Ik had weer eens zin om een tag in te vullen en aangezien ik er al een poosje geen heb gezien op andere blogs, ben ik zelf maar op zoek gegaan. Ik kwam er één tegen op deze Engelstalige blog en na een snelle check op mijn eigen site, bleek ik deze nog niet eerder ingevuld te hebben. Wel een aantal andere tags met 20, 25 en 55 random vragen, maar dit zijn er dus 50!

Waar was je drie uur geleden?

Gewoon thuis, voorspelbaar he?

Op wie ben je verliefd?

Dat ga ik dus mooi niet vertellen! Z’n naam begint met de tweede letter van het alfabet, dat is alles wat ik erover kwijt wil. Die verliefdheid zelf moet ik trouwens ook hoognodig kwijt…

Heb je ooit een krijtje gegeten?

Gatver, nee!

Is er iets roze in een straal van 3 meter?

Roze? In mijn huis? Ben je wel lekker? Nee dus.

Wanneer ben je voor het laatst gaan shoppen?

Echt gaan shoppen als in gewoon een middag door de stad struinen, dat is al vrij lang geleden, ik kan het me niet eens herinneren. Ik shop tegenwoordig liever online.

Heb je nu sokken aan?

Ja. Zwart met oranje zijn ze. Zo lekker herkenbaar in de was ook.

Heeft iemand in je familie een auto die meer dan € 1500 waard is?

Vijftienhonderd Euro is bij mijn weten niet veel voor een auto, dus dat zal ongetwijfeld wel het geval zijn. Als het over vijftienduizend ging, was het een ander verhaal!

Wanneer ben je voor ‘t laatst de stad uit geweest?

Vorige week vrijdag ben ik naar Bleskensgraaf geweest, uit eten met m’n moeder.

Ben je in de afgelopen week naar de bioscoop geweest?

De afgelopen week niet, maar de week ervoor wel toevallig.

Heb je het warm?

De originele vraagstelling was ‘Are you hot’. Daar geef ik maar geen antwoord op, dus maak ik er maar van of ik het warm heb. Ik ben een koukleum, dus heb het eerder koud dan warm. Maar gelukkig heb ik genoeg truien en vesten om te compenseren. En een elektrische deken in m’n bed niet te vergeten. Can’t live without!

Wat is het laatste wat je hebt gedronken?

Starbucks Seattle Latte. Guilty pleasure.

Wat draag je op het moment?

Toen ik dit invulde, was ‘t maandagavond. Ik droeg een lange zwarte trui gecombineerd met een bordeauxrode legging met Aztec-print en later heb ik er een vest over aangetrokken. Comfy!

Was je zelf je fiets of laat je dat doen?

In de originele vragenlijst ging het over een auto, maar aangezien ik die dus niet heb, maakte ik er fiets van. Al heb ik nog nooit iemand ontmoet die z’n fiets laat wassen. Ik zie het al helemaal voor me, zo’n fiets in de wasstraat! Ik was mijn fiets dus zelf, al gebiedt de eerlijkheid me te zeggen dat ik dat niet heel vaak doe. Een mountainbike hoort een beetje dirty te zijn vind ik. :-)

Het laatste wat je gegeten hebt

Gevulde paprika uit de oven, een receptje wat ik afgelopen week in de Reads of the Week linkte en waar ik zo benieuwd naar was, dat ik het snel wilde uitproberen. Voor herhaling vatbaar, makkelijk te maken en ook nog eens weinig afwas!

Waar was je vorige week rond deze tijd?

Joh, zo ver gaat mijn geheugen niet. Waarschijnlijk was ik thuis. :-)

Wanneer heb je voor het laatst gerend?

Aan hardlopen doe ik niet, maar rennen bijvoorbeeld om de trein te halen, doe ik ook niet snel. Rennen is slecht voor mijn rug en zelfs een paar kilometer snelwandelen gaat niet goed. Dat heb ik drie weken geleden ondervonden en ik ben nog steeds niet helemaal van de rugpijn verlost.

Wat is het laatste sport-evenement wat je gezien hebt?

Geen enkele! Ik vind sport absoluut niet leuk om naar te kijken. De enige uitzondering is het EK of WK en dan ook alleen de wedstrijden waar Nederland aan meedoet. Aangezien ik inmiddels weet dat ze zich niet hebben gekwalificeerd voor het EK, hoef ik de eerstkomende jaren ook niet bang te zijn dat ik in een oranje shirtje de supporter uit hoef te hangen. :-)

Je favoriete dier

Bas natuurlijk! En mijn twee zwarte mormeltjes van katten Micky en Molly.

Je droomvakantie

Ik ben niet zo’n vakantiemens, maar heb nog altijd de wens om de Sagrada Familia in Barcelona te zien, ik zou weleens op pad willen in Ierland, Scandinavië opnieuw bezoeken en inmiddels is de metropool Istanbul ook aan dat lijstje toegevoegd. Lijkt me een prachtige stad!

