Hair chalk, oftewel haarkrijt, is een term die onder veel bloggers en waarschijnlijk ook niet-bloggers wel bekend is. Een kleurpoeder waarmee je je lokken tijdelijk van een leuk kleurtje kon voorzien. Zelf had ik het nooit eerder geprobeerd, met het idee dat waarschijnlijk ook je kleding in datzelfde kleurtje transformeerde en dat ik er te oud voor zou zijn.

Totdat ik afgelopen weekend bij Etos hairchalk kitjes van FlashMob zag liggen. Met het idee (lees: excuus) in m’n achterhoofd dat zo één met roze en paars best leuk zou zijn voor m’n tripje naar de roze maandag van de Tilburgse kermis, rekende ik af en was ik razend benieuwd of het een beetje zou werken, niet af zou geven en, niet onbelangrijk, of het me zou staan.

De kitjes zijn beschikbaar in twee kleuren: Degene die ik gekocht heb met paars, roze en iets wat op zalmroze lijkt en één met blauw, groen en geel. Die laatste was geen optie. Het was nu ook weer niet de bedoeling dat ik eruit zou komen te zien alsof ik vervroegd aan carnaval begon. De warme tinten leken me juist wel erg mooi bij mijn lichtblonde haar kleuren.

Maandagmiddag ging ik ermee aan de slag. De platte doosjes waar de kleuren in zitten, kun je een beetje vergelijken met zo’n inklapbaar make-up spiegeltje. Aan de binnenkant zit een rond sponsje en de kleur. Je klemt een lok tussen het inklapbare deel, met het sponsje aan de ene en het poeder aan de andere kant. Op die manier drukt het sponsje je haren tegen de kleur.

Vervolgens schuif je het doosje in een vloeiende beweging naar het uiteinde van je lok en voilà: een kleuraccent is gecreëerd! Om de kleur te fixeren, spray je er haarlak overheen. Bij mij heeft de kleur overigens niet afgegeven aan m’n kleding. Ik had een lichtgrijs shirtje aan waarop je dat wel heel goed zou zien, maar er was geen spoortje kleur te bekennen naderhand!

Je kunt er allerlei looks mee maken en je complete haar roze kleuren, één kleur gebruiken of alle drie. Mij leek een ombre effect in de punten met alle drie de kleurtjes het mooist. Op die manier zie je niet gelijk heel anders uit (het haar wat rondom je gezicht valt, is meer bepalend voor je uitstraling dan de punten) maar toch ziet het er net even wat aparter uit. Sowieso wordt de kleur op lichtblond haar anders dan wanneer je bijvoorbeeld donkerbruine lokken hebt.

Bovenstaand twee foto’s waarop je mijn gekleurde haren ziet. Ik heb er tot nu toe eigenlijk alleen nog maar positieve reacties op gehad. Zelfs oma leek het niet vreselijk te vinden, terwijl die altijd wel ongezouten haar mening uit over een bepaald kledingstuk of kapsel. Dus dat zie ik ook maar als een compliment. 🙂

De kleur blijft overigens best lang zitten. Ik heb niet veel haarspray gebruikt omdat ik daar niet dol op ben. De kleur lijkt na een nacht slapen iets vervaagd, maar inmiddels is het vrijdag en zijn mijn lokken nog altijd van een romantisch pasteltintje voorzien.

Al moet ik er wel bij zeggen dat ik er woensdag nog een keer met de kleurpads overheen gegaan ben. Als je het kleurtje zat bent, kun je het er gewoon uit wassen met shampoo. Dat heb ik dus nog niet gedaan, dus ik heb geen idee of de douche een kleurrijke kliederboel wordt, of dat het meevalt.

Ondanks dat ik dit kitje eigenlijk voornamelijk had gekocht met het excuus dat ik naar de Tilburgse kermis zou gaan, vind ik het toch wel heel erg leuk! De kleuren zijn niet zo fel en ik heb geen mensen zien staren naar mijn afwijkende haarkleur. Ondanks dat ik normaal gesproken ook niet zo weg ben van pasteltinten, vind ik het in mijn haar wel heel erg mooi!

De kitjes kosten bij Etos € 7.99 en ik zag via internet dat ze ook bij Intertoys te koop zijn voor € 6.99. Flashmob is trouwens een Engels merk die behalve deze kitjes nog meer kleurrijks verkoopt op beautygebied.

Heb jij weleens hair chalk gebruikt?