Smeersels zijn aan mij niet besteed, maar aan m’n haar besteed ik veel aandacht. De perfecte kleur blond, de perfecte verzorging en de perfecte tools. Ik hou ervan om mijn haar goed te verzorgen, maar het hoeft niet veel geld te kosten! Natuurlijk kun je je arm kopen aan de duurste producten, maar het kan ook anders! Vandaag een aantal budgettips voor mooi haar!

Ketchup

Dé tip voor blondines die ik onlangs zelf heb uitgeprobeerd, is ketchup. Ja, je leest het goed! Ik denk dat elke blondje het probleem wel kent: Dat je haar op den duur wat grauwig oogt of zelfs een wat groene gloed lijkt te hebben.

Rood staat in de kleurcirkel tegenover groen (net als dat blauw / paars tegenover geel staat en waarom blondines dus massaal zilvershampoo gebruiken) en de ketchup onttrekt dus de groenige waas aan je haar.

Het werkt simpel: Koop een fles ketchup, smeer het in je haar, wikkel er vervolgens aluminiumfolie omheen en laat dat minimaal een half uur intrekken. Vervolgens spoel je de boel uit en werk je je normale haarwasroutine af. Het resultaat was verbluffend, al zeg ik het zelf. Ik had er niet veel van verwacht, maar mijn blonde lokken oogden inderdaad een stuk frisser!

Keukenpapier

Heb je net je haar gewassen maar weinig tijd om het uitgebreid te föhnen of te laten drogen? Pak wat vellen keukenpapier en knijp die om je lokken. Je zult zien dat het papier direct het vocht in je haar absorbeert en je haar veel sneller droogt!

Microvezels

Nat haar is kwetsbaar haar dat zou iedereen moeten weten. Het is absoluut niet goed om met je handdoek over je haar te rossen om het droog te krijgen, je kunt het beter knijpen en deppen, maar eigenlijk is de gemiddelde handdoek (zeker één die al even mee gaat en dus niet meer zo zacht is), ook niet optimaal om je haar te drogen.

Een betere optie is een microvezeldoekje. Deze zijn veel minder ruw van structuur en absorberen daarnaast ook nog eens veel beter het vocht. Bij Zeeman heb je voor € 0,99 een pakje met drie kleine microvezeldoekjes. Koopje toch?

Guhl kleurversteviger

Heb je wat uitgroei, maar even geen geld om een verfbeurt bij de kapper te bekostigen? Dan kun je overwegen om de Guhl Kleurversteviger Oplichtend te proberen. Een piepklein flesje wat meestal onderin het schap met haarkleuringen staat, wat je haar net een tintje lichter maakt. Het verschil is subtiel en het goedje is minder agressief dan bijvoorbeeld blondspray. Het bevat wel waterstofperoxide, dus gematigd gebruik is wel aan te bevelen! Een flesje kost € 2,85.

Kokosvet

Een product wat de laatste tijd steeds meer bekendheid krijgt, is het kokosvet. Te gebruiken om mee te koken, maar ook voor in je haar! Je hebt vast al wel ergens gelezen dat het als het nieuwe wondermiddel wordt beschouwd, dat is geen fabeltje! Ik gebruik het zelf al jaren en merk duidelijk verschil. Kokosvet is er in verschillende prijsklassen, maar bij een winkel als Xenos, heb je al een pot voor een paar euro!

Zilvershampoo

Dé tip waar ik zelf al veel baat bij heb gehad, is het gebruik van zilvershampoo om een te warme gloed aan mijn haar te onttrekken. Ik schreef er begin 2013 ook een blogpost over, die nog altijd gemiddeld zo’n 150 keer per dag wordt gelezen.

Blijkbaar zijn er meer mensen met geel of oranje haar dan ik ooit had durven denken! Zilvershampoo heb je uiteraard ook in diverse soorten en prijzen, maar als je er één van eigen merk neemt, ben je maar een paar euro kwijt!

Wat is jouw ultieme haar budgettip?