Als je nu nog niet weet dat ik erg into koffie maken ben, dan heb je waarschijnlijk zowel tijdens als vóór de kerstdagen onder een steen geslapen. Maar dat geeft niet, ik herinner je er graag even aan. En nu ik de basis van een goede latte of cappuccino onder de knie heb, kan ik verder gaan met het nog leukere deel: Recepten!

Zo ben ik onlangs begonnen met het maken van de befaamde pumpkin spice latte van Starbucks en wil ik nog meer koffierecepten gaan proberen. De één is nog bewerkelijker dan de ander en het moet nou ook weer niet zo zijn dat ik er ingrediënten voor moet kopen die ik vervolgens echt nooit meer gebruik, desondanks wil ik wel lekker gaan experimenteren met koffie!

Pumpkin spice latte

Als eerste deel ik het recept wat ik gevolgd heb voor het maken van de pumpkin spice latte. Ik heb ‘m een keer of drie gemaakt en ben nog wat aan het aftasten naar wat ik de perfecte hoeveelheid kruiden vind voor in m’n koffie, maar lekker is ie wel!

  1. uitpaulineskeuken.nl/recept/starbucks-pumpkin-spice-latte

Chai latte

M’n moeder stuurde dit linkje en ik ben zeker nieuwsgierig naar deze koffie, maar schrok wel een beetje vanwege de ongebruikelijke ingrediënten. Ik bedoel maar: Venkelblad, kardemom peulen en steranijs?

Dat zijn niet echt dingen die ik verder in mijn keuken verwacht te gebruiken en dan koop ik ze niet snel. Maar aangezien ik deze post zelf als naslagwerkje wil gebruiken, heb ik het linkje in elk geval achter de hand!

  1. uitpaulineskeuken.nl/recept/recept-voor-chai-tea-latte

Chocoladekoffie

Een eenvoudig recept wat een soort combinatie is tussen warme chocolademelk en koffie met lekker veel romige melk. Klinkt hemels! Je hebt er geen heel bijzondere ingrediënten voor nodig en als ik het zo beoordeel, ben je er ook vrij snel mee klaar. Chocolate is always a good choice!

  1. lekkerensimpel.com/chocokoffie/

Kerstkoffie

We hebben de kerstdagen achter de rug, maar een smakelijk recept als dit (ik zou het zelf eerder winterkoffie noemen), wil ik je niet onthouden. Een zalig zoete combi van onder meer Baileys, slagroom, kaneel en chocolade. Die ga ik zéker zelf eens maken!

  1. moccador.nl/koffierecept-kerstkoffie

Frappuccino

Ondanks dat deze term al aardig is ingeburgerd, is het eigenlijk een merknaam van Starbucks. Frappuccino staat voor frozen cappuccino of in gewoon Hollands: ijskoffie. Zowel lekker in zomer en winter en dus ook prima zelf te maken! Bij mij staat ie in elk geval nog altijd op de to-do list.

  1. vivakoffie.nl/hoe-zelf-frappuccino-maken/

Koffie en handlettering

Koffiemilkshake

Is het al zomer? Deze koffie-milkshake is weliswaar niet écht een recept voor koffie zelf, maar lijkt me desondanks wel heel smakelijk! Eenvoudig te maken met vanille-ijs, koude koffie, melk en een beetje hagelslag. Ga ik zéker eens proberen en misschien nog wel voor de zomer ook. :-)

  1. ah.nl/allerhande/recept/R-R861254/koffie-milkshake

Boerenkoffie

Als je wel van een stevig bakkie houdt en niet hoeft te rijden, zou ik deze koffie zeker aanbevelen. Niet alleen zit er bier in verwerkt, maar ook nog eens wat cognac. Verder wordt de koffie op smaak gebracht met suiker, kaneel en nootmuskaat. Een recept wat ik zelf wellicht niet zo snel zal uitproberen, maar wie weet word jij wel direct enthousiast bij het lezen ervan!

  1. mijnreceptenboek.nl/recept/boeren-koffie.html

Koffie caramel

Ik heb verschillende siroopjes in mijn keuken staan, waaronder ook één met caramel-smaak. Maar eigenlijk is het natuurlijk veel leuker en waarschijnlijk ook lekkerder, om gewoon zelf met de hand caramel te maken en die vervolgens in een lekkere latte macchiato te verwerken.

  1. smulweb.nl/recepten/1397022/caramel-koffie

Advocaat / lentekoffie

De kerstdagen zijn weliswaar achter de rug, maar lente is het voorlopig nou ook weer niet, al zou je wel anders gaan geloven als je buiten loopt. Maar koffie is bij mij niet echt gebonden aan seizoenen en zeker ‘snoepkoffie’ niet. Deze variant met koffie-ijs, advocaat en slagroom lijkt me ook héél goed te doen. Ook in de winter. :-)

  1. moccador.nl/koffierecept-advocaat-lentekoffie

6x koffie

Als grande finale een linkje met niet één, maar zes verschillende koffierecepten die er allemaal even smakelijk uitzien. Van walnoten-ijskoffie tot een Nutella-bakkie en van framboos-frappe tot pindakaas-honing latte. Uh? Ja, pindakaas. Gewoon proberen!

  1. ze.nl/artikel/211210-6x-superlekkere-koffierecepten

Hou jij ook van smaakjes of heb je liever een plain black coffee?