Ik had alweer een tijdje zin om een leuke tag in te vullen, maar ze leken even op te zijn (ik kom ze tegen op andere blogs om vervolgens te beslissen of ik er zelf iets mee wil doen) en dan moet je toch wat anders. Totdat ik dit handige overzichtje tegenkwam, uitkiezen maar! Deze tag met steekwoorden vond ik op dit linkje.

Wat ik stiekem vind

Dat B. een enorm lekker ding is. 😛

Wat ik op Koninginnedag deed

Koninginnedag? Weet je wel HOE lang dat geleden is? We hebben al twee keer Koningsdag gehad en ik weet zelfs niet meer wat ik toen deed. Niet feestvieren met een oranje hoedje op in elk geval. Niet mijn kopje thee. Hooguit wat foto’s maken.

Nooit meer drinken

Geen problemen mee als ik nooit meer alcohol zou drinken. Heb het niet nodig. Ik kan ook héél gezellig zijn op een glaasje fris. Wat ik nooit meer zou willen drinken is karnemelk, maar dat drink ik al niet. Het mag een klein wonder heten dat ik wél verslingerd ben aan ayran, een Turks yoghurtdrankje wat verdacht veel overeenkomsten heeft met karnemelk. Toch lust ik die niet!

Nieuwe uitdaging

Mezelf zo nu en dan meer kwetsbaar opstellen. Ik heb al zolang als ik weet een aardig muurtje om me heen opgetrokken en zou eerlijk gezegd niet eens weten hoe het moet: kwetsbaar zijn. Behalve dat ik het niet weet, lijkt het me ook doodeng.

Want

Ik wil m’n sociale contacten meer verdiepen en anderzijds de boodschap naar anderen uitzenden dat ik meer opensta voor contact. Ik heb vaak het idee dat ik mensen afstoot, doordat ik introvert ben, alles zelf wil doen en zelden of nooit om hulp vraag. Gecombineerd met het feit dat ik door mijn slechte ogen lichaamstaal moeilijker oppik, zorgt dat er waarschijnlijk voor dat mensen me liever links laten liggen, omdat ze denken dat ik geen contact wil.

Selfie

Waar ik vorige week achter ben gekomen

Dat ik niet gelijk te veel moet willen als ik net bijna drie weken ziek ben geweest. Overigens is dat een les die ik al meerdere keren heb geleerd, maar blijkbaar toch steeds weer ‘vergeet’.

Waaruit ik concludeer

Dat ik soms dus niet zo slim ben. Al noem ik het zelf liever hardleers of eigenwijs.

Dus

Flik ik hetzelfde kunstje de volgende keer waarschijnlijk gewoon weer. Ik ben geen stilzitter. Ik moet bezig zijn. Altijd wat omhanden, altijd in de weer. It’s just me.

Twijfelgevalletje

Dat leuke vest van Bershka wat ik pas had besteld. Hij is zo mooi en was absoluut niet duur, maar of zo’n vest tot op m’n enkels me staat, daar ben ik nog niet over uit.

E-book van dit moment

Ik heb de e-books onlangs pas ontdekt, toen al mijn bibliotheekboeken op waren en ik toch wilde lezen. Bij onze bieb kun je gratis tot 10 e-books lezen, dat is handig! Het laatste e-book waarin ik begonnen ben is inmiddels denk ik alweer verlopen, omdat de echte boeken die ik de dag erna haalde, toch net leuker waren. Volgens mij was het Huisje boompje feestje van Jill Mansell.

Moet nog kopen

Op het moment is mijn boodschappenlijstje leeg, geen must-buys dus!

Cijfer

Voor die boodschappen die ik niet hoef te doen? Mezelf een cijfer geven begin ik liever maar niet aan, dan kom ik ergens onder de nullijn uit. Het getal 7 is nog altijd wel een soort van favoriet.

Musthave

iPhone 6S! Nog even en hij is in Nederland verkrijgbaar. Wil niet zeggen dat ik dan gelijk naar de eerste de beste winkel (of webshop) ren, maar mezelf kennende, zal het ook geen maanden meer duren voordat ik hem koop. Het geld heb ik er inmiddels voor, dus waarom langer wachten als het ook eerder kan, right?

Musthave 2

Een afgetraind lichaam. Oké, afgetraind hoeft ook weer niet, maar een stuk dunner zou leuk zijn. Zeker sinds ik pas ontdekt heb dat ik inderdaad ben aangekomen door de antidepressiva die ik inmiddels bijna een jaar slik, ben ik not amused.

