Vandaag staat het tweede jaaroverzicht van 2015 op het programma. Grappig genoeg lopen de overzichten voor mij op in arbeidsintensiviteit. Het blogjaar-artikel had nog niet eens zoveel werk omhanden, voor het foto-item moet ik al m’n mappen door en voor het grote jaaroverzicht op 31 december, moet ik m’n complete blogarchief van 2015, de foto’s en als het even kan ook mijn social media kanalen afstruinen naar hoogtepunten van afgelopen jaar.

Vandaag kijk ik in elk geval terug aan de hand van iPhone foto’s. 9 per maand. In tegenstelling tot het meer persoonlijke overzicht wat je morgen krijgt voorgeschoteld, heb ik bij dit item juist de mooiste foto’s per maand gekozen, ongeacht of er een verhaal aan vast zit. Kijk je mee?

januari

De eerste maand van het jaar was in de eerste plaats vooral nat en vervolgens werd het koud en kregen we ook sneeuw. Ik ging met m’n moeder en Bas wandelen bij een natuurgebied dicht bij huis, reisde voor een doos Bossche bollen voor mijn veertigste verjaardag naar Den Bosch, kreeg een verrassingsontbijt op mijn verjaardag van m’n moeder en ging met Bas naar Leerdam en met een vriendin fotograferen in de griend.

februari

In februari legde ik heel wat kilometers af op mijn stoere tweewieler en legde ik ‘t ene Hollandse landschap na de andere zonsondergang vast. Het was fris, maar goed te doen. Ook fietste ik elke week wel een keer naar Almkerk, waar oma destijds (tijdelijk) in een verzorgingstehuis zat. Raar idee dat ze inmiddels, na weer een periode thuis te zijn geweest, definitief in zo’n tehuis zit, maar dan weer ergens anders. Het is maar gelukkig dat je niet alles van tevoren weet.

maart

Ook deze maand fietste ik weer de nodige lange afstanden. Onder meer naar kasteel Dussen en Waalwijk. Verder waren er diverse mooie zonsondergangen te zien, was ik in Tilburg aanwezig bij de beëdiging van m’n moeder als volontair van de politie en prijkte de foto van ‘klushond’ Bas op de Facebookpagina van GAMMA Gorinchem. Tot slot had ik ook nog een gezellig feestje.

april

Het werd al echt voorjaar en dat was goed te merken! Ik zette m’n moeder met haar stoere motor op de foto, liet mijn wens om over de Lekdijk te fietsen in vervulling gaan en wandelde met Bas naar Sleeuwijk en struinde daar door de griend. Verder ging ik met een vriendin fotograferen in de Biesbosch en genoot ik van het ontluikende voorjaar en een aantal mooie zonsondergangen.

mei

Ik genoot van het voorjaar, van frisse smoothies, lange wandelingen en het eerste (en volgens mij gelijk ook het laatste) motorritje van het jaar. Ik was ook weer eens bij m’n moeder in Andel, waar ik de foto van haar lieve kat Snoesje maakte, die inmiddels helaas is overleden.

juni

Micky poseert voor een foto, met Bas naar het Lingebos, een nieuwe profielfoto en ik ontdekte hoe leuk kajakken is! Verder mocht ik met een kennis meevaren op de waterbus en fietste ik weer diverse rondjes door de omgeving.

juli

Weer kajakken en einden fietsen, een dagje naar Zaandam en de Zaanse Schans, samen met mijn lieve hondje Bas en met Martin naar de Tilburgse kermis.

augustus

De maand met de minste foto’s van alles, omdat mijn telefoon voor dood verklaard was na een ongelukje met de kajak. Verder vierde ik de verjaardag van Bas, ging ik met Martin shoppen in Breda, moest ik voor m’n jaarlijkse controle bezoekje in het Erasmus ziekenhuis naar Rotterdam en genoot ik volop van het mooie zomerweer met bijbehorende mooie luchten.

september

In september bakte ik lekkere en gezonde koekjes, bezocht ik oma’s mooie huis voor één van de laatste keren omdat ze inmiddels naar een verzorgingstehuis in haar woonplaats was verhuisd, ik fietste wat minder dan voorgaande maanden en maakte ook niet overdreven veel foto’s.

oktober

De herfst was inmiddels echt losgebroken en dat betekende veel fotogenieke plaatjes! Ik ging met Bas wandelen bij Landgoed Mariënwaerdt en later met m’n moeder (en Bas) naar natuurgebied de Moerputten bij Den Bosch. Ook maakte ik wat foto’s met mijn Olloclip lensjes en werd mijn foto van de veerboot gebruikt voor de heropening van één van de veren van Riveer.

november

Met een goede vriend naar Slot Loevestein en vervolgens bij zonsondergang terugvaren op de watertaxi, Micky lag uren op schoot te soezen, ik pakte na lange tijd het handletteren helemaal weer op en fotografeerde de mooie witte rozen bij oma.

december

Volgens weerdeskundigen was december 2015 de warmste december ooit en daar heb ik dan ook flink gebruik van gemaakt! Begin december fietste ik nog naar Andel en rond de kerstdagen liep ik gemiddeld tien kilometer per dag. Lekker! Verder was ik creatief bezig met handletteren en mijn nieuwe koffie-hobby, ging ik twee keer naar de kerstspullen bij tuincentrum Kolbach kijken (alleen om foto’s te maken) en was ik weer eens bij Slot Loevestein te vinden.

Tot zover het foto-overzicht! Wil je meer terugkijken? Duik dan eens in het Weekly Snaps archief. Ik maakte het afgelopen jaar ruim 3500 foto’s met mijn iPhone (eigenlijk meer, dit is slechts het aantal wat na selectie overbleef), waarmee ik uitkom op een gemiddelde van zo’n negen foto’s per dag. Uiteraard hoop ik ook in het nieuwe jaar weer ladingen mooie foto’s te kunnen maken.

Welke foto uit bovenstaand overzicht is jouw favoriet?