De laatste serie glimlachmomentjes van 2015, hoe klinkt dat! Het was ook alweer veel te lang geleden dat ik er één heb gepubliceerd. Dat betekent niet dat er geen leuke momenten waren, al moet ik wel bekennen dat zo’n 75% met een bepaald persoon te maken had en dat wordt voor jou als lezer ook een beetje eentonig nietwaar?

Deze keer ga ik er vol goede moed tegenaan om een aantal leuke (lees: gevarieerde) fijne en leuke momentjes van de afgelopen tijd neer te pennen of in dit geval typen. Om vast helemaal in kerststemming te komen want morgen is het al zover!

Oh Christmas tree

Lang getwijfeld of ik dit jaar wel een kerstboom zou nemen (de kunstboom heb ik jaren geleden al het huis uit geknikkerd) maar uiteindelijk toch overstag gegaan. De kersttijd voelt voor mij altijd een beetje dubbel. Het heeft te maken met terugkijken en vooruit kijken en als ik denk al een blanco jaar word ik daar altijd een beetje zenuwachtig van, wat natuurlijk onzin is.

Daarnaast wordt het je rond de kersttijd wel heel erg ingeprent dat iedereen ‘gezellig’ en ‘samen’ moet zijn en als je dan alweer alleen thuis op de bank zit, voel je je dan weleens een beetje een sneu figuur, al heb ik er zelf eigenlijk totaal geen moeite mee om alleen te zijn. Maar goed, die boom is er in elk geval. Een kleintje dit keer, zodat ik niet m’n halve huis hoefde te verbouwen.

Date-to-be

Geloof het of niet, maar deze dame heeft waarschijnlijk binnen afzienbare tijd een date! Ik snuffel af en toe op Tinder, ook al ben ik niet op zoek naar een date of relatie, maar een mens is weleens nieuwsgierig. Daar kwam ik hem tegen en dacht “Jij bent leuk!” Hij had blijkbaar hetzelfde van mij gedacht, want vervolgens bleken we een match te hebben!

Inmiddels al leuke chats gehad en toen hij voorzichtig vroeg wat mijn verwachtingen waren en of ik het leuk zou vinden om een keer iets af te spreken, antwoordde ik, een beetje tot mijn eigen verbazing omdat ik doorgaans nogal terughoudend ben, direct enthousiast met ‘ja’.

Er zijn nog geen concrete plannen gemaakt en wat mij betreft, hoeft dat ook niet gelijk volgende week te zijn, maar het vooruitzicht is in elk geval al leuk (en ook wel een beetje eng). Hij is qua uiterlijk een soort kruising tussen mijn o zo onbereikbare, maar knappe crush en George Janko, waar je pas een fotootje van voorbij zag komen in een blogpost.

honey

Did I mention George Janko? Dat knappe heerschap heeft mij ‘hun’ genoemd op Instagram! Oké, dat heeft uitleg nodig: Ik had een foto van hem in dat lijstje met favoriete Instagram-pics gezet en realiseerde me achteraf pas dat ik om toestemming had moeten vragen. En dat voor iemand die zelf fotografeert. Ik heb al die mensen achteraf dus een berichtje gestuurd, inclusief hem.

Vervolgens heeft hij onder één van mijn eigen foto’s geschreven “Don’t worry hun, it’s all good”. Voor het geval je het dus niet wist: ‘hun’ is een verbastering van ‘honey’. Oké, fangirl-mode aan: He called me honey!!! Stiekem vind ik dat wel erg tof!

Grillig

Van fangirl-mode naar grill-mode. Ik heb sinds kort een grill en ben daar héél blij mee! Hoeveel plezier je kunt hebben van een ding van twee tientjes? (officieel was ie € 40, maar ik heb ‘m voor de helft van de prijs van iemand kunnen overnemen, nieuw in de doos). Nou, heel veel dus! Van een panini Hawaï tot gegrilde appel en van super grillburgers tot gewoon geroosterd brood. Zo’n ding is echt multifunctioneel en het maakt ook nog best snel en gemakkelijk schoon. Ideaal!

Zen-gen

Ik heb me al eens laten ontvallen dat ik handletteren een rustgevende bezigheid vind. Niet dat ik de laatste tijd zoveel stress heb, maar ik merk gewoon dat ik er helemaal relaxed van word. Nu ik sinds kort ook een paar stiften heb om lekker mee op ramen en spiegels te kalken, merk ik dat daarbij hetzelfde ‘effect’ optreedt. Helemaal zen aan de ramentekenarij dus. Woei!

Koffieliefde

Mijn keuken puilt bijna uit zijn voegen van alle koffiespullen die ik de afgelopen tijd heb verzameld (oké, dat is een klein beetje overdreven) en ondanks dat ik mezelf nooit in de categorie koffieleuten heb geschaard en nog steeds niet dagelijks koffie drink, heb ik wel geleerd wat het is om echt te genieten van koffie.

Opmerkelijk feitje om daarbij te vermelden, is dat ik in echt lekkere koffie ook veel minder suiker gebruik dan in het gemiddelde Senseo-bakkie. Daar gaan toch altijd twee zoetjes in (of bij gebrek aan zoetstof één klontje) en ik neem nu genoegen met één zoetje of een half schepje suiker.

Insta-famous

Onlangs zijn er in een paar dagen tijd twee van mijn foto’s gerepost op Instagram door accounts die door veel mensen worden gevolgd. Ondanks dat ik niet zoveel waarde hecht aan getalletjes en bekendheid vergaren, vind ik het natuurlijk toch ook wel weer heel tof! Iedereen houdt toch stiekem wel een beetje van aandacht, niet dan? Eén van de foto’s was deze.

Zonsondergang boven de slotgracht

Lachen, gieren, brullen

Ik ben het serieuze type en ik weet van mezelf dat ik te weinig lach. De slappe lach krijg ik hooguit één keer per jaar en meestal zijn mijn lachjes een beetje plichtmatig. Ik kan er dan ook intens van genieten als ik van die momenten beleef dat ik gewoon lekker kan lachen. Of dat nu met Martin is, mijn vrienden van Istanbul, een vriendin of met mijn maatje uit het Westland. Lachen is gezond!

Cozy-mode

We hebben een fangirl-mode gehad, een grill-mode en nu nog de cozy mode. Ik hou intens van mijn huis gezellig maken. Dat hoeft niet per se in te houden dat ik het volstouw met kussentjes en tierlantijnen, het houdt wel in dat ik graag wat kaarsjes mag branden en kan genieten van het knusse gevoel in m’n eigen huisje. Mijn favoriete geruite deken op schoot, een kop hete thee of koffie, knuffelen met de beesten. Ik heb geen vent nodig om een knus gevoel te hebben! 😉

Beauty foodie

Stiekem ben ik de laatste tijd steeds vaker in de keuken te vinden. Of ik het koken echt leuker ben gaan vinden kan ik niet zeggen, dat laat ik nog steeds liever aan anderen over. Wat ik wel erg leuk vind, is het mooi opmaken van eten.

Het perfecte bord, mooie garnering en natuurlijk de perfecte compositie van het eten zelf. Soms kan ik me er zo in verliezen om het perfect te krijgen en dat vervolgens vast te leggen, dat ik vervolgens achter een bord lauw eten zit. 😉

Zo, weer een flinke lading positiviteit waar je de kerstdagen wel mee doorkomt. Ikzelf in elk geval wel! Ik heb overigens geen plannen voor kerst en ben gewoon alleen thuis. Nothing special. In elk geval ken je mijn motto: Geluk maak je zelf!

Wat was jouw ultieme geluksmomentje van de afgelopen tijd?