Wat mensen niet van mij weten

Goh, ik heb al zoveel random feitjes op m’n blog geparkeerd, dat er weinig meer overblijft. Toch heb ik er nog één boven weten te halen. Wat de meeste mensen niet van me weten, is dat ik op m’n achtste een zeer ernstige bacteriële hersenvliesontsteking heb gehad.

Ik heb daardoor een paar weken in het ziekenhuis gelegen, herkende zelfs m’n eigen ouders niet meer en moest opnieuw leren lopen. Ik ben erg ziek geweest en het werd door de artsen dan ook een klein wonder genoemd dat ik volledig wist te herstellen zonder aanwijsbare gevolgen.

En

Nog een feitje? Ik had pas op m’n 21e m’n eerste vriendje, we woonden vervolgens een half jaar later al samen. Foute keus achteraf (het vriendje en het samenwonen), maar als je alles van tevoren weet, wordt het leven ook zo saai, hè!

Koekjes van de dag

Koekjes? Zei hier iemand koekjes? Ik moet afvallen mens, geen koekjes eten! Ik heb ook eigenlijk zelden of nooit koekjes in huis. Heb niet vaak visite, maar wel te weinig weerstand wanneer het om koekjes gaat. Die zak moet leeg… Favoriet zijn overigens stroopwafels. Yummy!

Categorie hoe zit dat

Waarom zoveel Nederlanders steen en been klagen over vluchtelingen in ‘hun’ land, terwijl ze zelf een dak boven hun hoofd hebben, elke avond eten op tafel en geld op de bank. Verplaats je eens in die mensen, denk ik dan. Die zijn echt niet voor hun lol gevlucht. Kreten als ‘opladen en terug naar eigen land’, kan ik niet meer horen.

Ik had pas nog een goed gesprek met iemand. Dat veel mensen zich dingen toe-eigenen die niet eens van hen zijn. Dit is mijn land, mijn stad, mijn straat. En daar moet je vanaf blijven. We mogen gebruik maken van de wereld waarin we leven, ongeacht welk land of welke straat, maar het is niet ons eigendom. Waardeer wat je hebt en gun een ander ook iets!

Zonsondergang boven de Zwaanswal, Gorinchem

Vind ik asociaal

Rommel achterlaten in de natuur, zeker als er een paar meter verderop een bak staat.

Herontdekt kledingstuk

Mijn zwarte spijkerbroek, die inmiddels iets minder diepzwart is dan in het begin.

Voorwerp of gereedschap

Schroevendraaier, can’t live without!

Ben ik vanaf en waarom

Therapie. Vorige week de laatste sessie gehad en blij toe. Niet dat ik nu van m’n angst af ben (was het maar waar), maar dit werkt niet voor mij. Tot begin juni had ik nog wel het idee dat ik er iets aan had, toen had ik een andere therapeute.\

Die ging weg en drong erop aan dat ik ook stopte met therapie. Daar was ik het niet mee eens, ik zat er net! Vervolgens zou ik mevrouw A krijgen, maar hoorde ik een week van tevoren dat het toch mevrouw B werd.

Mijn aanvankelijke weerzin tegen een instelling als deze, werd daardoor alleen maar bevestigd. Met de nieuwe had ik geen klik en die is nooit gekomen. Van mijn angst ben ik nog niet verlost, maar van die therapie wel. Binnenkort met de huisarts brainstormen wat plan B is.

Waar heb ik respect voor

Mensen die anderen in hun waarde laten.

Ergernis

Wanneer de Seattle Latte is uitverkocht, hondenpoep voor de poort vinden (afzender onbekend), slaperig naar bed gaan, maar vervolgens toch niet kunnen slapen en me ongans zoeken naar een klein dingetje wat ergens in de woonkamer moet liggen, maar waar is de grote vraag!

Waar is het bij mij fout gegaan

Dat ligt eraan welk onderwerp je bedoelt. 🙂 Het laatste wat grandioos de mist in ging was mijn haarkleur, maar dat was niet mijn fout! Gelukkig heb ik het wél opgelost.

Ik had het zo gehoopt

Dat ik eens voor twaalven op bed zou liggen gister. Wéér mislukt!

Denk ik vaak aan

Momenteel denk ik nogal veel aan een bepaald persoon en ook aan mijn ‘aanstaande’ nieuwe iPhone. Ik absorbeer echt alles wat ik over dat ding kan vinden. Gelukkig voor mij volg ik dan ook diverse Apple-gerelateerde sites. 🙂

En o ja

Ik vind dit best wel een geinige tag eigenlijk. Goed dat ik hem gevonden heb!