Een paar dagen publiceerde ik een lijstje met nummers op mijn iPod. Ik vertelde dat ik redelijk onafscheidelijk ben met dat kleine maar fijne apparaatje, maar het rondlopen met oordopjes in heeft ook zo z’n nadelen. Zo is de kans aanwezig dat je in het verkeer iets niet aan hoort komen en zullen mensen die zien dat je oortjes in hebt, je over het algemeen minder snel aanspreken.

Vandaag review ik een leuke gadget die uitkomst kan bieden: Een kleine bluetooth speaker die je met telefoon of tablet kunt gebruiken om je favoriete muziek af te spelen. Nou zie ik mezelf nog niet zo snel op een bankje in een park zitten met een speakertje naast me, ik vind muzieksmaak dan ergens toch weer wat te privé.

Maar tijdens de vele uren dat ik afgelopen zomer in m’n hangmat hing, had het leuk geweest om een muziekje bij de hand te hebben. De buren worden er tenslotte niet gelukkig van als ik het volume van m’n muziek binnen zo hard zet, dat het buiten goed te horen is. 🙂 Ook vind ik het op bed vaak prettig om nog even muziek te luisteren. Een item als dit komt dus zeker van pas!

Het speakertje komt van GSMpunt, waar accessoires voor diverse merken en modellen telefoons en tablets verkocht worden. Van smartphonehoesje tot accu zeg maar. De speaker is verpakt in een strak vormgegeven doosje. Eenvoudig, maar toch goed afgewerkt. De inhoud bestaat uit het speakertje, een USB-kabel om ‘m op te laden en een handleiding. Meer heb je ook niet nodig.

Omdat je met foto’s een hoop kunt weergeven behalve geluid, heb ik een filmpje gemaakt waarin ik demonstreer hoe je de speaker koppelt met de Bluetooth van je telefoon of tablet en natuurlijk hoe het geluid klinkt! En dat viel 100% mee! Ik ben nogal een zeurpiet als het op geluid aan komt en vind het niet snel echt goed. Van zo’n klein speakertje, hoe geinig het ding ook is, had ik dan eerlijk gezegd ook niet veel verwacht qua geluidskwaliteit, het klinkt echt goed!

Zoals je in de video kunt zien, schakel je Bluetooth in op je telefoon of tablet. Je drukt vervolgens op het aan/uit knopje op de speaker en om ‘m te laten vinden, druk je op het Bluetooth knopje, die vervolgens begint te knipperen. Vervolgens wordt de speaker verbonden met je device, waarbij je een geluidje te horen krijgt.

Als je vervolgens iets afspeelt (ongeacht of dat muziek is die op je telefoon staat of bijvoorbeeld Spotify) wordt deze meteen afgespeeld via de speaker. Je kunt op het apparaatje ook het volume harder en zachter zetten, maar dit kun je ook gewoon via je telefoon of tablet regelen. Zoals ik al schreef, was ik vooral positief verrast over de kwaliteit van het geluid!

Sowieso is het een handzame gadget, die je ook makkelijk in je tas mee kunt nemen bijvoorbeeld. Mocht je er wel liefhebber van zijn om buiten met een speakertje rond te lopen, kun je ‘m met het dikke koord eventueel zelfs aan je pols hangen. Just to mention. 🙂 Ik ben in elk geval erg happy met mijn nieuwe aanwinst en zal er aardig wat muzikale uurtjes mee beleven!

Heb jij wel eens een bluetooth speaker gebruikt?