Afgelopen week kocht ik bij Albert Heijn een pakje met twee Luikse wafels. Ik eet deze eigenlijk alleen af en toe als ik bij DeliFrance ben en dan met warme kersen en slagroom, maar besloot er nu zelf eens iets mee te doen. Veel heb je niet nodig om er een lekker toetje of desnoods een gebakje van te maken. Een wafel, een beetje jam, aardbeien en slagroom. That’s it!

Ik besmeerde de wafel eerst met klein beetje jam om te zorgen dat het fruit beter blijft zitten, sneed vervolgens aardbeien in plakjes en spoot er vervolgens wat slagroom (uit een spuitbus, maar je kunt ‘m natuurlijk ook zelf kloppen) overheen. In principe ben je dan al klaar!

150725-wafel-met-aardbei-03

Zelf heb ik ervoor gekozen om het geheel te garneren met een paar framboosjes, wat Benco en een beetje chocoladesaus, maar je kunt natuurlijk variëren zoveel je wilt. Ander fruit zoals perzik of ananas is waarschijnlijk ook best lekker op zo’n wafel, je kunt er alle kanten mee op!

Uiteraard kun je de wafels ook zelf maken. Daar heb je wel een wafelijzer voor nodig en verder wat ingrediënten zoals een ei, bakmeel en boter. Een recept vind je hier. Deze blogpost is dus niet echt een recept, maar ik wilde het toch even delen!

Hou jij ook van Luikse wafels?