Vandaag is de kleine witte meneer, mijn ‘puppy’ alias Bas 12 jaar geworden. En je kunt wel zeggen dat dat uitgebreid gevierd wordt! Ondanks dat sommige mensen er wellicht hun vraagtekens bij hebben om de verjaardag van een huisdier echt te vieren, doe ik dat wel. In elk geval die van Bas.

Hij is meer dan gewoon een hond voor mij. Onze band is enorm sterk en bijzonder en zeker nu hij al aardig op leeftijd is, vind ik het belangrijk om zoveel mogelijk van elkaar te genieten. Dus begon de dag vandaag met een uitgebreide knuffelsessie en een lekkere kluif als ontbijt. Vervolgens zijn we lekker gaan wandelen en daarna met de trein naar Leerdam gegaan.

Bas vindt het heerlijk om met de trein te reizen en ik moet er altijd om glimlachen dat hij zelf een plekje uitzoekt waar hij wil zitten. Soms is het net een kind. Vervolgens daar wat rondgewandeld en zoals inmiddels traditie is geworden, geluncht bij het Haventje. Bas was meteen al bij de Wibra naar binnen gestoven waar ze ook wat dierenartikelen (en ook kluiven) verkopen en wees met zijn neus aan welke hij wilde.

Tegen tweeën waren we weer thuis en op het moment van schrijven ligt Bas op een enorme kluif te knagen, die ik vorige week al had gekocht. De cadeaus stroomden overigens al binnen voordat meneer goed en wel jarig was. Van mij kreeg hij niet alleen een lekker bot, maar ook een nieuw Hurtta-tuigje in de prachtige kleurstelling bordeauxrood met grijs.

Verder kreeg hij een mooie leren halsband van de mensen van de dierenwinkel en van oma een pakket met allerlei lekkers en een flosstouw. Hoezo verwend! Vanavond gaan we uit eten bij de Pannenkoekenbakker in Woudrichem.

Daar ben ik sowieso lang niet geweest en het leek me leuk om daar een pannenkoek te eten ter ere van zijn verjaardag. Als ik me niet vergis, heb ik dat vorig jaar ook gedaan. Toen kreeg Bas een sterretje op zijn pannenkoek en snoepjes erbij. Zo leuk!

Doe jij ook iets aan de verjaardag van je huisdier?