oftewel het gevoel dat je benen niet echt mee willen werken op de pedalen en je daardoor minder lekker door kunt rijden dan je graag zou willen. Och, wat heb ik daar een hekel aan!

WC-papier

Waar natte plekjes op zitten. Thuis heb ik het nooit, maar het komt weleens voor in een openbare gelegenheid. Ik ben echt niet iemand met smetvrees, maar ik veeg dan nog liever m’n kont af met een papieren zakdoekje. Je weet maar nooit waar die nattigheid vandaan komt…

Koffie

Te sterk! Ik ben nooit echt een koffiedrinker geweest, maar sterke koffie word ik dus echt niet vrolijk van. Een vriend van me zet steevast een nogal straf bakkie (en vraagt dan nog of ik soms dark roast wil, the message isn’t clear yet) en ik heb een hekel aan de bittere smaak ervan. Koffie met bij mij ‘con molto latte’ zijn én een zoetje, anders drink ik het niet.

Latte macchiato

Bananen

Met véél bruine plekjes of helemaal bruin. Ondanks dat je het gewoon kunt eten, vind ik van die zachte plekken in het vruchtvlees echt té ranzig voor woorden. Ik eet ze ook nooit op, maar snijd het er eerst uit. Als ik geen mogelijkheid tot snijden heb, gooi ik het bruine deel gewoon weg.

Toilet

Er zijn legio smerige en vervelende dingen te bedenken als ik aan de term toilet denk, maar iets waar ik zelf echt de kriebels van krijg, ondanks dat het niet per definitie smerig hoeft te zijn, is als de toiletbril nog warm is van de vorige gast. Dat lauwwarme plastic. Bah!

Kauwgom

In het haar! Gelukkig heb ik zelf nooit kauwgom in m’n haar gehad, maar ik ben wel een keer ruim een uur bezig geweest om een flinke dot uit de haartjes van Bas zijn poot te verwijderen.

Daar moest helaas de schaar wel aan te pas komen, want het was niet te doen. Ontzettend lastig dus, maar ook vies. Het idee dat je iets uit die vacht probeert te plukken wat een ander niet lang daarvoor nog in zijn mond heeft gehad, vermengd met nog wat rotzooi van straat. Yuk!

Vogels

Die hard krijsen! Ik ben op de één of andere manier gevoelig voor geluid, misschien omdat ik door m’n slechte ogen beter, hoor. Als ik tv kijk, staat het geluid bijvoorbeeld altijd heel zacht en als ik ergens op bezoek ben waar ie juist wat harder staat, word ik daar echt onrustig van. Ik houd sowieso niet van harde geluiden en soms hoor je van die ‘schreeuwmeeuwen’ een hoop herrie maken ergens. Of van die kraaien, die kunnen er ook wat van.

Regen

Als het hard regent en je erdoor moet natuurlijk! Ik vind regen alleen leuk als ik lekker binnen in m’n bedje lig en me kan verkneukelen om het feit dat ik zo lekker lig en het buiten zo nat is.

regendruppels

Tandenpoetsen

En erna iets eten. Smaakt voor geen meter! Vooral yoghurt wordt er extra zuur door.

Alcohol

Mensen die er iets te veel van achter hun kiezen hebben en irritant of agressief van worden. Of handtastelijk. Zo ontzettend irritant!

Losse veters

Als je net met je handen vol boodschappen loopt en ze dus niet kunt strikken.

Honden

Die erg stinken als ze nat zijn. Ik heb het geluk een hondje te hebben die niet zo’n ranzige geur afscheidt als hij nat is, maar er zijn exemplaren bij waar je de lucht al vanaf een kilometer afstand kunt ruiken. Hondenmens of niet. Dat vind ik echt smerig!

Vuilniszakken

Die opengaan als je ze net in de container wilt mikken. Heb ik een tijdje geleden gehad: Zware vuilniszak op de steekkar naar de ondergrondse container gebracht. Til ik ‘m eraf en bam! Open. Lekker hoor! Kun je de boei bij elkaar gaan zitten graaien.

Zand

Sowieso zand. Ik háát zand! Eén van de redenen waarom ik nooit naar het strand ga. Alleen al het idee dat het overal tussen zit vind ik vreselijk. In je zwemkleding, je handdoek, tussen je tenen, onder de pootjes van je zonnebril en het allerergste van alles: in je haar! Brrrrr!

Stofzuigen

Sowieso niet mijn meest favoriete klusje, maar vooral irritant als het heel warm is. Dan kom je er pas achter dat het eigenlijk toch best een intensief klusje is!

Broodjes

Dat je net ontzettend veel zin hebt in één van die zachte witte broodjes die je nog hebt liggen en dat er dan van die fijne groene plekjes op zitten. Wegwezen dus!

Rijst

Hou ik sowieso niet van. Punt.

Voeten

Ik heb een onuitgesproken hekel aan voeten. Die van anderen, maar ook die van mezelf. Ik vind het iets onsmakelijks hebben op de één of andere manier.

Televisieseries

Het overschot. Ik kijk al weinig tv, maar als ik wel kijk, kom ik bijna alleen maar series tegen. Die ik niet volg en waar ik dus de clou niet van snap. En die ik sowieso nooit leuk vind. De enige serie die voor mij telt, is Dokter Tinus, de rest mag wat mij betreft geschrapt worden.

Mooie zachtroze roos

Planten

Waar luis of ander ongedierte in komt. Ben ik eindelijk zover dat ik in staat ben om met liefde en toewijding voor een stel planten te zorgen, zorgt dat microscopische gespuis er wel voor dat m’n planten er alsnog als een verlept slablaadje bij staan.

Schoon beddengoed

Ik ben dol op schoon beddengoed, maar minder op bed opmaken. In de zomer is het zo gepiept, maar met mijn dubbele (en dus ook dubbel zware) dekbed in de winter, kan het soms een aardige worsteling zijn. Vooral als het dekbed dan ook nog verkeerd in de hoes zit!

Douchen

Dat de bel gaat als je onder de douche staat. Geen haar op m’n hoofd die er overigens aan denkt om met een handdoekje om de badkamer uit te spurten. Dan hebben ze gewoon pech gehad of moet de persoon in kwestie nog even wachten.

Pizza

Met zwarte randjes, of één die al lauw is. Brrr!

Supermarkten

Met veel (krijsende) kinderen. Kan ik dus echt niet tegen. Sowieso moet het voor mij niet te druk zijn, ik wil op m’n gemak kunnen kijken in de schappen en als het erg druk is, sla ik hele stukken over, waardoor ik dus ook weer van alles vergeet. Niet handig!

Uit eten

En dat er niets op de kaart staat wat ik lust. Dat gebeurt helaas weleens. Niet altijd gemakkelijk als je bijna geen vlees lust en sowieso geen vis of gevogelte. Het draait in restaurants toch vaak wel om het vlees.