Yup, ik heb er weer één gevonden, hoor! Een dertig dagen challenge. Dit keer geen sit-ups, lastige vragen of andere dingen die ik vergeet te doen of helemaal niet wil doen, maar een challenge die alles te maken heeft met fotografie. En dat is natuurlijk helemaal in mijn straatje!

Onderstaande afbeelding met alle opdrachten van de challenge kwam ik vorige maand tegen, volgens mij ergens op Pinterest. Ik vond het gelijk leuk om er iets mee te doen en besloot het begin van een nieuwe maand af te wachten om te starten.

30-day-photography-challenge

Eerst zou dat augustus worden, maar aangezien mijn telefoon het nodig vond om samen met mij een duik te maken in de rivier en ik vervolgens ruim drie weken met mijn oude 4S heb moeten doen, zat dat er niet echt in. De camera daarvan is toch van mindere kwaliteit en dat ging ten koste van mijn zin om foto’s te maken.

Nu ik weer een iPhone 5S heb met een betere camera, ga ik de uitdaging graag aan. Uiteraard wil ik deze challenge ook op m’n blog delen, al weet ik nog niet helemaal hoe ik dat ga aanpakken. Elke week een overzichtje vind ik een soort Weekly Snaps-kopie, dus ik denk dat ik ze gewoon alle dertig op spaar en in één blogpost zet. Meer hierover dus begin oktober!

Natuurlijk is het, zeker voor mij, niet heel bijzonder om elke dag een foto te maken ergens van, maar het leuke aspect vind ik het idee dat je een opdracht krijgt om iets specifieks vast te leggen en natuurlijk ook het feit dat ik me eraan wil houden en echt alle dertig dagen aaneensluitend de challenge volg. Met de 30 Day Blog Challenge is dat niet echt gelukt, dus nu ga ik ervoor!

Overigens kies ik er bewust voor om met m’n iPhone te fotograferen en net met de Canon. Hoofdreden is dat ik m’n iPhone nu eenmaal altijd bij me heb en dus minder snel een dag vergeet een foto te maken. Daarnaast ken ik mezelf goed genoeg om te weten dat ik de lat hoger ga leggen wanneer ik met de Canon fotografeer.

Tot slot zou ik de opdracht van de eerste dag (een selfie maken) al niet kunnen voltooien, om het simpele feit dat ik geen foto’s met m’n spiegelreflex van mezelf durf te nemen en dat in die ruim twee jaar tijd dat ik ‘m heb, ook nog nooit gedaan heb. Dit is dus een veel betere optie!

Wie doet er ook mee?