Binnenkort, om precies te zijn over iets meer dan 2 weken, heb ik een bruiloft en daar hoort een passende outfit bij. Nu gebiedt de eerlijkheid me te zeggen dat ik niet echt loop te trappelen om een bruiloft te bezoeken (ik heb zo mijn eigen ideeën over het huwelijk) en ondanks dat ik nieuwe kleding kopen normaal leuk vind, is het nu eerder een blok aan m’n been.

Er is weliswaar geen dresscode, maar ik wil voor een dergelijke gelegenheid toch eens iets anders kiezen dan het zoveelste H&M’etje. Maar dat dat nog vrij lastig is, heb ik proefondervindelijk vast kunnen stellen.

Ja, de winkels hangen vol met feestelijke kleding en je zou zeggen dat dat in mijn voordeel is, maar niets is helaas minder waar. Iets wat ik nog altijd onlogisch vind, is dat veel feestkleding bestaat uit mouwloze tops en jurkjes en daar ga ik écht niet in lopen in december. Mij te koud!

Verder is er een hoop leuks te scoren met luxe stoffen en aparte ontwerpen, maar ik ben niet iemand die een bak geld uitgeeft aan een outfit die ik één keer zal dragen. Aangezien ik verder nooit feestjes heb en met kerst vrijwel altijd alleen thuis zit, wil ik iets kopen wat ik de rest van het jaar ook kan dragen. Feestelijk, maar draagbaar, dus.

Omdat ik wat anders wil dan een jurkje van twee tientjes, kijk ik ook in winkels waar ik normaal niet kom, omdat het aanbod boven mijn budget is. Tot nu toe heb ik op een twijfelrok van Eksept en een misschien-best-leuk-bloesje van Vero Moda na, niet echt iets gevonden wat meteen in de emmer was. Maar als ik bovenstaande jurkjes van Esprit bekijk, zijn er zeker een paar bij waarvan ik denk: Ja, dat zou ‘m zomaar kunnen zijn! Morgen maar eens de winkel inlopen!

Welke jurk zou jij kiezen?