Het is weer eens zover. Ik heb een tag gevonden! Het is niet zozeer een lijstje met vragen, meer wat kernwoorden of zinnetjes waar ik op reageer met wat het eerst in me op komt. Grappig is dat deze antwoorden dus bij iedereen heel verschillend zijn! De tag is bedacht door Ysanne.

Stom

De onvermijdelijke vooroordelen van mensen. Of het nu is over wat voor iemand je zou zijn, omdat je een bepaald soort kleding draagt of dat je woorden verkeerd geïnterpreteerd worden.

Allerstomst

Dat ik mezelf nog altijd niet kan accepteren. En daarmee bedoel ik mijn uiterlijk. Ik kan het niet, maar eigenlijk wil ik het ook niet: Waarom iets accepteren wat niet goed is, dat is zo’n beetje mijn motto. Maar soms zou ik het wel willen, heel eventjes maar. Bijna altijd moeite hebben met je eigen verschijning vreet soms best veel energie.

Dag met een gouden randje

Wanneer alles op rolletjes loopt, wanneer ik hem weer gezien heb (can’t stop smiling, ook al is het zinloos), wanneer ik een complimentje krijg wat ik nooit had verwacht en wanneer het zonnetje zich eindelijk weer laat zien en de laatste blaadjes aan de bomen in goud verandert.

Ik ben te veel een levensgenieter om slechts één dag te kunnen noemen. Mensen maken vaak de ‘fout’ om te veel in het verleden te blijven hangen en te verzuchten dat die dag of die periode zo mooi was en vergeten dat er in een leven tal van mooie dagen voorbij komen. You might miss out on the stars, while searching for the moon.

Leukste liedje

Dat wisselt per maand. Wederom ben ik niet iemand die één favoriet nummer heeft. Er is te veel mooie muziek om te ontdekken. Een oud nummer (1977) wat wel in mijn lijstje van all time favorieten staat, is deze van Meat Loaf.

Voor de niet-kenners misschien een heel wat minder bekend nummer dan het in uitgaansgelegenheden vaak grijs gedraaide Paradise by the dashboard light. Maar deze man is een muzikaal genie zoals we ze tegenwoordig niet meer hebben.

Houd van

Uitslapen, Seattle latte, zonovergoten dagen, einden fietsen, Turkse pizza, Bas en de katten, nieuwe muziek ontdekken, fotograferen, eigenlijk bij toeval nieuwe mensen leren kennen, single zijn, Bordjes met teksten, Dokter Tinus, natuurwandelingen, te veel om op te noemen.

Nooit gedacht

Dat ik ooit zo’n Instagram-junkie zou worden, terwijl ik het drie jaar geleden nog maar iets stoms vond. Ook dat ik een crush lijk te kunnen ontwikkelen voor iemand die ik totaal niet als ‘mijn type’ beschouw. Een mens staat soms versteld van zichzelf en dat is juist wel leuk. Ik blijf mezelf graag verrassen. Bewust en onbewust. 🙂

Genieten

Van het leven! Alles eruit halen wat erin zit. En daarvoor hoef je geen dare devil of wereldreiziger te zijn. Gewoon bewust zijn is meestal al genoeg.

Bang voor

Kanker, wespen en het moment dat mijn lieve beestjes niet langer bij me zullen zijn.

Hekel aan

Stofzuigen, die geweldige laarzen die gewoon echt niet lekker zitten, onrust in m’n kop, drukte in de stad, als m’n haar niet wil zitten net als ik er echt goed uit wil zien, mannen die zeuren om iets wat ik ze niet wil geven en zo kan ik nog wel even doorgaan. 🙂

Lekkerste weer

Zon natuurlijk! Het hoeft van mij niet eens echt warm te zijn, ik geniet bijvoorbeeld al met volle teugen tijdens de mooie herfstdagen, waarvan we er toch al verschillende hebben gehad. Dat je gewoon met een vestje aan of je jas open naar buiten kunt zonder het fris te krijgen.

Leukste leeftijd

Geen voorkeur. Veel mensen zouden wellicht een leeftijd uit in hun jeugd noemen of halverwege de twintig, maar dat waren voor mij nu niet bepaald tijden waar ik graag aan terugdenk. Ik ben een aanhanger van de kreet “Je bent zo oud als je je voelt” en leeftijd zegt me gewoon niet zoveel. Ik voel me niet een bepaalde leeftijd en blijkbaar straal ik dat ook uit.

Spijt van

Spijt hebben. Ik heb al eerder laten weten dat ik spijt hebben een zinloze emotie vind: Je kunt de tijd immers toch niet terugdraaien. Natuurlijk heb ik weleens spijt van een lullige opmerking, maar in grote lijnen zie ik de dingen die fout zijn gegaan eerder als goede levenslessen dan als issues waarmee ik mezelf ga kwellen dat ik zo’n spijt heb en dat ik het anders had moeten doen.

Boom op Landgoed Mariënwaerdt

Geen tijd voor

Vooruit plannen (daar maak ik niet eens tijd voor), te lang stilstaan bij vervelende dingen, mensen die mijn tijd niet verdienen.

Lekkerste eten

Heb je even? Ik ben nog steeds groot fan van zuurkoolschotel met gehakt en banaan, maar verder heb je me natuurlijk diverse keren over Turkse pizza gehoord en ben ik ook nog altijd gek op zoetigheid zoals M&M’s, toetjes en appeltaart met slagroom.

Fijnste vakantieland

Mijn eigen huis. Ik hou niet van reizen.

Vreselijk goor

Mensen die recht voor je neus een enorm stinkende scheet laten. Gatver!

Mezelf een duwtje geven

Om gemotiveerd te blijven om af te vallen. Ik ben inmiddels bijna een maand verder, maar heb geen enkel resultaat geboekt. Het getal op de weegschaal is zelfs verder omhoog gegaan terwijl ik mezelf van alles ontzeg en echt m’n best doe. Daardoor raak ik m’n motivatie een beetje kwijt.

Wil nog

Veel meer mooie herfstdagen!

Mis een beetje

Zonnige zomerdagen in m’n hangmatje en R. Ook al heb ik het nooit meer over hem.

Dansen

Afgelopen zaterdag gedaan. Bijna 3.5 uur aan één stuk. Vermoeiend maar heerlijk!