Inmiddels heb ik de iPhone 6S alweer 2 maanden in m’n bezit en als je een nieuwe mobiel hebt, is er weinig leuker dan nieuwe hoesjes en gadgets zoeken. Zo stuitte ik tijdens m’n zoektocht op iPhone2Day, waar accessoires en hoesjes voor bijna alle iPhone modellen worden verkocht.

Behalve de standaard collectie covers die je bij elke hoesjesshop tegenkomt, hebben ze hier iets speciaals: Je kunt je eigen hoesje ontwerpen! Denk hierbij aan een hoesje bedrukt met een eigen foto of je favoriete quote. Je kunt zelfs uit drie verschillende modellen hoesjes kiezen: Een flipcase en twee verschillende soorten backcovers.

Aangezien ik nooit enkel achterkantjes gebruik voor m’n iPhone omdat ik vind dat het scherm ook wel wat extra protectie kan gebruiken, ging ik voor de flipcase, koos een mooie foto van de rivier die ik met mijn iPhone maakte en plaatste daar een tekst op.

iphone2day-designer

Op bovenstaande screenshot kun je zien hoe dat eruit ziet. Je kunt in het ontwerp-gedeelte één of meerdere foto’s invoegen en deze verschuiven, groter of kleiner maken en roteren. Je kunt ook tekst toevoegen, maar omdat dat vrij standaard is, koos ik ervoor om een opgemaakte tekst als PNG te uploaden, die vervolgens netjes transparant over mijn foto werd geplaatst. Awesome!

Lastig was, dat ik foto’s die ik in mijn ontwerp had gezet, niet meer kon verwijderen. Ik kon op het rode kruisje klikken wat ik wilde, maar er gebeurde niets. Ook in een andere browser kreeg ik hetzelfde resultaat. Dat is dus een puntje van verbetering!

Vervolgens kreeg ik mijn zelf ontworpen hoesje al binnen een dag thuis gestuurd. Dat is snel! Zoals gezegd had ik dus voor de flipcase gekozen. Deze is aan de voorzijde met mijn ontwerp bedrukt op materiaal wat aanvoelt als een soort stevig nylon, iets wat waarschijnlijk erg makkelijk schoon te houden is. De rest van het hoesje is gemaakt van zwart imitatieleer.

Ondanks dat het mijn ultraslanke telefoon wel iets lomper maakt dan ik gewend ben, ziet en voelt het hoesje eruit als een degelijk ding wat mijn telefoon de bescherming zal bieden die hij nodig heeft. Om te voorkomen dat het deel wat over het scherm zit vanzelf open valt, zit er, zoals bij de meeste bookcases, een klein flapje met een magneetsluiting erin.

iPhone cover met eigen ontwerp

Handige vakjes voor pasjes of papiertjes

De print is ook mooi, zonder kleurafwijkingen of harde contrasten, wat nog weleens wil gebeuren. Een mooie aanwinst dus en met de feestdagen in aantocht, ook een leuk cadeau-idee! Zo’n gepersonaliseerd hoesje is namelijk helemaal niet duur! De goedkoopste heb je al voor € 12,95, de duurste is € 19,95 en voor 16:00 uur besteld, heb je ‘m de volgende dag al thuis! Ook handig voor de last minute beslissers dus. 😉

Dit iPhone fotohoesje is beschikbaar gesteld door iPhone2Day.nl. Hier kun je zelf een iPhone hoesje ontwerpen. Er zijn zowel backcover hoesjes als bookcase hoesjes zoals uit deze review verkrijgbaar voor alle Apple iPhone modellen.

Wie zou jij wel zo’n zelf ontworpen hoesje willen geven?