Toen ik onlangs Kruidvat in liep voor een boodschap, viel m’n oog op een display met haarproducten met kokosolie. Aangezien ik kokosolie al jaren gebruik om m’n haar te verzorgen, ben ik bekend met de werking en sprak dit me ook aan. Ik stopte de Super Moisturising Coconut Conditioner en Coconut Hair Oil in m’n mandje!

De volgende dag kwamen daar de Pure Coconut Glossing Spray en Smooth Me Coconut Hair Serum bij. Voordat ik de glossing spray en het haarserum kocht, had ik de conditioner en haarolie al gebruikt en was daar erg enthousiast over geworden!

Wat is Inecto?

Eerlijk gezegd dacht ik dat deze verzorgingsproducten van Inecto nieuw waren, maar na een check op internet, blijkt het al langer te bestaan. Het bedrijf is van oorsprong Brits en de producten worden verkocht in reformwinkels zoals De Tuinen, maar dus ook bij een gewone drogisterij als Kruidvat.

Wat me vooral aanspreekt aan deze productlijn, is dat er vooral gebruik is gemaakt van natuurlijke ingrediënten, wat veel beter is dan chemische toevoegingen, die je helaas in het gemiddelde verzorgingsproduct wel tegenkomt.

Nu ben ik niet iemand die de ingrediënten op de verpakking leest, maar ik verzorg mijn haar graag goed en een verzorging op natuurbasis spreekt me ook aanzienlijk meer aan dan allerlei chemische rotzooi.

Super Moisturising Coconut Conditioner

Ik heb een haat-liefde verhouding met conditioners. Liefde omdat ik het nodig heb om mijn haar te kunnen borstelen na het wassen, haat omdat er bij mij aardig wat flesjes doorheen gaan op jaarbasis. Ik wissel dan ook regelmatig van merk in de zoektocht naar de perfecte conditioner voor niet al te veel geld.

Mijn nieuwe aanwinst zou zomaar in aanmerking kunnen komen voor het predicaat van perfecte conditioner, want ik ben er erg over te spreken! Niet alleen is de geur heerlijk, maar het product heeft een romige textuur, waardoor het goed door je haar verdeelt. Pluspunt is ook dat ik geen enorme hoeveelheid nodig heb om het volledig door mijn haar te werken, wat in mijn geval bij veel conditioners wel het geval is.

Divine Shine Coconut Hair Oil

Heb je nog niet genoeg haarserums Ester? Nee, die heb ik niet. Ik heb inmiddels iets van 5 verschillende soorten en het grappige is dat ik ze allemaal ergens anders voor gebruik. De één wanneer mijn haar in zijn natuurlijke slag valt om de krullen wat losser te maken, de ander dient als bescherming tegen hitte van de stijltang enzovoorts.

De coconut haarolie van Inecto is een wat dikkere, vettige olie die je droge punten een oppepper geeft. Ondanks dat je door de tekst op de flacon zou denken dat je de olie ook kunt gebruiken als glansproduct, zou ik daar voorzichtig mee zijn. Door het vette karakter van de olie geef ik er zelf niet de voorkeur aan om dit helemaal door mijn lokken te werken, omdat het haar dan sneller wat vet wordt.

Overigens had ik ook niet anders verwacht van een olie waar kokosvet in verwerkt is. Kokosolie bevat namelijk het meeste verzadigde vet van alle olie- en vetsoorten! Wist je dat? Ondanks dat ie dus vetter is dan de gemiddelde haarolie, vind ik ‘m erg fijn.

Ik zal hem waarschijnlijk vooral gebruiken om mijn droge punten wat te voeden. Ook hiervan is de geur weer heerlijk. Een lekkere zoetige kokosgeur zonder al te aanwezig te zijn, dus niet het idee alsof je een vloeibare Bounty in je haar gesmeerd hebt!

Pure Coconut Glossing Spray

Toevallig was ik net van plan om de glansspray van Lee Stafford te kopen, omdat ik heel glanzende lokken zo nu en dan best mooi vind. Ik had er één van Andrélon die zijn werk prima deed, maar waarvan ik de geur zo overheersend vond dat ik geruime tijd heb overwogen het product gewoon weg te gooien en niet op te maken.

Over de glansspray van Lee Stafford had ik uiteenlopende meningen gelezen en ook niet iedereen was even gecharmeerd van de geur. Voor een bedrag rond de € 8, vond ik het een risico. Totdat ik zag dat er van de Inecto Coconut lijn ook een glansspray bestond, nota bene één die je haar ook voedt tegelijkertijd. Die moest ik hebben!

Eenmaal thuis heb ik ‘m gelijk uitgeprobeerd en was aangenaam verrast! Wederom die heerlijke, maar niet overdreven kokosgeur. De flacon verspreidt een nevel en met één druk op de knop geeft ie al genoeg product af om je haar van glans te voorzien.

In tegenstelling tot de eerder gebruikte glansspray van Andrélon, vind ik dat deze een meer natuurlijke glans geeft en niet dat je poppenhaar lijkt te hebben. Mijn haar voelt ook lekker zijdeachtig aan na het sprayen, zonder dat het echt vettig wordt.

Smooth me coconut hair serum

Ik moet zeggen dat ik verrast was dat in plaats van de crème die ik verwachtte, een dikke olie tevoorschijn kwam uit de kleine tube haarserum van Inecto. Deze olie is overigens nóg dikker dan de haarolie waar ik over schreef en ook anders van kleur, meer goudgeel. De substantie is zo nog vetter en bedoeld als serum, bijvoorbeeld om na het wassen wat door je haar te verdelen.

Conclusie

Zoals ik al liet doorschemeren, ben ik verrast en positief over deze producten. Inecto heeft overigens een lijn met arganolie en diverse huidverzorgingsproducten, zoals bijvoorbeeld scrub, douchegel en een hand- en nagelcrème. Sowieso vind ik ook de verpakkingen aantrekkelijk. Dit speelse thema is ook terug te vinden op hun website.

Je koopt de verzorgingsproducten van Inecto onder meer bij De Tuinen en Kruidvat. De prijzen liggen tussen de 3 en 6 euro en zijn daarmee nog redelijk budget voor een product wat net iets exclusiever aanvoelt door gebruik van hoofdzakelijk natuurlijke ingrediënten. Bij Kruidvat kun je ze trouwens ook op de webshop bestellen.

Ben jij al bekend met de verzorgingsproducten van dit merk?