Wat ironisch: Een blog-inspiratie tag invullen op het moment dat ik al dagenlang geen enkele vorm van inspiratie voor ‘t schrijven van blogposts tot mijn beschikking heb. 🙂 Ik werd getagd door Floor en zo’n leuke tag laat ik natuurlijk niet aan m’n neus voorbij gaan! De ‘regels’ van deze tag zijn overigens als volgt:

  • Link naar de blogpost waardoor je zelf de tag bent gaan schrijven
  • Gebruik als illustratie een afbeelding die je inspireert
  • Beantwoord alle vragen op jouw manier
  • Nomineer 5 andere bloggers

150722-huis-ma-18

Deze foto van het huis van oma maakte ik onlangs door mijn glazen bol. Hij inspireert me om meer van dit soort creatieve foto’s te maken. Je kunt zulke leuke dingen met zo’n glazen bol doen!

Volop inspiratie of loop je vaak tegen een writers block aan?

Dat wisselt, maar momenteel heb ik al weken te kampen met een writers block. Ik moet echt heel hard m’n hersens kraken om iets bedacht te krijgen waarover ik zou kunnen schrijven en echt zin heb ik dan ook niet. Best wel vervelend, omdat ik het post-per-dag systeem toch eigenlijk zoveel mogelijk trouw wil blijven.

Als de woorden even niet uit je vingers komen; hoe voel jij je dan?

Ik baal ervan, maar de tijd dat ik me schuldig voelde als ik één of meerdere dagen niet blogde, heb ik achter me gelaten. Ik ben ook wat mijn blog betreft vrij nuchter: Het is maar een blog, ik verdien er niks mee. Het is een soort hobby. Als ik geen zin heb om te fotograferen ga ik mezelf daar toch ook niet toe dwingen?

Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?

Daar hoef ik nooit moeite voor te doen. Ik heb me altijd goed kunnen concentreren en heb nooit problemen gehad met gefocust blijven tijdens het schrijven. Sowieso typ ik zó snel, dat ik niet eens tijd heb om ergens anders aan te denken. Een afleidingsvrije modus heb ik dus niet bepaald nodig.

Welke brainstorm-techniek zorgt voor blog-inspiratie?

Die heb ik niet. Bij mij moet het gewoon vanzelf komen en brainstormen heeft over het algemeen niet zo’n zin bij mij. Het wordt dan een beetje te geforceerd. Soms haal ik al inspiratie uit de gekste dingen en zit ik barstensvol ideeën, maar het kan ook gebeuren dat er gewoon niks komt. Dat is dan maar even zo.

Helpt muziek ook als je blog-inspiratie zoekt?

Eigenlijk niet. Of het moet zijn om een nieuwe Momentopname te schrijven, maar verder niet. Ik heb meestal wel muziek op staan thuis, maar het moet wel een erg bijzondere ontdekking zijn, wil ik erover gaan bloggen of er überhaupt inspiratie uit halen voor een blogpost.

Cosmea

Cosmea

Waar ontstaan de beste ideeën?

Dat kan overal zijn. ‘s Nachts is m’n brein wel het meest productief, dus dan komen regelmatig goede ideeën, maar het kan ook zijn tijdens een wandeling, een etentje of een bezoekje aan familie of vrienden dat ik opeens dat spreekwoordelijke lampje boven m’n kop zie branden.

In welke inspirerende omgeving werk je graag?

Inspirerende omgeving? Wat dacht je van de woonkamer? Ik heb geen laptop (en baal dat ik er door mijn slechte ogen niet mee kan werken) en dus ben ik genoodzaakt om altijd op dezelfde plek te zitten als ik aan m’n blog werk. Vind ik niet erg.

Mijn computer staat overigens wel in de woonkamer. Sommige mensen vinden dat ongezellig, zo’n ding in de huiskamer, maar voor mij is het juist gezelliger om daar te zitten, dan dat ik mezelf op de slaapkamer moet opsluiten. En meer kamers waar ik zo’n ding kan stallen heb ik niet.

Heb je een blogbijbel voor als je het even niet weet?

Nee, ik geloof daar ook niet zo in. Een tijdje geleden waren veel bloggers lyrisch over één of ander boek. Ik heb, puur uit nieuwsgierigheid, de eerste hoofdstukken gedownload en gelezen, maar er stond nou niet echt iets in wat ik nog niet wist.

Sowieso blog ik al 13 jaar en dan heb je zo onderhand je eigen stijl wel ontwikkeld en weet je wat wel of niet werkt. Daarnaast heb ik veel ervaring in webdesign (daar valt bloggen niet onder), waardoor ik ook de technische kant van m’n blog goed begrijp. Vóór WordPress maakte ik voor het bloggen gebruik van een zelf gebouwd platform.

Welke bloggers inspireren jou?

Eigenlijk heb ik die niet echt. Ik volg een aardig lijstje blogs, maar om nou te zeggen dat er bij zijn die me ook echt inspireren. Ik denk dat dat er slechts twee zijn: Vera Camilla. Omdat ze het zover heeft geschopt met haar blog, maar niet naast haar schoenen is gaan lopen en haar blog ook niet overdreven commercieel is geworden.

Daarnaast Lonneke van Bringing Happiness. Ik voel altijd een soort vonkje als ik die blog bezoek. Alles klopt gewoon: Het design, haar foto’s en haar creativiteit. Haar blog is wat mij betreft het juiste voorbeeld hoe je een minimalistisch design neer kan zetten zonder dat mensen het idee krijgen dat je gewoon een lege witte pagina gevuld hebt met tekst en foto’s. En die foto’s zijn om je vingers bij af te likken!

Hoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?

Die heb ik niet. Bij mij ‘komt het op als kakken’, om het even vrij ongenuanceerd uit te drukken. Alle keren dat ik probeerde mezelf in allerlei bochten te wringen om dingen te bedenken, werkte dat juist averechts.

Ik ben eigenwijs, mijn inspiratie is dat ook. Ik laat het dus maar gewoon met rust en wacht af toe er vanzelf een geniaal idee (of iets minder geniaal, dat mag ook) boven komt drijven waarmee ik aan de slag kan. Let it flow, let it flow…