Ik heb al een paar keer gehad dat ik dacht: “Volgens mij heb ik amper foto’s gemaakt deze week”. Dat was nu ook zo, en toch heb ik er ruim zestig gemaakt. Uiteraard stort ik die niet allemaal in de Weekly Snaps, maar het is dus niet bepaald het equivalent van ‘weinig foto’s’!

De afgelopen week was behoorlijk volgepland! Ik heb van alles en nog wat gedaan en ‘t best druk gehad. Helaas had ik ook te kampen met wat meer onrust en angstige gevoelens, maar over het algemeen kan ik toch terugkijken op een prima week. Met een bezoekje aan oma in haar nieuwe woning, mooie zonsondergangen, 2 keer naar Dordrecht, fietstochtjes, kajakken en heerlijk uit eten. Lees je weer mee?

maandag 6 juli

Weer naar oma om te helpen verhuizen. Zoals ik in deze blogpost schreef, is ze dinsdagavond over gegaan naar haar nieuwe huis in verzorgingshuis Wijkestein. Ze vindt het trouwens heel fijn om kaartjes te ontvangen, dus als je haar adres wilt, stuur even een mailtje! Ik fotografeerde de Hortensia in haar (oude) tuin en kwam bij het uitruimen van de keukenkastjes dit vintage Albert Heijn blik tegen. Grappig!

dinsdag 7 juli

Met Bas naar Dordrecht om iets op te halen en er gelijk een leuke middag van gemaakt, met een wandeling door de stad, foto’s maken en tot slot een hapje op het terras bij de Merwekade, waar ik na mijn uitstapje met de Waterbus ook was geweest. De serveerster herkende me nog!

De gezellige plantenbak en het innovatieve paaltjes-bankje spotte ik ook ergens onderweg. Deze foto’s heb ik gelijk getweet naar gemeente Gorinchem. Vooral die bankjes vind ik briljant bedacht! De overige foto’s maakte ik ook her en der in de binnenstad van Dordrecht.

Vervolgens tevreden naar huis met mijn nieuwe Havaiana’s, die ik had besteld bij O’Moda. Ik heb er inmiddels meerdere en ondanks dat je zou zeggen dat er weinig verschil zit in slippers, kan ik op deze behoorlijk lang lopen zonder dat ze plat worden of ik m’n voeten kapot loop.

Ik had eerst slippers van HEMA, maar met mijn gemiddeld aantal kilometers per week, kon ik zo onderhand elke week een nieuw paar kopen, plus dat ik er na een half uur lopen al wondjes van kreeg.

woensdag 8 juli

Weer naar Dordrecht, dit keer niet een hele middag en zonder Bas. Ik moest iets ruilen (niet mijn nieuwe slippers overigens) en dus even snel op en neer. Ondanks dat het had geregend vanaf het moment dat ik wakker werd totdat ik van huis ging, heb ik gelukkig weinig regen gehad tijdens m’n tripje naar Dordt. In de Metro spotte ik deze wel héél slordige spelfout en ‘s avonds ging ik op de koffie bij Sander. Helaas had ik toen wel een nat pak op de terugweg!

donderdag 9 juli

Donderdag weer naar Wijk en Aalburg. Oma was gesetteld in het verzorgingstehuis en ik ging haar daar voor het eerst bezoeken. Wel een raar idee, ik moet er nog steeds aan wennen dat ze nu niet meer in ‘haar huis’ woont. Het was een fijne middag en m’n vader belde nog of ik zin had om vandaag met hem te gaan eten.

Uiteindelijk ging m’n moeder ook mee en zo zat ik voor ‘t eerst in heel wat jaren met mijn vader en moeder aan tafel. Ze zijn al zo’n 20 jaar gescheiden, dus dit was een unieke gebeurtenis! Het was gezellig en het eten was voortreffelijk, zoals altijd bij ‘t Oude Raedthuys in Woudrichem. De zonsondergang-foto maakte ik vanuit de auto van m’n vader, die me thuisbracht.

vrijdag 10 juli

Een rustige dag, na praktisch alle dagen wel van huis te zijn geweest. Lekker in huis gerommeld, m’n tuintje wat anders ingericht nu ik er weer twee planten bij had die bij oma vandaan komen en de handige wandrekken die ik bij HEMA had besteld aan de muur bevestigd en daar m’n sieraden aan gehangen.

Staat mooier en netter dan de prikborden die ik daar eerst voor had. Foto volgt later nog. ‘s Avonds sprong ik om half tien nog op de fiets voor een rondje (lang leve de zomer) en spotte dit fraaie uitzicht op de terugweg.

zaterdag 11 juli

Ontzettend veel zin om te kajakken en ondanks dat ik de vrijdag ervoor nog geweest was, ben ik toch een bootje gaan huren. Ik heb daar zoveel plezier van! Het was weer een heerlijke tocht en dit keer gingen we eens niet rechtsaf de Linge op, maar rechtdoor via het Zederik-kanaal bij Arkel het Merwedekanaal op.

Was weer een heel andere omgeving. Ik maakte dit keer minder foto’s dan voorgaande keren, omdat het water hier en daar wat ruw was door een stevig windje en veel vaart. Dan vliegt die kajak alle kanten op, als ik niet blijf sturen.

Dat plekje onder de bomen waar Bas naast de kajak staat, was trouwens onze picknick plek. Een mooi beschut plekje onder een oude boom en een enorme Salix-struik, waar ik de kajak op een onder water hangende tak schoof, zodat ie mooi stil bleef liggen. Was een fijn plekje zo! Het ophaalbruggetje wat je op één van de laatste foto’s ziet, was zó laag dat ik moest bukken om er onderdoor te peddelen. Die zal dus nogal eens open gaan op een gemiddelde zomerdag!

Na een middagje peddelen, sprong ik erna nog op de fiets voor een ritje naar Woudrichem. Ik had met m’n moeder bij de ijssalon afgesproken, ik had aardbeien voor haar gehaald en we maakten van de gelegenheid gebruik om daar een hapje te eten. Was gezellig en smaakte lekker. Eenmaal thuis had ik 5 km gelopen, 18.5 km gekajakt en 22.5 km gefietst. Lekker actief dagje!

zondag 12 juli

Een grijze dag, dus tijd voor binnen-activiteiten! Onder meer bloggen en wat klusjes die nog lagen te wachten. Maar om te beginnen natuurlijk wandelen met Bas. Verder vond ik dit twee jaar oude bioscoopkaartje in één van de tassen die ik niet vaak gebruik en maakte ik een foto van de onlangs doorgevoerde veranderingen in m’n tuintje. Ik vind het zo gezellig geworden!

Tot slot een foto van Bas, gemaakt door de glazen bol die ik bij Het Gouden Tijdperk n Dordrecht kocht. Ik kom de laatste tijd veel foto’s tegen gemaakt door zo’n bol en vind dat zo gaaf! Dit is een gewone glazen, die was niet zo duur. Je hebt ze ook van bergkristal, maar omdat ik eerst wilde kijken of het een beetje wil lukken, wilde ik om te beginnen niet gelijk zo’n dure kopen.

Hoe was jouw week? Heb je al vakantie?