Nadat ik gister eindelijk weer eens een rondje blogs ging doen (veel te lang uitgesteld dus een enorme lijst stond op me te wachten), kwam ik her en der een tag tegen met vijfentwintig levensvragen.

Nu vind ik de vragen niet bepaald in de categorie ‘levensvragen’ vallen, maar wellicht dat die titel meer als een soort kwinkslag is bedoeld. De tag is wel lekker afwisselend en daar hou ik van! Overigens zijn het bij mij maar 22 vragen, omdat ik drie ervan echt te stom voor woorden vond.

Hoe ziet de homescreen van je telefoon eruit?

Something like this… Het is trouwens wel de homescreen van m’n iPad, omdat m’n telefoon weer eens leeg was. In tegenstelling tot mijn trouwe 5S die nog steeds zoek is, houdt de accu van de 4S het slechts tot een uur of zes ‘s avonds vol en als ik vergeet om hem aan de lader te halen, gaat ie uit.

homescreen-ipad

Je loopt een kroeg in. Wat bestel je?

Vooropgesteld dat ik nooit in een kroeg kom, maar als het wel zo zou zijn, zou ik waarschijnlijk een biertje bestellen of fris. Ik ben absoluut geen wijn-meisje. Ik hou er niet van, krijg er koppijn van en heb gewoon liever een biertje. Dat gedoe over rosé en prosecco is niets voor mij.

Welk woord gebruik je écht te vaak?

Dat zijn dingen die je van jezelf meestal niet doorhebt. Ik heb eens in de zoveel tijd wel een soort stopwoordje. Zo heb ik lange tijd het woord ‘briljant’ vaak gebruikt en schreef ik tot een paar jaar terug op m’n blog in elke alinea wel een keer ‘echter’. Op het moment is er volgens mij niet echt zo’n woord wat je in elke zin terug hoort komen. Of het moet ‘fuck’ zijn als er iets mis gaat.

Wat is je favoriete film?

Dat was Titanic, maar denk dat ik hem nu gewoon een paar keer te veel heb gezien, de magie is er een beetje vanaf. Ik heb op het moment niet echt een favoriete film. Het leuke van films is juist dat je meerdere goed kunt vinden. Zo heb ik bijvoorbeeld ook niet één favoriet boek of liedje. Er is te veel goeds om er slechts één te kiezen!

Wat is je guilty pleasure op het gebied van tv?

Ik vind de real life serie van Roy Donders stiekem helemaal geweldig en ga ook altijd echt zitten voor een programma als Hotter than my Daughter. Fantastisch vermakelijke tv vind ik dat!

Wat is het laatste liedje dat je geluisterd hebt?

Deze, op m’n iPod.

Naar wie was je laatste appje?

Naar m’n moeder of m’n achterneefje. Weet even niet welke het laatst was. :-)

Wat was je eerste e-mailadres?

Jee! Dat is een lastige. Ik heb al zoveel e-mailadressen gehad. Eén van de eerste en die ik ook heel lang heb gebruikt is ester@duckmail.nl. En die bestaat dus al even niet meer, omdat de e-mail dienst Duckmail al lang geleden is opgeheven. Werkte goed!

Waar kun je je enorm aan ergeren?

Een stopzinnetje wat de laatste tijd gemeengoed onder veel meiden lijkt te zijn is “O echt?” en dat dan na elke zin die je hebt gesproken. Bij de eerste keer denk je nog dat ze geïnteresseerd zijn in wat je te vertellen hebt, maar na drie keer “o echt” met exact dezelfde intonatie is er weinig meer van die geloofwaardigheid over. Zó irritant!

Wat is je meest awkward moment ooit?

Aangezien ik al 40 jaar op deze aardbol rondloop, is dat nog vrij lastig om te bedenken. Sowieso zorg ik er over het algemeen wel voor dat ik geen awkward momenten meemaak. Ik kan je dus op dit punt helaas niet voorzien van smeuïge details over gênante momenten of iets in die zin.

Wat is je favoriete dag van het jaar?

De eerste dag van de lente! Vooral als het er buiten dan ook echt lente-achtig uitziet.

Wat is je favoriete emoji?

Geen enkele. Ik ben van de oude garde en vind tekst-smileys leuker. Ik gebruik emoji’s ook zelden of nooit op social media of in chats. Een gewone smiley is voor mij goed genoeg, al worden die op m’n blog wel als emoticons weergegeven, maar die vind ik nog best bescheiden.

Katten of honden?

Ondanks dat ik twee katten en een hond heb, ben ik uiteindelijk voornamelijk een hondenmens. De band die je met een hond op kunt bouwen lijkt vaak veel intenser dan met een kat, die toch meer een eigen leventje leiden. Ook het feit dat je honden dingen kunt aanleren vind ik leuk, al spreekt dat eigenwijze ik-doe-toch-wat-ik-zelf-wil van een kat me juist ook wel weer aan.