In wiens huis ben je het laatst geweest?

Dat van m’n moeder.

Ergste verwonding/blessure die je hebt gehad

Ik heb vaak verwondingen opgelopen en vorig jaar een hersenschudding door het motorongeluk. Verder ben ik ooit in m’n oog gebeten door een hond, van een rijdende fiets en een schommel gevallen en heb ik een keer m’n scheenbeen tot op het bot opengehaald aan een soort paaltje. Kort gezegd is het lastig om iets te kiezen wat het ergste van alles was. :-)

Laatste toneelstuk dat je gezien hebt?

Geen enkele. Ik hou absoluut niet van toneel!

Wat is je geheime wapen om een man te strikken?

Geen. Ik weet niet hoe ik moet flirten en heb nog nooit een man versierd, omdat ik daar veel te onzeker voor ben en om dezelfde reden heb ik dus geen trucjes om iemand voor me te winnen. Natuurlijk kan ik bepaalde lichaamsdelen inzetten waarvan ik weet dat de meeste mannen er een zwak voor hebben, maar dat vind ik goedkoop en kort door de bocht.

Wat zijn je plannen voor vanavond?

Wat dacht je van slapen?

De laatste persoon die je een Facebook-bericht hebt gestuurd?

Ik stuurde m’n moeder een berichtje dat m’n nieuwe iPhone ‘t niet meer deed. Nadat ik met Bas was wezen wandelen, lag ie op tafel en toen ik ‘m wilde pakken om iets op te zoeken, bleek hij uit te zijn. Aanzetten lukte niet en ook toen ik ‘m aan de lader hing, gebeurde er niks. Gelukkig kon ik hem met een geforceerde reset weer aan de praat krijgen. Hopen dat ‘t niet vaker gebeurt!

Eerstvolgende reis die je gaat ondernemen

Geen enkele. Ik hou niet zo van reizen. Een stedentrip staat wel op de planning voor volgend jaar, maar dat wordt pas zomer, dus dat is toekomstmuziek. Waar ik dan heen wil, heb ik niet bedacht. Ook is het de bedoeling dat ik met m’n moeder naar Texel ga. Haar verjaardagscadeau voor mij (ik was in januari jarig :-) ) maar het is er door omstandigheden nog niet van gekomen.

Ooit wezen kamperen?

Ja! En dat was absoluut NIET voor herhaling vatbaar. Om van te gruwelen! Als ik al op vakantie ga, ben ik zo lui als een hond en wil ik dus bediend worden. Zelf koken kan ik altijd thuis nog.

Was je vroeger een voorbeeldige leerling?

Ja, best wel. Ik kon goed leren en ondanks dat ik best vaak zat te tekenen onder de les en dus niet altijd oplette, maakte ik mijn huiswerk wel altijd netjes en haalde ik goede cijfers. Vooral op de Mbo-opleidingen die ik later deed, was ik één van de beste leerlingen, terwijl ik daar niet eens echt m’n best voor deed.

Heb je de afgelopen week kleding gekocht?

Ik ben niet de stad in geweest, maar er kwam wel een pakje van H&M binnen met een dunne sweater die ik heel graag wilde hebben, maar die de hele tijd alleen maar in XS en XL te bestellen was. Opeens was daar dan die M en natuurlijk heb ik ‘m gelijk besteld. Hij is zo leuk!

Say it with a shirt

Wat zou je willen weten over de toekomst?

Niets. Het mooie van toekomst is dat je niet weet wat er op het programma staat en dat houd ik graag zo. Daarom plan ik ook niet graag te ver vooruit en leef ik bij de dag. Alles loopt toch altijd anders dan je denkt. Dat is juist het leuke ervan vind ik.

Draag je parfum?

Yep! Ik heb onlangs Heat van Beyoncé herontdekt. Ik had deze al lang niet meer gebruikt en was bang dat ie een beetje vergaan was (een parfum gaat dan vrij chemisch ruiken), maar hij ‘doet het nog’ en ik vind het een heerlijk zwoel geurtje. Hij doet z’n naam dan ook echt eer aan!

Heb je dit jaar nog een afspraak bij de huisarts?

Ja. Vanwege mijn ziektefobie kom ik er één keer per maand. Voor een gesprekje en om eventuele dingen waar ik me zorgen over maak na te laten kijken. Gelukkig komt dat laatste steeds minder voor en we gaan binnenkort om de anderhalve maand proberen. Voor sommigen klinkt het misschien gek om elke maand bij de huisarts te zitten, maar ik heb dat nog nodig. Het is een stukje zekerheid. Maar het gaat al veel beter dan eerst. Begin dit jaar zat ik er welke week.

Wie is je beste vriend?

Dat is R. Niet te verwarren overigens met die andere R. Er zijn meer hondjes die Fikkie heten. Hij houdt van zijn privacy en die respecteer ik dus ook.

