Een nieuwe week en ook weer eens een nieuw gezicht in de vaste rubriek waarin een willekeurige blogger eens aan de tand wordt gevoeld over interesses, motivatie om te bloggen, blogtips en meer! Vandaag maak je kennis met Amanda!

Vertel in het kort iets over jezelf

Ik ben Amanda en ik ben 24 jaar. Sinds een tijdje woon ik samen met mijn vriend in het pittoreske Brielle. Naast mijn baan als secretaresse waarbij ik soms net een duizendpoot lijk, houd ik ervan om te bloggen.

Maar dat natuurlijk niet alleen. Ik ben bijvoorbeeld dol op shoppen, het lezen van chicklits, kijken van mijn favoriete series op Netflix en ik ben verslaafd aan lekker eten en drinken. Je mag me bijvoorbeeld echt wakker maken voor spaghetti en pannenkoeken! Yummy!

Je hebt een blog, waar gaat ie over?

Sinds juni schrijf ik op mijn blog over verschillende onderwerpen. Ik vind het leuk om lekker te variëren en geen vaste volgorde aan te houden. Dat houdt het verrassend. Zo vind je op mijn blog bijvoorbeeld reviews over make-up producten en films, lekkere en makkelijke (bak)recepten en verschillende tips voor bijvoorbeeld het opruimen van sieraden of tips om te ontspannen.

Daarnaast schrijf ik over opgemaakte producten en bijzondere en leuke dingen die ik doe of meemaak. Zo heb ik laatst geschreven over de luchtballonvlucht die ik heb gemaakt en mijn trip naar Disneyland Parijs.

Wat was de reden om ooit te gaan bloggen?

Ik moet bekennen dat het bij mij al een tijdje kriebelde op iets met bloggen te gaan doen. Eerlijk gezegd was ik bang om de stap te maken, omdat er al zoveel blogs zijn. Waarom zou iemand mijn blog gaan lezen als er al zo’n ruim aanbod is?

Daarnaast vond ik het ook lastig, omdat iedereen alles kan lezen. Zo ook familie, vrienden en collega’s. Je laat toch een persoonlijk stukje van jezelf zien en dat kan soms best eng zijn.

Uiteindelijk heb ik toch de stap gezet. Soms moet je je grenzen verleggen en doen wat je leuk vindt. Ik ben blij dat ik het heb gedaan. Het bloggen maakt me blij en geeft me ook ontspanning. Ik vind het leuk om ervaringen met anderen te delen en hen onderdeel te maken van mijn leven.

Waarom juist het soort blog wat je nu hebt?

Omdat mijn blog helemaal bij mij past. Ik deel alleen dingen die ik de moeite waard vind en die bij mij passen.

Wat voor artikelen vind je het leukst om te schrijven?

Oh, dat is moeilijk kiezen! Eigenlijk vind ik alles wat ik schrijf leuk om te schrijven, anders schrijf ik het namelijk niet. Maar als ik echt moet kiezen, dan zijn het toch de bijzondere en leuke dingen die ik doe. Dat zijn ook echt de dingen waar ik later met een glimlach aan terugdenk als ik oud, grijs en gerimpeld ben.

Volg je zelf ook veel blogs?

Ik vind het erg leuk om andere blogs te volgen en te lezen. Dus ja, ik volg zelf ook veel blogs. Ik kan echt urenlang zoet zijn met het afstruinen van verschillende blogs. Het leuke daarvan is dat ik daardoor ook weer op ideeën word gebracht voor nieuwe artikelen. Volgens mij werkt bloggen als een kruisbestuiving: We inspireren elkaar!

Wat zijn jouw favoriete blogs en/of websites?

Ik heb wel een aantal favoriete blogs die ik al volg sinds de middelbare school. Zo bestaat mijn top 3 uit Miss Lipgloss, Beautygloss en Beautylab. Daarnaast vind ik het leuk om nieuwe blogs te leren kennen!

Regelmatig vind ik wel weer een nieuwe blog die ik aan mijn lijstje toevoeg. Zo ben ik op dit moment erg fan van Good To Be You en EasyDailyFood. Bij het zien van de food-foto’s op hun blog, loopt het water bij mij al in de mond!

Hoe zie je je toekomst voor je? Hoe past je blog daarin?

Wat een leuke vraag! Ik denk dat mijn blog met mij meegroeit. Dat houdt het ook zo persoonlijk. Ik weet natuurlijk niet wat de toekomst gaat brengen, maar ik ben wel heel nieuwsgierig naar alle nieuwe en leuke dingen die ik daarmee op mijn blog kan delen. Ik denk dat mijn blog altijd een deel van mij zal zijn waar ik steeds veel liefde en aandacht aan besteed.

Jouw gouden tip voor andere (beginnende) bloggers

Ik denk dat het heel belangrijk is om te doen wat jij leuk vindt. Hierdoor blijf je plezier houden in het bloggen. Natuurlijk kun je kijken hoe andere bloggers het doen, maar jouw blog moet wel een weerspiegeling van jezelf zijn. Dat maakt het uniek en leuk om te lezen voor anderen. Daarnaast heb ik gemerkt dat veel bloggers totaal geen rekening houden met de wet.

Dit klinkt misschien wat zwaar, maar je mag niet zomaar afbeeldingen op jouw blog gebruiken. Of je een beginnende blogger bent of al veel langer blogt, weet wat wel en niet mag! Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Op de website Charlotte’s Law vind je veel handige informatie die je kunt gebruiken bij het bloggen. Ikzelf heb boek ‘Wetboek voor Bloggers’ gekocht. Hierin staat op een eenvoudige manier uitgelegd hoe je met verschillende aspecten van bloggen kunt/moet omgaan. Dit boek is een absolute aanrader voor elke blogger!

Heb je een mededeling voor de bezoekers van EstrellaWeb?

Natuurlijk! Neem zeker ‘n kijkje op mijn blog, ik ben benieuwd naar wat je ervan vindt!

Je vindt de blog van Amanda op mindandbeauty.nl

Wil je ook eens met je blog in de schijnwerpers staan of heb je misschien een bijzondere hobby of spraakmakend beroep waarover je graag iets wilt vertellen? Stuur me een mailtje en wie weet sta jij binnenkort ook op EstrellaWeb.