Stiekem begint dit toch een soort guilty pleasure te worden: Elke week weer een nieuwe bladzijde van het 1000 vragen aan jezelf boekje van Flow openslaan en die vervolgens uitwerken op mijn blog. Dit is inmiddels de vijfde editie en aangezien ik zelfs na het beantwoorden van deze vragen nog maar bij de 70 ben, zal dit een behoorlijk langlopende serie gaan worden!

57. Welke films kijk je liever op de bank dan in de bioscoop

Ik ga niet zo vaak naar de bioscoop, alleen als er een film uit is die ik echt móet zien, maar verder nooit. Ik kijk dus 95% van de films op de bank. Sowieso omdat ik dan de ondertiteling tenminste wél kan lezen.

58. Hoe mild ben jij in je oordeel?

Dat verschilt per persoon en per situatie. Ik heb vaak een vrij uitgesproken mening en steek die niet onder stoelen of banken, maar ik vind mezelf doorgaans nu ook weer niet heel hard. Ik denk dus dat het meest passende antwoord is dat het verschilt.

59. Ben je een goede slaper?

Als ik eenmaal slaap ben ik net Doornroosje, maar het in slaap komen is nogal eens een issue. Bij tijd en wijle heb ik weer zo’n periode dat ik met gemak tot drie of vier uur ‘s nachts wakker lig, terwijl ik dus wel al netjes ergens tussen 10 en 11 te bedde ben gegaan. Meestal accepteer ik het maar voor zolang het duurt, in de wetenschap dat het vanzelf weer over gaat.

Mijn bed

60. Wat is je laatste ontdekking?

Dat ik de tl-balkjes die aan de kastjes boven het aanrecht zijn gemonteerd naar voren kan draaien zodat ik wat meer licht op mijn werkblad heb. En die dingen hangen er dus al minstens acht jaar!

61. Geloof je in leven na de dood?

Eigenlijk is de dood en alles wat er eventueel na zou komen een zwart gat voor mij. Ik denk er niet of nauwelijks aan en wil er ook niet aan denken. Geen mening dus.

62. Op wie ben je boos?

Op mijn vader. Al is dat eigenlijk meer verdriet dan boosheid.

63. Gebruik je vaak het openbaar vervoer?

Niet overdreven vaak, tenzij je de veerdienst meetelt, want daar maak ik zo ongeveer het meest gebruik van, van alle vervoersmiddelen. Met de trein ga ik zo nu en dan wel eens, in een bus zit ik praktisch nooit en daar ben ik eigenlijk maar wat blij om. Ik vind bussen helemaal niets.

64. Wat heeft je het meest verdriet gedaan?

Ik kan zo snel niet één ding bedenken wat me veel verdriet heeft gedaan en waar ik ook op mijn blog iets over wil loslaten, maar over het algemeen kan ik erg verdrietig worden als mensen me niet met respect behandelen, me voor dingen aanzien die ik absoluut niet ben of misbruik van me proberen te maken, al word ik om dat laatste meer boos dan verdrietig.

65. Ben je geworden wat je vroeger wilde worden?

Nou niet echt! Ik heb nooit echt serieus een voorkeur voor een bepaald beroep gehad, zelfs toen ik van de middelbare school af kwam, wist ik totaal niet wat ik wilde worden. Maar ik kan me wel herinneren dat ik een blauwe maandag kapster wilde worden en dat is ‘m dus niet geworden. Dat zou sowieso echt onmogelijk zijn met mijn slechte ogen. 🙂

66. Op welk nummer kun je lekker dansen?

I’m so excited van The Pointer Sisters! In de tijd dat ik nog uitging, sprong ik altijd de dansvloer op wanneer dit nummer voorbij kwam. Heerlijk! Ook iets van Shakira of lekkere latin doet het goed om de heupen even lekker los te schudden!

67. Welke eigenschap waardeer je enorm in een geliefde?

Ik vind intelligentie erg belangrijk. Ik moet een goed (serieus) gesprek met iemand kunnen voeren en daar mag ook best een beetje pit in zitten. Ik hoef niet zo nodig een man die het altijd met me eens is.

Ik hou ervan als mensen een eigen mening hebben en zeker een geliefde moet aan die voorwaarde voldoen. Verder vind ik loyaliteit een mooie eigenschap en vind ik het heerlijk als hij me aan het lachen kan maken.

68. Wat is je grootste aankoop geweest?

Ik hou echt niet van grote bedragen uitgeven. Sterker nog: Dat vind ik nogal moeilijk. De grootste aankoop die ik me kan herinneren, is mijn spiegelreflexcamera, die ik na lang twijfelen en sparen in 2013 kocht.

Ik nam er meteen een extra lens en een goede cameratas bij en was in totaal iets meer dan € 1100 kwijt. Een enorm bedrag voor mij. Ik was de eerste tijd ook bang dat ik spijt zou krijgen, maar gelukkig is dat nooit gebeurd!

69. Geef je mensen tweede kansen?

Dat ligt er in het geheel aan wat er is voorgevallen. Sommige mensen wil ik nooit, maar dan ook echt nooit meer zien en anderen geef ik misschien wel een tweede kans. Dat verschilt dus per situatie. Ik vind mezelf over het algemeen wel redelijk vergevingsgezind, maar je kunt ook te ver gaan. Die grens is wel wat opgetrokken, vroeger liet ik echt idioot vaak over me heen lopen.

70. Heb je veel vrienden?

Nee, ze zijn op één hand te tellen. De laatste paar jaar zijn er zelfs nog verschillende afgevallen. Mensen die opeens andere verwachtingen van vriendschap bleken te hebben waar ik me niet in kon vinden of contacten die verwaterden. Soms zou ik wel willen dat ik meer vrienden had, maar ik vind contacten leggen nu eenmaal erg lastig en mensen vertrouwen nog meer.

Je krijgt goede vrienden niet bij een pak melk en bij verenigingen gaan is ook geen garantie voor vriendschap. Sowieso ben ik ook niet iemand die veel mensen om zich heen nodig heeft, dus dit past ook beter bij me! De paar mensen die ik als vriend zie, zijn ook echt waardevol.