Nu ik eindelijk een iPad heb, begint de zoektocht naar leuke apps van voor af aan. Waar ik op m’n iPhone (die nog steeds niet werkt) die tijd al lang en breed achter me heb gelaten, zijn dingen op een iPad toch weer anders. Spelletjes zijn leuker en duidelijker, het is grappig om de katten te vermaken met een rond rennende muis en films kijken op de tablet heb ik helemaal ontdekt.

Een app-tip waar m’n moeder mee kwam is FotoSwipe, een tool waarmee je in een handomdraai foto’s van je tablet naar je telefoon of van een Android telefoon naar een iPhone kunt sturen. Handig als je, zoals ik, foto’s graag wilt bewerken op je tablet, of wanneer je bij vrienden bent en dat ene kiekje écht zelf moet hebben.

FotoSwipe op iPhone en iPad

Om van deze tool gebruik te maken, moet de app op beide devices waartussen je foto’s wilt uitwisselen geïnstalleerd zijn. Vervolgens open je de app op, laten we in dit geval een iPhone en iPad als voorbeeld nemen en je ziet daarin een soort fotogalerij. Vervolgens tik je de foto aan die je wilt overzetten, houdt ‘m even ingedrukt en vervolgens swipe je het bestandje letterlijk van het ene apparaat naar het andere.

Niet alleen is het leuk om te zien hoe deze bestandsoverdracht op een heel visuele manier in beeld wordt gebracht, maar ook werkt het gewoon erg goed. Je foto staat vervolgens in het fotomapje in de app, maar ook in je fotobibliotheek. Bij het eerste gebruik van de app, moet je overigens wel toestemming geven om je foto’s te benaderen en om je locatie te gebruiken.

Onderstaand een filmpje van de FotoSwipe website, waarin je de app in actie ziet.

Op Apple-apparaten heb je overigens een optie om alle foto’s automatisch te synchroniseren tussen verschillende apparaten, maar ondanks dat ik dit momenteel wel aan heb staan, vind ik dat persoonlijk niet zo handig. Ik hoef niet zo nodig al mijn foto’s op beide apparaten te hebben, ik wil liever zelf bepalen welke foto’s ik waar wil en dan is deze app ideaal!