Wat is je beste vriend voor iemand?

Rustig, verstandig, ontzettend droog qua humor, sportief, zachtaardig maar toch ook stoer en bij tijd en wijle mijn rots in de branding.

Verzamel je iets?

In zekere zin verzamel ik afbeeldingen met quotes op mijn Pinterest boards, maar het is nou ook weer niet zo dat ik alles wat los en vast zit daar parkeer. Vroeger heb ik suikerzakjes verzameld (ja echt, hoe suf!), later werden dat van die leuke cliparts op de computer en ik denk dat je ook wel van een verzameling kunt spreken als je mijn collectie armbanden bekijkt.

Laatste keer dat je gedoucht hebt?

Gister

Waar luister je op het moment naar?

Dit geweldige Spaanstalige nummer van Cirque de Soleil, wat ik een tijdje geleden ontdekt heb. Het zorgt ervoor dat ik spontaan begin te dagdromen over een sensuele tango, in mijn nieuwe rode jurk, met een stel onmogelijke hakken en ja… ook met hem. Al weet ik niet eens of hij kan dansen, maar soepele heupen heeft ie wel. :-)

Heb je een kleurtje?

Ik hád een kleurtje. Afgelopen zomer was ik voor mijn doen behoorlijk verkleurd en ondanks dat ik nooit de wens heb om bruin te worden (niet in ‘t minst omdat het hartstikke ongezond is), had ik door het vele buiten zijn toch een leuk zomers kleurtje opgedaan. Ondanks dat het nog niet eens winter is, is dat er nu inmiddels wel weer vanaf gesleten. :-)

Wie is de grootste roddelaar die je kent?

Ondanks dat ik recentelijk tot mijn grote verbazing heb vernomen dat bepaalde mensen over me schijnen te kletsen, ken ik niet echt mensen die echte roddelaars zijn. Ik vind het ontzettend dom tijdverdrijf en zonde van mijn tijd. Ik hou me liever met nuttige dingen bezig.

Ben je eerder verliefd geweest?

Niet vaak, maar wel gebeurd ja. No doubt about that!

Mis je iemand op dit moment?

Een beetje…

De laatste keer dat je bent aangehouden of gearresteerd

Gearresteerd ben ik sowieso nooit, maar ik ben wel een paar jaar geleden aangehouden toen ik met de fiets door de winkelstraat reed, wat dus tijdens openingsuren niet mag. Dat is al jaren geleden. Inmiddels wordt er nooit meer gecontroleerd, met als resultaat dat er onderhand meer fietsers voorbij komen dan voetgangers en je moet uitkijken dat je niet omver gereden wordt!

Heb je ooit frisdrank met een rietje gedronken?

Volgens mij wel, ik houd van rietjes. Het drinkt lekker op de één of andere manier.

Wat staat er in je laatste sms / whatsapp bericht?

Sms’en doe ik niet, m’n laatste Whatsapp bericht ging over films kijken op Netflix.

Hou je van pittige saus?

Nee! Je moet dus ook nooit stiekem sambal in m’n eten stoppen want ik weet serieus niet waar ik het zoeken moet. Ik vind pittig eten sowieso ook niks, niet te verwarren met gekruid overigens, want daar houd ik dan weer wel van. Maar als het echt pittig is, proef je de smaak van het eten helemaal niet meer, dat is toch zonde?

Moet je de was nog doen?

Volgens mij wel. Meestal draai ik alle wassen in het weekend omdat dat voordeliger is, soms ben ik met andere dingen bezig en heb ik daar dan geen erg in. Gelukkig heb ik ook piek en daluren dus als ik ‘s avonds laat of ‘s nachts een wasje aanzet, is dat net zo voordelig als in het weekend. Alleen hoor je dat ding dus geluid maken.

Wat is je afkomst?

Brabant natuurlijk! Ondanks dat ik nooit in Den Bosch gewoond heb (behalve die 9 maanden in ‘t ziekenhuis dan), ben ik een trotse Bosschenaar. Het staat op mijn paspoort als geboorteplaats! Sowieso ben ik ook opgegroeid in de gezelligste provincie van Nederland.

Ben je iemands beste vriend?

Dat weet ik eigenlijk niet. Het klinkt misschien heel stom, maar ik geloof niet dat iemand ooit tegen mij gezegd heeft dat ik zijn of haar beste vriendin ben. Ik zou het dus niet weten.

Ben je rijk?

In geld? Nee. Wel op een andere manier. Rijk aan levenskwaliteit, dat is veel waard!

Wat deed je om twaalf uur ‘s nachts?

Ik denk achter de computer zitten of op de bank hangen. Ik lig doorgaans niet om 12 uur op bed, meestal iets later, maar soms ook vroeger. De laatste weken is 12 uur in elk geval niet een tijdstip geweest dat ik al in mijn mandje lag.