Bas aan het water

Bas aan het water

Utrecht of Amsterdam?

Den Bosch! Amsterdam heb ik sowieso niets mee. Die stad is zo enorm gehypet. Als je sommige mensen moet geloven is Amsterdam the place to be, waar alles gebeurt en waar al het goede vandaan komt.

Ik ben er een paar keer geweest en mijn hart gaat er niet sneller van kloppen. Als ik echt moet kiezen wordt het dus Utrecht, maar ook daar heb ik niet veel mee op. Ik ben er vaak geweest toen ik in Zeist woonde en heb er later zelfs op school gezeten, maar mijn ding is het niet.

Koffie of thee?

IJskoffie of latte macchiato ben ik gek op, dus ga ik voor koffie. Al drink ik gewone koffie zelden en zet ik thuis eerder thee voor mezelf dan koffie, al drink ik dat ook eigenlijk weer alleen in de winter. Nog een best lastige keuze dus, maar aangezien ik wel erg van lekkere koffie houd, gaat de keus uiteindelijk toch op koffie vallen. En verse muntthee, ben ik ook gek op!

Serie of film?

Film! Ik ben absoluut geen seriekijker. Ik heb er het geduld gewoon niet voor om elke keer weer een aflevering te kijken van één of andere serie. De enige waar ik echt voor ga zitten is Dokter Tinus, dat vind ik geweldig! Verder vind ik series zelden leuk.

Engeland of Amerika?

Engeland! Ik vind eigenlijk alles leuker aan dat land! Amerika heb ik weinig mee.

Vlees of vis?

Vis lust ik sowieso al niet, maar een vleeseter ben ik ook niet echt. Er is maar weinig wat ik lust en lekker vind en dat is op één hand te tellen. Maar daardoor valt de keuze dus wel op vlees.

Drank of drugs?

Grappig om te vertellen is dat ik vroeger tijdens het uitgaan een paar keer de vraag heb gehad wat ik gebruikte. Mensen dachten ik dat ik aan de pillen zat, omdat mijn pupillen altijd bewegen. Dat is dus mijn nystagmus, die niets met geestverruimende middelen te maken heeft. Maar ik gebruik dus geen drugs. Nooit gedaan ook.

Drank gebruik ik ook nauwelijks. Thuis heb ik soms een paar biertjes liggen en ook wat sterker spul, maar negen van de tien keer gaat dat zwaar over de datum voordat ik me bedenk dat ik het misschien op zou kunnen drinken. Als ik op een feestje ben lust ik best een paar biertjes en kan er ook goed tegen, maar daar blijft het dan ook bij. Ik weet ook precies wanneer ik moet stoppen.

Sowieso kan ik prima lol hebben zonder alcohol. Zo dacht iemand afgelopen week nog zeker te weten dat ik de avond ervoor hartstikke dronken was geworden tijdens het zomerfeest omdat ik zo vrolijk deed, terwijl ik alleen een flesje water en een glas sinas gedronken had.

Spice Girls of Backstreet Boys?

Geen van beide. In de tijd dat deze twee groepen een hot item waren, was ik zwaar fan van de Engelse boyband Take That. Fans van BSB waren ‘de concurrent’ en met de Spice Girls had ik sowieso niet zoveel, al kan ik me wel herinneren dat ik de cd ervan had, omdat de muziek best om aan te horen was.

Meest random feitje over jezelf?

Ik heb op m’n blog al zo vaak random feitjes beschreven, dat ze een beetje op zijn. Het eerste wat nu in me opkomt, is dat ik vroeger geen snars om m’n haar gaf en er ook geen aandacht aan besteedde, en dat mijn blonde lokken me tegenwoordig heilig zijn. Ik slaap speciaal op een satijnen kussen tegen haarbreuk, slik al jaren vitamine B en koop me arm aan haarserums.

De belangrijkste levensles die je de afgelopen jaren hebt geleerd?

Daar hoef ik niet eens jaren voor terug. Iets wat me het laatste jaar heb geleerd is dat controle je nergens brengt. Ik dacht altijd dat ik moest proberen controle over dingen uit te oefenen om er grip op te hebben en ze in de juiste richting te kunnen sturen, maar niets is minder waar.

Acceptatie is juist de sleutel tot succes. Niet alleen in het overwinnen van mijn angsten, maar eigenlijk op heel veel gebieden. Blij dat ik dit geleerd heb en ook heb leren toepassen op mijn leven. Want iets weten en er iets mee doen zijn natuurlijk ook nog twee verschillende dingen.