Anno 2015 kent iedereen het woord selfie wel. Het werd in 2013 uitgeroepen tot woord van het jaar door Van Dale en zelfs m’n oma kent het. We kunnen er al jaren niet meer omheen: Bijna iedereen maakt, deelt en bekijkt ze. Tenslotte is ‘aapjes kijken’ nog altijd volkssport nummer één!

Uiteraard kan een tool die het maken van de broodnodige zelfportretten net wat handiger maakt, niet ontbreken. Ik testte de Muvit selfiestick met afstandsbediening. Deze is afkomstig van Partly, een webshop gespecialiseerd in toebehoren en onderdelen van telefoons en tablets.

Selfie-stick in de verpakking

Selfiestick in de verpakking

Ondanks dat ik niet zo’n selfie queen ben die zichzelf elke dag in de frontcamera van haar iPhone bewondert en ik het vaak lastig vind om leuk op foto’s te staan, zag ik zo’n selfiestick wel zitten en ik zag ook direct andere mogelijkheden: Wat te denken van dingen vanuit een ander perspectief fotograferen, zonder dat je je in allerlei bochten hoeft te wringen!

De selfiestick komt in drie delen uit de doos: De stok zelf, die uitschuifbaar is, een klem waar je telefoon in gaat en die je met schroefdraad vastmaakt. En natuurlijk de afstandsbediening, in de vorm van een klein plat vierkantje met een knopje erop. Meer heb je niet nodig!

Handig aan deze selfiestick is dat je ‘m alle kanten op kunt buigen en draaien die je wilt. In het midden van het deel waar je de klem opschroeft, zit een tandwieltje. Als je deze losser draait, kan de telefoonklem om zijn as draaien. Ook zit er een aan de zijkant een soort vleugelmoer, waarmee je de ‘kop’ op en neer kunt bewegen. Zo kan die selfie nooit meer mislukken!

Onderdelen selfie-stick

Onderdelen selfiestick

Uiteraard moet je niet vergeten de afstandsbediening via bluetooth met je telefoon te koppelen. Dit werkt precies hetzelfde als het koppelen van elk ander Bluetooth-apparaat. De sluiterknop reageert overigens op de volumeknoppen, dus je moet wel eerst je camera-app even open zetten zoals je normaal ook zou doen.

Voor de vorm heb ik zelf natuurlijk ook een selfie gemaakt (ik heb er weleens leuker op gestaan), al moet ik wel zeggen dat de afstand voor mij wat lastig blijkt te zijn, omdat ik door mijn slechte ogen dan niet zo goed kan zien hoe de compositie is. Maar zoals ik al schreef, zal ik hem wellicht ook eerder gaan gebruiken om dingen vanuit een heel ander perspectief te fotograferen.

Foto gemaakt met selfiestick

Handig is trouwens ook dat je telefoon met hoesje al in de klem past. De stick is universeel. Er zit een mechanisme met een veer in de klem, waardoor hij mee rekt en je telefoon vastklemt tussen de ijzertjes. Aan de zijkanten zit rubber, zodat je dierbare telefoon geen krasjes oploopt.

Ik vind het nog wel een beetje eng om mijn telefoon aan zo’n stok te hangen en met mijn hoesje erom heeft ie ook iets minder grip, maar dat is een kwestie van wennen. Toen ik m’n iPhone voor het eerst in de stuurhouder op m’n fiets meenam, durfde ik ook niet harder dan 20 te rijden. 🙂

151014-selfie-stick-03

Mijn iPhone op de selfiestick

Heb jij ook een selfiestick?