Op 4 november maakte je kennis met blogger Nesrin en inmiddels zijn we een maand verder en staat er vandaag weer een andere leuke blogger in het middelpunt van de belangstelling. Dit keer is dat Renske! Dol op koken, bakken en haar vriend, geboren in de Achterhoek en sinds maart dit jaar schrijft ze op haar eigen blog!

Vertel in het kort iets over jezelf

Mijn naam is Renske, 24 lentes jong. Ik ben geboren en getogen in een relatief klein dorp in de Achterhoek. In de tussentijd heb ik in Groningen gewoond vanwege mijn bachelorstudie. Op dit moment ben ik bezig met het laatste jaar van mijn masterstudie aan de Universiteit van Amsterdam en zijn mijn lieve vriend en ik op zoek naar een woning. Een spannend, maar hopelijk ook ontzettend leuk jaar! Ik ben dol op mijn familie, vrienden en vriendinnen, bloggen, bakken, koken, lezen en veel meer. Tja, ik kan moeilijk stil zitten!

Je hebt een blog, waar gaat ie over?

Sinds maart 2015 heb ik een blog waar ik allerlei artikelen plaats. Mijn blog is eigenlijk niet echt in een hokje te plaatsen. Ik denk dat het een persoonlijke lifestyleblog is. Ik schrijf regelmatig persoonlijke artikelen, maar vind het ook leuk om andere bloggers in het zonnetje te zetten, een recensie over een boek te schrijven en recepten of inspiratie te delen. Best veel verschillende onderwerpen, maar enkel dingen waarover ik graag schrijf. Een bij elkaar geraapt zooitje met inhoud, zeg maar. 😉

Wat was de reden om ooit te gaan bloggen?

Poeh, het starten van een blog, heeft behoorlijk wat voeten in de aarde gehad. Al een tijdje volgde ik zelf een aantal blogs en begon het bij mij te kriebelen om ook een blog te beginnen. Maar hé, er zijn al zo ontzettend veel blogs, wat voegt mijn blog dan nog toe? Ik heb zelfs in mijn jonge tienerjaren een blauwe maandag een blog gehad.

Uiteindelijk heb ik de stap naar een eigen blog afgelopen maart pas gezet. Voor die tijd schreef ik een tijdje ‘blogposts’ in Microsoft Word en stuurde deze naar mijn vriend, moeder, zus en een goede vriendin. Op deze ‘blogposts’ kreeg ik zulke leuke reacties, dat ik uiteindelijk de stoute schoenen heb aangetrokken. De reden hiervoor? Ik wilde graag mijn verhalen online posten en proberen anderen te inspireren!

Waarom juist het soort blog wat je nu hebt?

Mijn huidige blog past het best bij mij als persoon. Ik vind een niche niet per se noodzakelijk voor een blog. Juist de afwisseling vind ik bij andere bloggers ook leuk om te lezen!

Daarnaast ben ik in het dagelijks leven ook iemand die van de hak op de tak kan springen en van alles interessant vindt. Vandaar dat ik op mijn blog over allerlei dingen schrijf en diversiteit probeer te creëren.

Wat voor artikelen vind je het leukst om te schrijven?

Eigenlijk vind ik alle artikelen leuk om te schrijven, aangezien ik enkel schrijf over datgene wat mij interesseert en wat ik graag wil delen op mijn blog. Daarnaast vind ik het ontzettend leuk om af en toe leuke baksels te proberen en deze recepten online te zetten.

Volg je zelf ook veel blogs?

Ontzettend veel! Zoveel, dat ik soms echt achterloop met lezen van leuke artikelen. En iedere keer ontdek ik weer leuke, nieuwe blogs. Op het moment dat ik mijn blog startte, was ik niet op de hoogte dat er zóveel leuke blogs zouden zijn.

Wat zijn jouw favoriete blogs en/of websites?

O jeetje, ik bezoek veel blogs dagelijks of op het moment dat zij een artikel plaatsen. Een aantal van mijn favorieten zijn 2WMN, By Dagmar Valerie, Dinastie, Brenda Kookt, Uit Paulines Keuken en nog véél meer!

Hoe zie je je toekomst voor je? Hoe past je blog daarin?

Deze zomer heb ik geleerd dat de toekomst onzekerder is dan onzeker. Het kan zomaar ineens voorbij zijn of een nare wending nemen, waardoor de toekomst overhoop ligt. Daarom kijk ik niet veel verder dan het heden. Natuurlijk heb ik dromen en een bepaald toekomstbeeld, maar altijd in mijn achterhoofd dat het ineens drastisch kan veranderen.

Ik hoop in ieder geval volgend jaar weer samen te wonen met mijn vriend en mijn master af te hebben. Hoe mijn blog daarin gaat passen, weet ik niet. Hopelijk is het te combineren, want bloggen is absoluut een grote hobby van mij!

Jouw gouden tip voor andere (beginnende) bloggers

Gewoon doen! Het leven is te kort om dingen niet te doen, dus gewoon doen! Daarnaast vind ik het belangrijk dat bloggers schrijven over datgene wat hen interesseert, waarin zij hun passie kwijt kunnen. Probeer dichtbij jezelf te blijven, dat maakt je uniek!

Heb je een mededeling voor de bezoekers van EstrellaWeb?

Ontzettend bedankt voor het lezen van deze Meet the blogger. Ik zou het hartstikke leuk vinden als je een kijkje neemt op mijn blog en laat weten wat je ervan vindt. 🙂

Je vindt de blog van Renske op: montevie.nl

Wil je ook eens met je blog in de schijnwerpers staan of heb je misschien een bijzondere hobby of spraakmakend beroep waarover je graag iets wilt vertellen? Stuur me een mailtje en wie weet sta jij binnenkort ook op EstrellaWeb.