Heb je ‘t nog een beetje koel kunnen houden? Nog niet gesmolten of verdampt? Om voor mezelf te spreken, is het aardig gelukt om de warmte het hoofd te bieden. Alleen zaterdag een paar uurtjes stevige hoofdpijn en een beetje duizelig, maar met een paar aspirientjes, extra water en wat rust, trok dat ook wel weer weg.

Het zou bijna gaan vervelen om te zeggen, maar ook mijn afgelopen week was weer top. Met twee keer kajakken, zonovergoten zomerdagen, veel gezonde ijsjes, mooie zonsondergangen, late wandelingen en fietstochtjes en tropisch fruit.

maandag 29 juni

Maandag at ik rode bessen van m’n eigen plant en kraakte een kokosnoot die ik opat in de hangmat. De foto van Bas met de kokosnoot die in de lucht lijkt te hangen, vond ik best grappig. Ik had de lege noot op z’n kop gezet als een soort hoedje en tijdens het maken van de foto, viel ie eraf. Dan krijg je dus zoiets! Later wandelde ik nog een paar keer en maakte ik de foto’s van de lichtkrant in de Dalempoort en de mooie zonsondergang boven de molen.

dinsdag 30 juni

Weer ijsjes gemaakt! Dit keer aardbeien-yoghurt. Lekker! ‘s Middags weer kajakken met Bas en weer super genoten! Onderweg maakte ik aardig wat foto’s en ik vond het grappig om te zien dat Bas steeds vrijer wordt op het bootje.

Hij is daardoor wel twee keer overboord gekieperd, maar lijkt dat niet zo heel erg te vinden. Ik peddelde dit keer bijna 25 kilometer, tot aan Kedichem. Heerlijk! Leuk is dat ik tijdens het varen heel veel vogels zie. Normaal zie ik die nauwelijks, dus best bijzonder. Het mooie katje zette ik ‘s avonds op de foto, evenals de Grote Toren die haast lijkt te stralen!

donderdag 2 juli

Oma moet verhuizen naar een verzorgingstehuis en dat binnen een week. Dat vereist nogal wat organisatie en brengt een hoop verandering en spanning met zich mee. Ik ging er donderdag heen om te helpen en maakte deze foto van haar woonkamer.

Er was al veel naar de nieuwe woning verhuisd, maar dit hoekje zag er, op de verdekt opgestelde verhuisdoos naast de bank na, nog hetzelfde uit. Ik vind het ook een raar idee dat oma daar weggaat. Ze heeft daar bijna 60 jaar gewoond en dus ook mijn hele leven tot nu toe. Op de tweede foto Bas die aan een honden-waterijsje knaagt, wat hij bij de dierenwinkel had gekregen.

vrijdag 3 juli

Vrijdag weer kajakken. Dat had ik niet gepland, totdat Martin vroeg of ik met hem wilde varen. Hij had een vrije dag. Het was prachtig weer en dus gingen we het water op. We voeren dit keer niet zo ver als ik inmiddels gewend was, mede omdat Martin een wat lager tempo had en vaker wilde pauzeren, maar het was evengoed leuk.

Bas was ook weer van de partij en had het weer goed naar z’n zin. Hij wil nu elke keer als we langs de plek komen waar de bootjes liggen, de trap af richting kajaks. Gekke hond! De prachtige paarse bloemen (kattenstaart) spotte ik langs de oevers en de Spaanse margriet staat bij mij in de achtertuin, in een mandje op de tuintafel.

zaterdag 4 juli

Leuke zomerse armbandjes van Etos, gratis! Je kreeg er één bij aanschaf van twee Nivea Black & White deodorant, maar aangezien ik die niet gebruik maar wél zo’n armbandje wilde, vroeg ik of je die misschien ook kon kopen. Het meisje waaraan ik het vroeg kende mij en gaf me vervolgens alle drie de armbandjes mee, waaruit je kon kiezen. Tof!

Later maakte ik de kleurrijke foto van mijn slippers en at ik weer een passievrucht, die ik eerder die week had gekocht bij de groentewinkel. Zo ontzettend lekker! Molly lag lekker buiten te luieren op de kussenbox en toen het ‘s avonds een beetje afkoelde, was ik wel toe aan een uitwaai-rondje op de fiets.

Dus reed ik een rondje over Sleeuwijk en maakte onderweg de foto’s van oranje lucht, een ietwat dreigende lucht boven de Nieuwe Es in Sleeuwijk en de panorama van de Merwedebrug. Omdat het zo’n heerlijke zomerdag was (oké, wel erg warm), maakte ik een selfie en viel het me ook op dat mijn haar echt al aardig lang aan het worden is.

zondag 5 juli

Rustig dagje. Gewandeld met Bas, van een opblaasband een zwembad gemaakt voor hem, waar hij niet in wilde, dus die ik zelf maar als voetenbadje gebruikte, al was het niet zo warm. Ik lakte voor het eerst in 3 jaar mijn nagels, maar van korte duur omdat de lak binnen het half uur al erg beschadigd was.

Ik maakte ayran en liep ‘s avonds over het Hippiefestival, maar het is bij eroverheen lopen gebleven. Ik vind dit altijd een erg leuk festival, maar zaterdag was het te warm en zondag had ik gewoon geen zin om te blijven hangen.