Een nieuwe week en dus tijd voor een nieuw lijstje! Vandaag lees je mijn antwoorden op vraag 71 tot en met 84 en kom je onder meer te weten hoe vaak ik sport, in welke outfit ik me mooi voel en of ik ooit op tv ben geweest. Leuke vragen weer en hopelijk nog leukere antwoorden!

71. Van welk woord krijg je de kriebels

Het woord ‘meis’ in de context van bijvoorbeeld “Dat heb je goed gedaan meis.” Zo vreselijk dat ik dat vind. Daar gaan echt m’n nekharen van overeind staan. Waarom weet ik niet echt, ik kan me niet anders herinneren dan dat ik het vreselijk vond. Een tante van mij gebruikte overigens altijd ‘wijffie’, dat vind ik ook al zoiets, maar nog net iets minder erg dan ‘meis’.

72. Ben je ooit op tv geweest?

Ja. Ik was ooit behoorlijk fanatiek Robbie Williams fan en ik had een kaartje gekregen / gewonnen voor de televisieshow van Paul de Leeuw, waar hij in zou optreden. Ik had een cadeautje voor Robbie meegebracht en kreeg zelfs de kans om deze te overhandigen. Ik kreeg er een kus op m’n wang voor terug. Ik ben twee keer in beeld te zien geweest, al moet je bij één van de twee keer wel héél goed kijken, omdat het vanaf een afstandje is en vrij snel voorbij.

Daarnaast ben ik (was ik haast vergeten) te zien geweest in de tv-serie Dokter Tinus, waar voor ik korte tijd gefigureerd heb. Ik ben daar wel vrij snel mee gestopt, omdat ik het chaotische karakter van zo’n set slecht trok en het idee van mezelf op tv eigenlijk meer eng dan leuk vond.

73. Wanneer was je voor het laatst zenuwachtig?

Toen ik mijn crush onlangs vertelde dat ik gevoelens voor hem had. Ik wist al dat het kansloos was, maar wilde toch dat hij het wist. Omdat ik het kwijt wilde, maar ook omdat ik van openheid en eerlijkheid houd en niet achteraf verweten wil krijgen dat ik me op een bepaalde manier naar hem toe zou gedragen vanwege die gevoelens.

Maar toen was ik dus echt bloednerveus, ik kwam zelfs niet meer uit m’n woorden en dat komt bij mij niet vaak voor. Zeker omdat ik vaak van tevoren al helemaal uitdenk wat ik wil zeggen. En hij zat daar maar tegenover me, heel aandachtig naar me te luisteren en mooi te wezen. Ik had het niet meer! Hij pakte het gelukkig goed op.

Muurdecoratie in mijn woonkamer

74. Wat maakt thuis, thuis voor jou?

In de eerste plaats mijn huisdieren, maar ook de spullen die hier staan, de inrichting die ik zelf in de loop der tijd heb samengesteld. Mijn favoriete hanghoekje op de bank, m’n stekkie achter de computer, mijn aan alle kanten krakende, maar nog altijd fijn liggende bed, sterrenprints all over the place en de muren in verschillende tinten grijs. That’s my place, my home.

75. Waar haal je je nieuws vandaan?

Vrijwel alleen van social media. Ik lees geen kranten en kijk zelden of nooit naar het nieuws. Eigenlijk is dat een bewuste keuze. Ik raak altijd gedeprimeerd van wat ik zie en lees. Natuurlijk is het niet zo dat ik mijn ogen sluit voor alle ellende in de wereld, maar ik wil het liever filteren en zelf de keuze maken welk nieuws ik wil weten of niet.

Door jezelf te verplichten het nieuws op tv en de kranten bij te houden, verander je de wereld ook niet. Overigens is al vaker gebleken dat ik echt belangrijk nieuws vaak al veel eerder wist dan dat het op tv of in de krant verscheen.

76. Wat is je favoriete sprookje?

Dat ik naar sprookjes keek, is al wel héél lang geleden en ik kan me niet voor de geest halen dat er één was die er met kop en schouders bovenuit stak. Tegenwoordig heb ik helemaal niets meer met sprookjes, dus ik zou het werkelijk niet weten. Ik vind het verhaal van Assepoester altijd nog wel mooi, maar dat is eigenlijk gewoon het eerste wat in me opkomt.

77. Wat is jouw humor?

Als ik het nu ga hebben over mijn humor ben ik snel klaar: Ik ben absoluut niet grappig. Het soort humor wat ik leuk vind, is vooral droog. Seksistische of flauwe grappen vind ik totaal niet lollig en humor die over anderen gaat, keur ik af.

