Stiekem vind ik dit nieuwe onderdeel één van de allerleukste artikelen om te schrijven. Ik heb nu eenmaal een enorme zwak voor het beantwoorden van vragen en hoe meer random, hoe beter. Vandaag dus de derde bladzijde van het Duizend Vragen boekje, met vraag 29 tot en met 42.

29. In hoeveel huizen heb je gewoond?

Even tellen hoor: Inclusief mijn ouderlijk huis en de plek waar ik nu woon, komt dat op 7 uit. Best wel veel, vind ik zelf. Ik ben het meest verhuisd in de tijd dat ik nog een relatie had. In mijn eerste relatie van zes jaar, maar liefst 3 keer. Het langst wat ik op één adres gewoond heb (buiten bij m’n ouders), is de plek waar ik nu woon. Ik zit hier inmiddels ruim 11 jaar.

30. Wat is jouw guilty pleasure?

De reality-soap van Roy Donders. Ontzettend vermakelijke tv, al heb ik soms wel een beetje last van plaatsvervangende schaamte als trotse Brabander. Hoezo zoek je de Berlijnse muur. En dan nog beweren dat je ‘echt van de historie’ bent.

Verstand op nul en lachen, gieren brullen. Een andere guilty pleasure is mijn huidige crush. Hij is zo aantrekkelijk dat het verboden zou moeten worden. Al blijkt dat mij mij juist als trigger te werken. :-) They say the poisoned vine breeds a finer wine…

31. Welk boek heb je het laatst gelezen?

Het boek wat ik het laatst heb gelezen, heet Lekker is dat, geschreven door Anne West. Een vermakelijk en lekker vlot leesbaar geschreven boek over iets met een ijssalon, de vrouw-van en de vriendin-van. Uiteindelijk is de man in kwestie de enige die verlies draait.

32. Waarom heb je het kapsel dat je nu hebt?

Of je echt van een kapsel kunt spreken weet ik niet. Ik ben inmiddels alweer een paar jaar lang haar aan het kweken en dat is dus geen andere kwestie dan gewoon laten groeien en zo heel af en toe (lees: hooguit eens per 3 maanden), de schaar erin om dode puntjes te laten verwijderen.

Al kan ik dat tegenwoordig ook zelf. Het valt nu een stukje over m’n schouder en de bedoeling is dat ‘t tot halverwege m’n rug komt. Nog even sparen dus. Ik heb geen idee hoe echt lang haar mij staat, in tegenstelling tot zo’n beetje 99% van alle vrouwen, heb ik dus nog nooit eerder lang haar gehad. Altijd echt kort of hooguit schouderlengte.

33. Ben je verslaafd aan je telefoon?

Valt best mee. Ik weet hoe verslaafd aan je telefoon eruit kan zien, ik ben met iemand bevriend geweest die dat dus echt was. Daar kon je geen normaal gesprek meer mee voeren zonder dat elke paar minuten dat telefoontje werd opgepakt om ‘even dit’ te doen. Zelf laat ik mijn telefoon overdag meestal links liggen. Pas als ik op bed lig of me erg verveel, ga ik op social media kijken. Tussendoor doe ik weleens wat, maar ik kan prima een paar uur zonder.

34. Hoeveel geld staat er nu op je bankrekening?

Nooit genoeg. heb een uitkering, dus je kunt je er vast een voorstelling van maken.

35. In welke winkel kom je graag?

Ik ben gek op de Spar hier in Gorinchem en daarnaast kom ik graag bij HEMA en Kruidvat. Qua kledingwinkels loop ik eens in de zoveel tijd ONLY binnen en het zou zomaar kunnen dat ik fan ga worden van Primark, nu er vanaf 1 december één in Dordrecht komt, wat dus vlakbij is.

36. Welk drankje bestel je in een café?

Bier

37. Weet jij wanneer het tijd is om te vertrekken?

Ik ben absoluut geen plakker. Ik zal nooit de laatste zijn die van een feestje vertrekt, tenzij ik met iemand ben die dat wel doet en waarvan ik afhankelijk ben qua vervoer naar huis. Ik raak meestal snel verveeld en zal dus niet snel tot het laatste moment blijven zitten.

38. Als je voor jezelf zou beginnen, wat zou dat dan zijn?

Ik heb werkelijk geen idee. Andere mensen zouden misschien invullen dat ik waarschijnlijk iets met grafische vormgeving of tekst zou doen, maar dat lijkt me niks. Als hobby: Ja, maar als werk is dat een no-go. Dat zou de dood van mijn creativiteit betekenen. Volgens mij heb ik al eens eerder uitgelegd hoe dat werkt bij mij.

39. Wil jij altijd winnen?

Ik kan prima tegen m’n verlies

40. Ga je naar de kerk?

Niet meer. Vroeger in m’n jeugd wel, al was dat ook niet heel frequent.

41. Welk cijfer zou je je gezicht geven?

Een drie.

42. Was je goed op school?

Best wel. Ik kon altijd goed leren, terwijl ik er niet eens veel moeite voor deed.

Wat is jouw guilty pleasure eigenlijk? Biecht maar op!