Hoi lieve lezers, bir merhaba (ik ben wat Turkse woordjes aan ‘t leren). Ik stond vandaag voor een enorm lastige klus, want ik heb in één week tijd 115 foto’s gemaakt en ik vermoed dat je je er wellicht een voorstelling bij kunt maken dat het nog knap lastig was om dat aantal zodoende uit te dunnen, dat er een wat meer hapklare selectie overbleef. Maar het is gelukt!

De afgelopen week heb ik het fietsen weer opgepakt en ondanks dat ik niet eens elke dag reed en sinds maandag last van m’n rug heb, legde ik toch ruim 100 kilometer af in één week. Verder heb ik eigenlijk niet echt veel bijzonders meegemaakt, buiten m’n fietsrondjes om ben ik de stad niet uit geweest. Maar desondanks genoeg vastgelegd met m’n iPhone!

maandag 28 september

Ik snelwandelde met Bas naar de kinderboerderij aan de andere kant van Gorinchem en dus ook weer terug. Goed voor ruim zes kilometer. Dat mijn rug dat niet zo leuk vond, kwam ik helaas te laat achter. Ik mag niet hardlopen vanwege diezelfde rug (niet dat ik dat erg vind overigens), maar dat een paar km snelwandelen ongeveer hetzelfde effect heeft, had ik dus niet gedacht.

De kinderboerderij bleek gesloten, dus struinden we wat door het parkje, waar ik ook de nodige foto’s maakte, getuige de eerste vier plaatjes. Op de terugweg legde ik de combinatie van lijnen en reflecties vast bij een winkel in de binnenstad en ‘s avonds stond ik achter het fornuis om een lekkere wok-schotel in elkaar te draaien.

‘s Avonds wandelde ik nog een keer met Bas, waarbij ik de laatste vier foto’s maakte. Behalve dat het deze week aangenaam was qua temperatuur en de zon zich veel liet zien, heb ik ook genoten van de mooie wolkenluchten die erg fotogeniek waren!

dinsdag 29 september

Zoals gewoonlijk begon de dag met een wandeling, waarbij ik de strepen in de lucht spotte. Iemand opperde al dat je bijna boter-kaas-en-eieren ‘op niveau’ kon spelen. leuk bedacht! Bij Xenos spotte ik dit leuke hoekje en later ontdekte ik het online frankeren (of beter gezegd online bestellen en zelf uitprinten) van PostNL, veel handiger dan steeds erachter komen dat ik net een postzegel te weinig heb!

Bas lag intussen lekker te luieren in het zonnetje en later sprong ik op de fiets voor een rondje Woudrichem, waarbij ik weer eens naar de historische haven reed en daar wat foto’s maakte. Op de terugweg kiekte ik het water, het maisveld en de nieuwsgierige schapen.

woensdag 30 september

Woensdag behalve wandelen en fietsen niet veel bijzonders gedaan. Alle foto’s die je van deze dag ziet, maakte ik tijdens de wandeling met Bas. We gingen deze keer een stukje door een andere wijk. Zelf vind ik de (bewerkte) foto van het spoor erg gaaf en de roze bloemetjes vond ik zo lief! Geen idee wat voor ‘merk’ het is, maar dat doet er even niet toe.

donderdag 1 oktober

Het water van de Lingehaven was praktisch spiegelglad en zeker met zo’n blauwe lucht erboven, ziet dat er gewoon erg mooi uit. Bij V&D spotte ik dit leuke lijstje met een quote erin. De foto van Molly vond ik wel iets aparts hebben zo met die strepen van het zonlicht erdoor en tijdens een avondwandeling maakte ik de laatste foto in de Zusterstraat.

vrijdag 2 oktober

Grappige advertentie van Havaianas gespot in een tijdschrift en later weer op de fiets. Dit keer reed ik een route over Hoogblokland, Hoornaar en Schelluinen. Op de derde foto zie je het spitse torentje van de kerk van Hoogblokland. Mijn fiets moest ook weer eens op de foto en op de terugweg maakte ik nog de foto van de molen, dat was alweer in Gorkum. Tot slot maakte ik ‘s avonds de silhouet-foto van het Dalempoortje.

zaterdag 3 oktober

Martin belde of ik zin had om samen met hem te gaan fietsen, dus zo geschiedde. We reden over het vorige week geopende fietspad tussen Werkendam en Hank. Een mooie route om te rijden waar veel te zien was van de natuur (Biesbosch).

Onderweg maakte ik ook de nodige foto’s. Bij een eetcafé in Nieuwendijk een hapje gegeten en het bierglas van Martin op de foto gezet. Zelf had ik een glas sinaasappelsap. Eenmaal thuis had ik 42 kilometer gefietst. ‘s Avonds ging ik nog even naar Istanbul en ik maakte nog een selfie.

zondag 4 oktober

Dierendag! Natuurlijk heb ik mijn beestjes ook verwend met lekkere snoepjes, een enorme kluif voor Bas en een flesje kattenmelk voor de zwarte mormeltjes. Samen met Bas voerde ik de eendjes en maakte tussen de bedrijven door ook nog de eerste vier foto’s. We hebben later ook nog een poosje aan het water gezeten, heerlijk om even te relaxen daar! Tot slot nog een beker latte die ik later thuis maakte, even een genietmomentje!

Hoe was jouw week?