Het is niet te geloven, maar ook september loopt al op zijn eind. De zomer is over en we moeten nu echt aan een minder zonnig seizoen geloven! Gelukkig ben ikzelf inmiddels eerder liefhebber dan hater van de herfst, dus ben er klaar voor.

Het zorgt weliswaar voor minder fietstochtjes, maar ook voor meer knusse uurtjes op de bank met een dekentje en een boek of film. Anyway, vandaag lees je wat me deze maand zoal bezig heeft gehouden!

Gedragen

Het weer is wisselvallig geweest, dus mijn outfits waren dat ook. De ene dag kon je in een shirtje met korte mouwen naar buiten, terwijl het een dag later in een sweater nog wat kil aanvoelde. Ik droeg opvallend veel zwarte broeken, ben verknocht geraakt aan het asymmetrische vest wat ik onlangs bij een boetiekje kocht en vandaag draag ik een grijze skinny met losvallend zwart shirt met kanten mouwtjes en V-hals, m’n nieuwe fringe-gilet en de bikerboots van VanHaren die op de één of andere manier overal bij lijken te passen!

Gegeten

Nou, ik denk dat de kans groot is dat ik de meer Turks gegeten heb dan Nederlands. Turkse pizza, simit, meze, yoghurt met walnoten, Turks brood en ayran. Ondanks dat ik nauwelijks vlees eet (al lust ik wel kalfsdöner), blijft er nog voldoende over. Verder at ik een zak M&M’s leeg en ben ik 2 keer uit eten geweest met m’n vader.

Simit

Simit

Gedaan

Eigenlijk ben ik het grootste deel van september ziek geweest (bronchitis met griep), dus veel bijzonders heb ik niet gedaan. Het fietsen ligt stil en lange wandelingen kan ik de zin niet voor vinden. Wel ben ik een middag naar oma geweest en zoals ik schreef twee keer uit eten.

Verder ging ik met Martin een kijkje nemen bij het Lingehavenconcert, naar de kapper voor een haarkleur-update en ik liet m’n wimpers verven. Ook bakte ik gezonde koekjes en ging ik sinds lange tijd weer eens bij de ijssalon langs om bij te kletsen en voor een lekkere latte.

Gelezen

In de weken dat ik ziek was heb ik echt bizar veel boeken gelezen. Gemiddeld zo’n drie per week. Momenteel ben ik in twee boeken tegelijk bezig. De ene had ik al thuis liggen en de ander was gereserveerd en kon ik ophalen, dus ben ik daar ook gelijk maar in begonnen. Doe ik wel vaker.

Het gereserveerde boek is een chicklit zoals ik vaak lees en valt tot nu toe wat tegen, het andere boek zag je voorbij komen op een foto in de Weekly Snaps van zondag. Het heet Turkse vlinders, geschreven door Stine Jensen en is een autobiografisch boek over de relatie tussen een man en vrouw met een verschillende cultuur. Het boek is enerzijds in verhaalvorm, maar bevat ook veel informatieve stukken, die overigens wel zo geschreven zijn dat het niet saai is.

Omdat ik de laatste maanden veel met Turkse mensen optrek, vind ik het interessant om wat meer over die cultuur te weten, ik ben altijd al leergierig geweest. Sowieso is het deel wat als verhaal is geschreven ook erg vermakelijk om te lezen. Ondanks dat de insteek van het boek niet als humoristisch bedoeld is, ben ik toch al verschillende keren in de lach geschoten.

Gekocht

Een aantal dagen geleden publiceerde ik al een shoplog, dus ik zou in herhaling vallen als ik weer een opsomming ga maken van de items die daar al vermeld staan. Gisteren was ik overigens bij Action en kocht voor € 10 een schakelaarset waarmee je je lampen met een afstandsbediening kunt bedienen.

Gemak dient de luie mens, zeg maar… 🙂 Ook kocht ik daar voor 59 cent een velletje met van die schoonmaakpads die je op je telefoon kunt plakken. Ik had een setje van Wipit, maar de laatste is inmiddels ook tot op de draad versleten.

Gewenst

De iPhone 6S! Wat kijk ik daar reikhalzend naar uit! Ik weet al maanden dat ik die wil kopen en heb er inmiddels genoeg voor gespaard. Ja, het is een duur ding en ja, mijn huidige telefoon doet het nog prima, maar de camera op de 6S is veelbelovend en daarmee valt de aanschaf van zo’n gadget deels weg te schrijven onder de categorie hobby, omdat ik veel fotografeer. En hobby’s kosten nu eenmaal geld!

Geluisterd

Ik schreef op Facebook al dat mijn relatie met iTunes in ere is hersteld. Ik luisterde de laatste weken weinig muziek, niet eens een radiostation. Inmiddels heb ik weer wat nieuwe muziek toegevoegd en vind ik het ook leuk om mijn uitpuilende bibliotheek (zo’n 17.000 songs) op shuffle te zetten, zodat ik ook mijn eigen collectie weer kan herontdekken. Geloof me, met zo’n library zijn er veel nummers die je jaren niet meer gehoord hebt. M’n huidige favoriet zag je al in de Momentopname van 18 september (Take your time van Sam Hunt).

Gekeken

De tv is weer bar weinig aan geweest de laatste tijd. Zelfs toen ik dagenlang ziek op de bank hing, had ik geen zin in tv. Wel heb ik een aantal films op de iPad gekeken, dat werkt ook best fijn en ik kan de ondertitels gewoon goed lezen, ondanks dat het scherm natuurlijk kleiner is dan dat van de tv. Ik heb samen met een vriend trouwens de film Man of Steel gekeken (die ik een beetje vond tegenvallen) en verder weet ik het eigenlijk niet meer.

Geliefd

Seattle latte ♡ in de buurt van een niet nader te noemen persoon rondhangen ♡ malse biefstuk ♡ nieuwe muziek op m’n iPod ♡ iPhone 6S in aantocht ♡ middagdutjes ♡ dat de Color Remover van Kruidvat zijn werk goed heeft gedaan ♡ mensen die vinden dat ik zo’n mooie fiets heb ♡ simit ♡ Netflix ♡ m’n nieuwe vest ♡ Molly kusjes geven op haar neusje ♡ weer goed in m’n vel zitten ♡ het nieuwe lettertype voor kopteksten op EstrellaWeb ♡ fringe ♡ mijn bed ♡ fluwelen kettinkjes