Het soort humor zoals bijvoorbeeld in de tv-serie Dokter Tinus of van de komiek Ronald Goedemondt vind ik wel leuk! En Buurman & Buurman, al valt dat misschien weer onder een andere categorie, maar die twee zijn hilarisch!

78. Hoe vaak sport je?

Op het moment weinig. Mijn sport bestaat overigens uitsluitend uit fietsen en wandelen, omdat ik vanwege een lastige rug niet naar de sportschool kan. Hardlopen is me verboden (ook vanwege de rug) en teamsporten kan ik vanwege m’n slechtziendheid niet doen.

Lopen doe ik elke dag, al zijn dat de laatste tijd niet zo vaak echt lange afstanden. Het fietsen ligt momenteel zo goed als stil, zoals meestal in de koudere maanden van het jaar. Sowieso heb ik sinds het ongeluk vorig jaar sneller rugpijn dan eerst, dus dat is niet echt motiverend om stevig aan de slag te gaan met wat voor sport dan ook.

79. Ben jij onvergetelijk?

Er zijn veel mensen die zich me weten te herinneren, zelfs wanneer ze me lang niet meer hebben gezien of slechts vluchtig ontmoet. Toch herinneren ze zich mij. Blijkbaar heb ik iets waardoor mensen me onthouden, dus kan ik wel stellen dat ik redelijk onvergetelijk ben. :-) Uiteraard hoop ik dat ik in de meest gebruikte zin van het woord ook onvergetelijk ben voor bepaalde personen!

iPhone 6S

80. Welke twee dingen kun je niet missen?

Mijn iPhone en Bas, al is dat geen ding maar een dier. Eigenlijk horen de katten daar ook wel bij, maar met Bas heb ik zo’n bijzondere en intense band, ik weet nu al dat ik het heel moeilijk ga krijgen als mijn lieve hondje er niet meer is. Hij is inmiddels ruim 12 jaar, dus al niet bepaald de jongste meer, maar hij is nog steeds kerngezond en actief, dus ik hoop dat dat nog lang zo blijft!

81. Wat zou je doen als je vijf jaar in de gevangenis zat?

Ik heb onlangs nog gedroomd dat ik voor langere tijd in de gevangenis zat! Niet omdat ik dingen heb gedaan die in aanmerking komen voor detentie, maar dromen over gevangenschap schijnt te betekenen dat je je opgesloten voelt in een bepaalde situatie en je niet vrijelijk kunt uiten. Dat zou inderdaad weleens kunnen kloppen.

Maar wat ik zou doen als ik echt in de bak zat? Vooropgesteld dat ik daar waarschijnlijk ook geen smartphone zou mogen gebruiken, zou ik denk ik dingen bedenken om te maken, beetje creatief bezig zijn. Verder zou ik waarschijnlijk veel lezen en muurtekeningen maken.

82. Waar werd je vroeger blij van?

Vrijdagen! Daar leefde ik voor! Zoals ik vaker verteld heb, zat ik acht jaar lang in Zeist op school, waarvan ik zes of zeven jaar intern heb gewoond. Wat dus inhield dat ik van maandagmorgen tot en met vrijdagmiddag daar woonde. Ik vond het vreselijk. Vrijdag en dan met name het moment dat de school uit was en ik weer naar huis mocht, daar werd ik het meest blij van!

83. In welke outfit voel je je mooi?

Dat verschilt. Momenteel heb ik al wekenlang zo’n periode dat ik me zelfs in m’n mooiste en meest flatterende jurkje nog een HEMA-worst voel, maar soms heb ik gelukkig ook dagen dat dat iets minder erg is en dat ik me wel prettig en vrouwelijk voel in een bepaalde outfit. Echt mooi voel ik mezelf overigens nooit, al komt het in de buurt als hij op die speciale manier naar me kijkt. Dan zijn alle pondjes te veel, wallen onder m’n ogen en rafelige nagels even vergeten…

84. Wat ligt er op je nachtkastje?

*Loopt naar slaapkamer*. Er staat op mijn nachtkastje een lampje, een digitale wekker en zo’n kunststof ladekastje waar wat tubetjes zalf, een flesje lavendelolie voor als ik niet kan slapen en sieraden die ik onlangs heb gedragen in liggen, maar er ligt niet zo vaak iets op mijn nachtkastje. Zodra ik op bed lig mijn telefoon en daarnaast regelmatig een boek en dan heb je het wel gehad.

Wanneer voel jij je mooi?