Als je mijn blog langer volgt, zul je het woord veerdienst nogal eens voorbij hebben zien komen. Ik ben al jaren trouwe klant en word tegenwoordig door Riveer zelfs al ‘huisfotograaf’ genoemd. Mijn veerdienst gerelateerde berichtjes worden vaak geretweet en er stond ook al diverse keren een foto van mij in de nieuwsbrief.

Alle nieuwtjes rondom dit bedrijf houd ik bij via hun Facebookpagina, dus was de aankondiging voor de op zaterdag 7 november geplande ‘open boot’ niet bepaald mis te kijken: Een feestelijke aangelegenheid ter ere van de vernieuwing van hun grootste voetveer, de Gorinchem VIII.

Leuk om te vertellen is overigens dat ik een paar weken eerder door Riveer benaderd werd of ze een door mij gemaakte foto van de inmiddels gereviseerde boot mochten gebruiken. Waarvoor was nog niet bekend.

Maar nadat ik als bedankje voor het gebruik van de foto vier dagkaartjes en een sleutelhanger had ontvangen, volgde een week later een briefje vergezeld van een postertje met de aankondiging voor de open dag, met mijn foto als achtergrond!

Poster van Riveer met mijn foto

Zoals je op de aankondiging kunt lezen, kon je tussen 1 en 4 uur ‘s middags gratis met de vernieuwde boot overvaren, tegelijkertijd genieten van een bakkie koffie verzorgd door Koffie K-tje en op je gemak alle vernieuwingen bekijken. Ik stapte om kwart over één aan boord en had een attentie in de vorm van een plantje meegenomen.

Vervolgens een praatje gemaakt met het ‘ontvangstcomité’: Andrea Haubrich (pontbaas van veer Herwijnen – Brakel), Johan Hania (bedrijfsleider), die me zelfs van naam kende en een vrouw die ik herkende, maar waarvan ik de naam even niet weet.

Voordat ik in de rij ging voor koffie, liep ik eerst naar binnen om het nieuwe interieur te bekijken en met m’n iPhone vast te leggen. Het was niet overdreven druk, dus kon ik prima foto’s maken zonder dat er continu mensen voor m’n neus liepen of dat ik anderen in de weg liep. Ik zag ook diverse anderen foto’s maken (de meesten met spiegelreflex, die ik dus thuis had laten liggen).

Ondanks dat ik er de vorige dag al iets van had gezien, nadat ik vanwege rugpijn onverwachts met de pont naar huis ging op de terugweg van een fietstochtje, heb ik nu alles goed kunnen bekijken en was ik erg verrast over de gedaanteverwisseling die de veerboot heeft ondergaan. Ik genoot van een beker latte macchiato en stapte rond kwart voor twee weer in Gorkum aan wal.

Het was trouwens erg tof om mijn eigen foto ook aan boord terug te zien. Ik had ‘m op Facebook wel voorbij zien komen, maar er waren dus ook flyers en posters gedrukt van de aankondiging met mijn foto, die op diverse plekken op de boot lagen en hingen. Ik ben dus best trots dat één van mijn foto’s, nota bene ‘gewoon’ met m’n iPhone gemaakt, voor zoiets gebruikt is.

Dankzij de foto’s kun je een aardige indruk krijgen van hoe het eruit ziet. Een hele verandering (en verbetering) en opzichte van de rode kuipstoeltjes die lange tijd dienstdeden als meubilair.

Er is in samenwerking met een architect gekozen voor loungebanken, krukken en tafeltjes om het sociale aspect te versterken en ook om mensen de gelegenheid te geven om tijdens de overtocht te werken, als een soort flex werkplek. Er zijn ook stopcontacten, waar je bijvoorbeeld je laptop kunt inpluggen. Goed over nagedacht!

Ondanks dat ik mezelf nog niet zo snel met een laptopje (die ik niet eens heb) op een barkruk zie zitten, vind ik de nieuwe loungebanken echt heerlijk zitten en het oogt nu eerder als een stijlvolle uitgaansgelegenheid, dan als het eerste het beste pontje waarmee je de Merwede oversteekt. Wat mij betreft mogen de overtochten vanaf nu dus ook best wat langer duren!

Heb jij de vernieuwde veerboot al gezien?