Ik vind mezelf best een positief persoon, zeker de laatste jaren. Ik probeer de goede kanten van dingen en mensen te zien en niet de negatieve. Ik probeer zeuren, zeiken en klagen op social media, m’n blog en tegenover vrienden en familie te beperken en herinner mezelf regelmatig aan het feit dat zelfmedelijden een slechte eigenschap is.

Toch zijn er soms momenten of periodes dat ik vind dat ik best wel een beetje pech heb en dat er niets mis mee is om me daar rot over te voelen. Zoals mijn therapeut al eens zei: Ik hoef me niet altijd groot te houden en negatieve emoties te verstoppen ‘omdat ze nu eenmaal negatief en dus niet goed zijn’. Ze mogen er best zijn, zolang het maar niet de overhand gaat krijgen.

Dus werd ‘t weer tijd voor een Something Stupid post. De tweede pas (de eerste dateert van oktober 2014), dat zie ik dus maar als een goed teken. Het voelt het stiekem best lekker om die vervelende dingen puntsgewijs van me af te schrijven.

Dat mijn iPhone kapot is door de aanvaring van vorige week ✖ Dat ik in het bezit moet zijn van een creditcard om hem door Apple te kunnen laten repareren, die ik niet heb ✖ Die ik dus eerst heb aangevraagd bij ING, maar een week moet wachten ✖ Dat ik niet zeker weet of m’n iPhone te repareren is ✖ Dat ik na ‘t gedoe van 3 maanden geleden, opnieuw een borstonderzoek moet ✖ Dat ik daar, ondanks de normale wachttijd van twee dagen, pas over een week terecht kan ✖ De wasmachinedeur slopen door een stomme actie ✖ Een schroef in je slipper en bijna in je voet trappen ✖ Dat Istanbul de muntthee van de kaart heeft gehaald ✖ Gestoken worden door insecten ✖ Bijna van de weg gereden worden door een asociale wielrenner die op mijn weghelft zat ✖ Dat ‘t onmogelijk lijkt te zijn om een beeldscherm te vinden die op een normale resolutie op 75 Hz refresh rate kan, ik heb de zoektocht opgegeven en besteed ‘t uitgespaarde geld maar aan de reparatie van m’n iPhone ✖ Dat ik al een paar keer ben vergeten de achterdeur dicht te doen als ik even van huis ging ✖ Bas die opeens wel erg fel wordt als hij een kluif heeft en Micky afbekt ✖ Dat ‘t met oma niet zo goed gaat sinds haar intrek in het verzorgingshuis ✖ Waar mijn moeder het erg moeilijk mee heeft en slecht door slaapt ✖ Dat de maanden ontzettend snel lijken te gaan ✖ Dat ik veel te lui ben met bloggen en weinig inspiratie en zin heb.

Zo, dat was me ‘t lijstje wel! Best lekker om het allemaal zo even op te schrijven, werkt haast nog beter dan een uurtje bij therapie! Niet bedoeld om echt te zeuren, maar ook een beetje met een knipoog naar de miljoenen dankbaarheids- en lichtpuntjes-lijstjes op internet. Het positief zijn en dat uitdragen lijkt tegenwoordig een trend te zijn en jezelf beter voordoen dan je eigenlijk bent, lijkt daar onlosmakelijk mee verbonden. Je klote voelen mag ook best weleens!

Ondanks dat ik het ook voor mijn blog belangrijk vind om niet al te negatief over te komen, vind ik het ergens best verfrissend om ook gewoon eerlijk te zijn en ‘n lijstje op te stellen van stomme dingen, al wil ik deze blogpost toch graag afsluiten met de mededeling dat de dokter verwacht dat het niets ernstigs zal zijn, dat ik mijn wasmachine zélf gerepareerd heb en dat de mevrouw van Apple dacht dat de kans redelijk groot is dat m’n telefoon gerepareerd kan worden. Toch nog wat positiviteit om mee af te sluiten dus!

Wat is het meest recente voorval wat jij stom, vervelend of lastig vond?