Ik heb een weekje overgeslagen, maar vandaag lees je mijn antwoorden op een nieuwe selectie vragen uit het 1000 Vragen boekje. Je leest dit keer onder andere hoe mijn ideale trouwjurk eruit zou zien, hoe vaak ik op Facebook kijk en met wie ik voor het eerst gezoend heb.

43. Hoe lang sta je gemiddeld onder de douche?

Als ik m’n haar moet wassen, sta ik er al gauw een kwartier tot twintig minuten onder. Als dat niet hoeft, ben ik meestal binnen vijf minuten klaar. Ik verspil liever geen tijd.

44. Denk je dat er buitenaards leven bestaat?

Ik weet ‘t niet echt. Soms denk ik van wel en soms ook van niet. Ik vind het ergens egoïstisch om te denken dat wij op aarde de enige levende wezens zijn (mensen en dieren), maar aan de andere kant vind ik het idee van ‘marsmannetjes’ ook weer een beetje te ver gaan. Lastige vraag!

45. Hoe laat sta je meestal op?

Dat verschilt. In elk geval niet te vroeg! Gemiddeld tussen 9 en 10, maar het gebeurt regelmatig dat ik pas veel later m’n bed uit rol. Ik heb nu eenmaal een erg goede relatie met mijn bed.

46. Vier je altijd uitgebreid je verjaardag?

Nee, helemaal niet. Als kind wel, ik vond jarig zijn echt geweldig. Als volwassene niet zo. Toen ik begin dit jaar 40 werd had ik graag voor één keer iets speciaals gedaan, maar zelfs daarbij werd ik aan alle kanten tegengewerkt en uiteindelijk zat ik thuis met een handjevol visite.

47. Hoe vaak per dag kijk je op Facebook?

Geen idee, ik hou het niet bij. Als ik weinig omhanden heb en op de bank hang, kan dat best vaak zijn, maar als ik druk bezig ben of niet thuis, dan is dat hooguit een paar keer. Verschilt dus erg!

48. Wat is je favoriete ruimte in huis?

Mijn favoriete nestel-hoekje in de bank en natuurlijk mijn bed! Ook al is mijn slaapkamer stukken minder gezellig ingericht dan mijn woonkamer.

49. Wanneer heb je voor het laatst een hond (of ander dier) geaaid?

Vanmorgen nog. Ik heb een hond en 2 katten en die aai ik vaak.

50. Wanneer ben je op je best?

Als ik een probleem (bij voorkeur iets met code) op moet lossen waar ik alle zeilen voor bij moet zetten en er dan vervolgens nog in slaag ook. En ook als hij naar me kijkt met die speciale blik. Dan voel ik me opeens niet lelijk en dik meer, maar ben ik op en top vrouw!

Boekje met 1000 vragen

51. Met wie zoende je voor het eerst?

Ik denk dat dat mijn allereerste vriendje is geweest. Jeroen. Ik had iets met hem toen ik in Zeist op school zat. Overigens is het nooit verder gekomen dan zoenen. Hij wilde wel, maar ik was er nog lang en breed niet aan toe en verzon allerlei smoesjes waarom het niet zou kunnen.

52. Welk boek heeft veel indruk op je gemaakt?

The boy in the striped pajama’s is een indrukwekkend en verscheurend boek over een tragisch verhaal wat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ik ben normaal bepaald geen fan van oorlogsliteratuur, maar dit boek kwam op mijn pad en ik heb er nog lang aan gedacht.

53. Hoe zie je ideale trouwjurk eruit?

Vooropgesteld dat ik ooit zou willen trouwen (wat ik per definitie NIET wil), zou ik iets kiezen met veel kant, want dat vind ik nu eenmaal mooi. En verder een strak lijfje en een wijd uitlopende rok, omdat dat het enige model jurk is wat mij staat.

54. Ben je bang in het donker?

Ja, stiekem nog altijd. Als kind was ik het al, maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik het nog steeds ben. Niet om in het donker op straat te lopen, wel bang voor écht donker. Dat je niks meer ziet. Mijn grootste nachtmerrie is dan ook dat ik ‘s nachts wakker word en dat de stroom is uitgevallen en er nergens meer lichten aan zijn en ik ze ook niet meer aan kan doen.

55. Welke sieraden draag je dagelijks?

Ik heb zoveel sieraden, dat ik vaak afwissel. Maar ik ben wel iemand die dan langere tijd hetzelfde setje armbandjes of dezelfde ketting draagt. Oorbellen draag ik meestal maandenlang dezelfde. Momenteel heb ik de drie paar ringetjes die ik bij OhSoHip kocht al een paar maanden in en mijn helix- en traguspiercings draag ik altijd.

56. Vinden kinderen jou leuk?

Ik vind kinderen over het algemeen niet zo leuk, of dat wederzijds is of dat ze mij wel leuk vinden, kan ik niet vertellen. Ik zie nooit zoveel kinderen. Ze spreken me soms aan op straat, maar dat is vrijwel altijd met de vraag of ze het hondje mogen aaien. Ik doe nooit onaardig tegen kinderen, maar ik om nou te zeggen dat ik ze leuk vind…

Wanneer ben jij op je best?