Ondanks dat ik me sinds begin van de week eindelijk weer een beetje meer mens voel, is het niet of nauwelijks bloggen inmiddels toch ook een beetje gaan wennen. Resultaat is dat er vandaag wat later een blogpost verschijnt. Ondanks dat ik op doktersvoorschrift rustig aan moet doen, voel ik me stukken beter en ben zelfs uitzonderlijk vrolijk, dus tijd voor een vrolijke blogpost!

Dit in de vorm van een lijstje met minder fijne of leuke dingen, die je met de juiste attitude toch leuk kunt maken. Niet al te serieus, maar toch wel met een boodschap: Namelijk dat je dingen die gebeuren weliswaar niet kunt veranderen, maar wel de manier waarop je ermee omgaat. Ik had gister een gesprek met iemand die dat levenskunst noemde. Da’s er één om te onthouden!

Pandabeer

Je eyeliner mislukt? (Geloof me, dat gebeurt mij ook regelmatig, zeker omdat ik slechtziend ben). Maak er gewoon een stoere smokey eyes van, desnoods met ‘grunge’ effect. Deze trend schijnt namelijk weer helemaal ‘in’ te zijn op het moment!

Etenstijd

Dat je net op het punt staat om een overheerlijke maaltijd in elkaar te draaien en dat je dus niks meer in huis hebt! Je kunt natuurlijk gelijk naar de supermarkt stuiven, maar je kunt ‘t lot ook een leukere draai geven en jezelf eens spontaan trakteren op een lekker hapje buiten de deur of desnoods je favoriete gerecht bestellen via Thuisbezorgd. Reken maar dat jij lekker eet!

Rainy day

Hoezo is regen niet leuk? Wie zegt dat je uitgerekend vandaag een wandeling van 15 km moet maken? Gewoon lekker binnen blijven, dekentje over je benen, je favoriete vest aan (of een onesie, if you wish). Dampende kop thee of koffie erbij en genieten maar! Filmpje of een boek, desnoods een spelletje op je telefoon of misschien wel leuk gezelschap. En dat allemaal terwijl de regen tegen de ramen dondert of zachtjes langs de kozijnen sijpelt. Regen? Love it!

150915-ester-03

Onbereikbaar

Soms heb je de pech dat je iemand leuk vindt die onbereikbaar voor je is, om wat voor reden dan ook. Jammer maar helaas, maar zelfs dat hoeft geen ramp te zijn! Als je gelijk al weet waar je aan toe bent heb je tenminste geen last van valse hoop en je hoeft je ook niet af te vragen of je al toe bent aan een nieuwe relatie. Sowieso is kijken nog altijd niet verboden, if you get my pointl

Versleten

Oooh, een klein rampje! Je favoriete jeans heeft een gat wat niet echt in de categorie fashionable valt en repareren is geen optie. Bummer! Gelukkig geeft je dat wel een gerechtigd excuus om de stad in te duiken (of de leukste webshops, wanneer punt 2 van toepassing is) om de eerste de beste toffe jeans te scoren die je tegenkomt. Valt ie wat duurder uit dan je had ingeschat? Ach, met die oude heb je ook minstens vijf jaar gedaan, voor deze keer mag het! En misschien kun je van je oude broek nog wel een hippe shorts maken, voor volgend jaar zomer.

Ziek

Ziek zijn is nooit leuk, maar hoe gek het ook klinkt: Het heeft wel z’n voordelen. Je lekker in de watten laten leggen door je partner, vrienden of familie, eindelijk dat boek lezen waar je eerder nooit tijd voor had of een Netflix-marathon houden. Vooropgesteld natuurlijk dat je niet zó ziek bent dat je de hele dag alleen maar in een staat van half bewustzijn ligt te slapen. Maar zelfs als dat aan de orde is, rust je tenminste wel eens lekker uit!

Wat was jouw laatste positieve gedachte?