Hoi lieve lezers! Ik stond vandaag voor een lastige klus, want ik heb in één week tijd 115 foto’s gemaakt en ik vermoed dat je je er wellicht een voorstelling bij kunt maken dat het nog knap lastig was om dat aantal zodoende uit te dunnen, dat er een wat meer hapklare selectie overbleef. Maar het is gelukt!

De afgelopen week heb ik het fietsen weer opgepakt en ondanks dat ik niet eens elke dag reed en sinds maandag last van m’n rug heb, legde ik toch ruim 100 kilometer af in één week. Verder heb ik niet veel bijzonders meegemaakt, buiten m’n fietsrondjes om ben ik de stad niet uit geweest. Desondanks genoeg vastgelegd met m’n iPhone!

maandag 28 september

Ik snelwandelde met Bas naar de kinderboerderij aan de andere kant van Gorinchem. Goed voor ruim zes kilometer. Dat mijn rug dat niet leuk vond, kwam ik helaas te laat achter. Ik mag niet hardlopen vanwege diezelfde rug (niet dat ik dat erg vind), maar dat een stuk snelwandelen ongeveer hetzelfde effect heeft, had ik niet verwacht.

De kinderboerderij bleek gesloten, dus struinden we wat door het parkje, waar ik ook de nodige foto’s maakte, getuige de eerste vier plaatjes. Op de terugweg legde ik de combinatie van lijnen en reflecties vast bij een winkel in de binnenstad en ‘s avonds stond ik achter het fornuis om een lekkere wok-schotel in elkaar te draaien.

‘s Avonds wandelde ik nog een keer met Bas, waarbij ik de laatste vier foto’s maakte. Behalve dat het deze week aangenaam was qua temperatuur en de zon zich veel liet zien, heb ik ook genoten van de mooie wolkenluchten die erg fotogeniek waren!

dinsdag 29 september

Zoals gewoonlijk begon de dag met een wandeling, waarbij ik de strepen in de lucht spotte. Iemand opperde al dat je bijna boter-kaas-en-eieren ‘op niveau’ kon spelen! Bij Xenos spotte ik dit leuke hoekje en later ontdekte ik dat online post frankeren van PostNL handiger is dan steeds erachter komen dat ik postzegels te weinig heb!

Bas lag intussen lekker te luieren in het zonnetje en later sprong ik op de fiets voor een rondje Woudrichem, waarbij ik naar de historische haven reed en daar wat foto’s maakte. Op de terugweg kiekte ik het water, het maisveld en nieuwsgierige schapen.

woensdag 30 september

Woensdag behalve wandelen en fietsen niet veel bijzonders gedaan. Alle foto’s die je van deze dag ziet, maakte ik tijdens de wandeling met Bas. We gingen deze keer een stukje door een andere wijk. Zelf vind ik de foto van het spoor gaaf en de bloemetjes vond ik zo lief! Geen idee wat voor soort het is, maar dat doet er even niet toe.

donderdag 1 oktober

Het water van de Lingehaven was spiegelglad en met zo’n blauwe lucht erboven, ziet dat er erg mooi uit. Bij V&D spotte ik dit leuke lijstje met een quote. De foto van Molly vond ik iets aparts hebben met die zonlichtstrepen en tijdens een avondwandeling maakte ik de laatste foto in de Zusterstraat.

vrijdag 2 oktober

Grappige advertentie van Havaiana’s gespot in een tijdschrift en later weer op de fiets. Dit keer reed ik een route over Hoogblokland, Hoornaar en Schelluinen. Op de derde foto zie je het spitse torentje van de kerk van Hoogblokland. Mijn fiets moest ook weer eens op de foto en op de terugweg maakte ik de foto van de Oostmolen. Tot slot maakte ik ‘s avonds de silhouetfoto van het Dalempoortje.

zaterdag 3 oktober

Martin belde of ik zin had om samen met hem te gaan fietsen, dus zo geschiedde. We reden over het pas geopende fietspad tussen Werkendam en Hank. Een mooie route om te rijden waar veel te zien was van de natuur.

Onderweg maakte ik ook de nodige foto’s. Bij een eetcafé in Nieuwendijk een hapje gegeten en het bierglas van Martin op de foto gezet. Eenmaal thuis had ik 42 km gefietst. ‘s Avonds nog even naar Istanbul en maakte een selfie.

zondag 4 oktober

Dierendag! Natuurlijk heb ik mijn beestjes verwend met lekkere snoepjes, een enorme kluif voor Bas en kattenmelk voor de zwarte mormeltjes. Samen met Bas voerde ik de eendjes en maakte ook nog de eerste 4 foto’s. We hebben later ook nog een poosje aan het water gezeten, heerlijk om even te relaxen daar! Tot slot een beker latte die ik thuis maakte, even een genietmomentje!