Het kostte wat moeite om mezelf van de bank te slepen waar ik films zat te kijken, maar het is toch gelukt! Net als vorige week wederom erg weinig foto’s. Eén van de redenen daarvoor is dat mijn iPhone kapot is.

Ik werk inmiddels met de ‘oude’ iPhone 4S die ik nog had bewaard voor noodgevallen, maar de kwaliteit van de camera is toch net weer iets minder en op de één of andere manier heb ik daardoor ook gewoon minder zin om foto’s te maken.

dinsdag 4 augustus

Weinig bijzonders gedaan, behalve wandelen met Bas. Tijdens de eerste wandeling maakte ik de foto van de molen (expres zo schuin gemaakt) en ‘s avonds maakte ik de foto van de Lingehaven en de sluis. De roestige schroef vond ik in mijn slipper en deels in mijn voet. Gelukkig dat ik m’n Havaiana’s droeg, die hebben een stevige zool. Anders zou het zomaar een retourtje huisartsenpost geworden kunnen zijn.

Wat minder goed afliep, was de aanschaf van een nieuw beeldscherm. M’n huidige monitor is al een tijdje aan vervanging toe en twee jaar geleden heb ik al eens een poging gedaan een nieuwe aan te schaffen die weer terug kon, omdat tegenwoordig bijna alle beeldschermen alleen maar een refresh rate van 60 hz hebben en daar kan ik niet mee werken zonder vreselijke hoofdpijn en een vermoeid gevoel te krijgen.

Ik kwam erachter dat er toch beeldschermen waren met een 75 hz refresh rate en bestelde er één van ASUS. In de praktijk bleek de 75 hz modus alleen mogelijk bij een resolutie van 800 x 600, wat niet zo lekker werken is op een 21.5 inch beeldscherm. Kon terug dus. Pech. Woensdag heb ik ‘m gelijk weggebracht, maar tot op heden nog geen bevestiging dat ie is ontvangen.

woensdag 5 augustus

Geheel onverwachts en spontaan bij m’n moeder gegeten en vervolgens met deze mooie houten deck chair naar huis. Die stond nog bij oma in de schuur en aangezien ze daar toch niets meer mee kon, mocht ik ‘m hebben.

Hij past mooi bij m’n andere houten tuinmeubeltjes! ‘s Avonds begon ik aan de vervelende klus om Windows opnieuw te installeren. Mijn computer was zo vreselijke traag dat er iets moest gebeuren, al heeft ‘t niet echt veel uitgehaald.

Ik was ‘s morgens trouwens ook al naar de KNO-arts in het ziekenhuis geweest, waar ik voor het eerst van m’n leven een slangetje met een lichtje en cameraatje erop door m’n neus naar binnen kreeg.

Weer een ervaring rijker. Ik heb al maanden last van een drukkend gevoel in m’n hals en ondanks geruststelling van de huisarts, bleef ik me er zorgen over maken. Ik heb het gevoel dat dit bezoekje wel geholpen heeft. De letterlijke woorden van de man waren “Ik durf er mijn hand wel voor in ‘t vuur te steken dat er niks aan de hand is.”

donderdag 6 augustus

Donderdag ging ik om 12 uur weg om te kajakken. Hoe dat afliep, heb je eergisteren kunnen lezen. Inmiddels zijn Bas en ik al lang en breed van de schrik bekomen, alleen mijn iPhone wil niet meewerken. Hij heeft sinds donderdagavond in een zak met rijst gelegen en ik heb vandaag voor ‘t eerst geprobeerd of ie aan wil.

Hij gaat aan, maar komt niet verder dan het Apple-logo en de computer ziet ‘m ook niet. Van de week gaat ie als het goed is naar Apple, in de hoop dat die er iets mee kunnen. Maar dat heeft ook nog wat voeten in aarde allemaal. Niets gaat vanzelf. :-)

Kajakken

zaterdag 8 augustus

Vrijdag ging ik een middag naar oma en ook daar ging alweer het één en ander mis. Ik lijk echt de ultieme pechweek te hebben. Ik moest een uur wachten op mijn taxi en kwam daardoor dus pas veel later bij oma aan dan gepland, terwijl de terugrit ook al geregeld was. Desondanks had ik nog wel genoeg de tijd om gezellig met haar te kletsen en samen wat te eten (zij brood, ik een pannenkoek uit het restaurant). De terugweg verliep gelukkig wel vlekkeloos.

Zaterdagmiddag ging ik met Martin naar Breda omdat ie daar bij de Vodafone winkel moest zijn. Hij had gevraagd of ik mee wilde en dat leek me wel gezellig. Ik maakte onderweg de foto’s van de poster met tekst, het mooie gebouw, strandstoelen op het terras, het hondje op weer een andere poster en binnen bij de Chocolate Company. Ik was pas over zevenen thuis, dus nog een aardig dagje uit geworden al met al.

Wat je op de eerste foto ziet is wel het hoogtepuntje van deze week, zeker omdat ik verder zoveel pech heb gehad. Ik ben dan uiteindelijk en best onverwachts, toch nog eigenaar geworden van een iPad!

Zoals je misschien nog wel weet, had ik vorig jaar januari een iPad Air gekocht, waar ik niet mee kon werken omdat ik zo’n hoofdpijn kreeg van het scherm. Een beetje hetzelfde idee als met 60 hz monitoren dus. :-) Ik bracht de iPad terug maar de wens om er één te hebben bestond nog altijd.

Oma kreeg ongeveer tegelijkertijd een iPad waar ik ook weleens mee werkte en ik merkte al snel dat ik van deze (iPad 2) geen hoofdpijn kreeg. Nu oma in een verzorgingshuis zit en daar geen WiFi tot haar beschikking heeft, heeft ze weinig meer aan de tablet, waar ze toch eigenlijk al niet echt mee kon werken.

Nu mocht ik ‘m hebben en ik ben er zo blij mee! Ik heb al verschillende toepassingen gevonden waarvoor ik ‘m ga gebruiken. Eén ervan is films streamen. Kan ik eindelijk het tijdrovende en frustrerende gedoe met m’n slecht werkende Dvd-speler omzeilen!

Ik heb toevallig onlangs zitten denken om eens te zoeken naar zo’n tream-apparaat, maar die zijn best duur en werken zeker niet altijd vlekkeloos. Dit is dan een betere optie en het scherm is groot genoeg om ook de ondertitels goed te kunnen lezen.