Ik hou niet van bitterballen met mosterd (maar wel met mayonaise), ben niet echt koningsgezind, oranje staat me niet en ik hou al helemáál niet van smartlappen. Maar ik kijk wel naar het WK, ben dol op hagelslag, vier Sinterklaas en kan nooit genoeg krijgen van molens.

De foto die ik vandaag met je deel vind ik zelf erg geslaagd en, zoals de titel al doet vermoeden, is ie typisch Nederlands. De molen, de ronde bladeren van waterlelies in de slootkant, groen gras, een blauwe lucht met hier en daar een enkel wolkje. Ja het kan zo op een ansichtkaart, voorzien van de tekst “Groeten uit Holland’. Of uit Uppel, want daar is de foto gemaakt!

Molen in Uppel

Ik maakte trouwens nog meer foto’s tijdens hetzelfde fietstochtje. Normaal gesproken neem ik mijn fotocamera praktisch nooit mee als ik ga fietsen. Omdat ik altijd bang ben dat er iets mee gebeurt en ook omdat ik ga fietsen om te fietsen en dus niet om onderweg om de haverklap af te stappen omdat ik iets zie wat écht gefotografeerd moet worden. Doorrijden met die handel!

Dit keer had ik ‘m meegenomen met de bedoeling het papaverveld wat ik een paar weken eerder had gespot nu eens met een goede camera vast te leggen. De iPhone foto die ik er destijds van maakte, heb ik volgens mij zelfs weggegooid. Helaas was ik te laat en was de boel al uitgebloeid. Maar gelukkig was er dus nog genoeg ander moois te zien.

Hou jij ook zo van molens?